Βαρέλι δίχως πάτο η ελληνική αγορά


Κανείς δεν βλέπει “αύριο”…

Το μήνυμα των αγορών, διεθνώς, ήταν σαφές: το κόστος δανεισμού θα γίνει πιο ακριβό, καθώς έπεσαν οι τιμές  των αμερικανικών και γερμανικών ομολόγων με αποτέλεσμα οι αποδόσεις να φθάσουν σε 3,41% και 3,02% αντίστοιχα.

Τα hedge funds έστειλαν το μήνυμα και στην Ευρώπη με την διατήρηση των spreads σε υψηλά επίπεδα και, όπως λένε, παράγοντες της αγοράς, αν διατηρηθεί η σημερινή εικόνα, η Ευρώπη θα αναγκαστεί να πάρει μέτρα και να ενεργοποιήσει τον μηχανισμό διάσωσης – ο οποίος βρίσκεται στα λόγια, κυρίως, για το ποιος θα πληρώσει τον λογαριασμό.

( Στην Ελλάδα, γνωρίζουμε ποιοι πληρώνουν τον λογαριασμό αφού βρίσκεται σε εξέλιξη, ωστόσο  δεν ξέρουμε έως που θα φθάσει! )

Κι ενώ συμβαίνουν αυτά στα ομόλογα, η Κίνα από την περασμένη Παρασκευή αύξησε τα επιτόκια και δεν κάλυψε – για δεύτερη φορά τους τελευταίους μήνες – μια έκδοση τρίμηνων έντοκων γραμματίων. 

Το άνοιγμα, λοιπόν, των ευρωπαϊκών αγορών ήταν βαρύ και το κλίμα διατηρήθηκε αρνητικό μέχρι το τέλος, ενώ η Οδός Αθηνών λίγο έλειψε να σημειώσει νέο χαμηλό στο κλείσιμο ( 1403,92 μονάδες  είχε κλείσει στις 7 Ιουνίου 2010 ).

Η ελληνική αγορά ήταν μια απογοήτευση και μάλλον δεν έφταιγε το γεγονός ότι το Λονδίνο είχε αργία. Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 1404,20 μονάδες σημειώνοντας πτώση 2,77% ενώ ενδοσυνεδριακά άγγιξε νέο χαμηλό.

Η μετοχή της Εθνικής κατέγραψε νέο χαμηλό στα 6,04 ευρώ με πτώση 3,51%. Πιέσεις στην MIG η οποία σημείωνε πτώση έως 7% και τελικώς έκλεισε με πτώση 4,27%. Αρνητικά κινήθηκαν και οι υπόλοιπες τράπεζες με την Alpha Bank να χάνει 3,72%, την Eurobank 2,60%.

Αρνητικά, όμως, έκλεισαν και οι μετοχές της Jumbo με πτώση 3,47%, του Ελλάκτορα  με 3,83% και της Coca – Cola με 4,35%.

πηγή

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.