Σύντομα θα έχουμε εκλογές γιατί το μνημόνιο δεν έχει καμιά δόξα


Γίνεται σαφές ότι η εθνοσωτήρια προσέγγιση  του μνημονίου οπισθοχωρεί. Αποδείχτηκε αυτό και στην Βουλή καθώς πάρα πολλοί βουλευτές δεν δέχτηκαν την θεωρητική της “σωτήριας δύναμης”  του μνημονίου όπως αυτή κατατέθηκε τον περασμένο Μάιο στο Καστελόριζο. Τότε ήταν εθνική ανάγκη όμως τώρα ο Παπανδρέου δεν σώζει πλέον την χώρα. Δεν  μπορεί να διαπραγματευτεί τίποτα και είναι ευάλωτος στην κριτική ότι  όχι μόνο δεν βοηθά αλλά απλώς με το  μνημόνιο την  καταστρέφει.

Η αναγωγή της τέταρτης δόσης σε εθνικό στόχο  που -περίπου όπως η ολυμπιάδα- υπάρχουν προαπαιτούμενα για να τον πετύχουμε αλλά και η αδυναμία προώθησης του ευρωομόλογου  απογυμνώνει την αλήθεια στα μάτια όλων των Ελλήνων.  Δείχνει ότι τίποτα πλέον δεν είναι επιλογή της κυβέρνησης αλλά ότι σύσσωμη είναι όμηρος ενός εκβιασμού από την ευρωζώνη και εκτελεστική εξουσία  ή το μακρύ χέρι της τρόικας στην Ελλάδα.

Η πρόοδος είναι σημαντική δεδομένου ότι προ μηνός παρουσιαστήκαν τα μέτρα ως περίπου πρόγραμμα ΠΑΣΟΚ και επιχειρήθηκε η πολιτική νομιμοποίηση τους μέσω αυτοδιοίκητων εκλογών.

Την ίδια στιγμή  με το πολεμικό πολυνομοσχέδιο έγινε σαφές ότι  η βουλή δεν βουλεύεται αλλά εκτελεί εντολές και μάλιστα εις βάρος των ελλήνων. Το νομοθετικό της έργο έληξε τον περασμένο Μάιο και παρέδωσε την εξουσία της και τα κλειδιά στις ξένες δυνάμεις.  Το μνημόνιο καθορίζει πλήρως το νομοθετικό της έργο και  απλώς μέσω του Παπανδρέου βουλευτές αποτελούν  σακούλι με κουκιά κοινοβουλευτικής νομιμοποίησης στην διάθεση της τρόικα.

Σε προγενέστερο  χρόνο έχει χρεοκοπήσει ο κοινωνικό αυτοματισμός και  έχει πέσει η δύναμη επιρροής της προπαγάνδας.

Αποδείχτηκε ακόμη ότι ο Παπανδρέου δεν είναι για Πρωθυπουργός. Χρόνια δεύτερος πίσω από τον Σημίτη και μετά πίσω από τον ανεκδιήγητο Καραμανλή  ο όποιος τελικά αποχώρησε όπως λέει και ο ίδιος Παπανδρέου. Μόλις λοιπόν ήρθε η ώρα  του για να βρεθεί πρώτος έφερε την τρόικα για να  του δίνει εντολές.

Όλα αυτά δείχνουν ότι έχει αφαιρεθεί από την κυβέρνηση την  πρωτοβουλία των κινήσεων στην πολιτική σκηνή και απλώς εκτελεί και απολογείται συνεχώς. Έτσι στο μνημόνιο δεν απομένει πλέον καμιά δόξα. Μόναδική δόξα για τον Παπανδρέου να φέρνει γύρες στην Ευρωπη χωρίς σοβαρό στα αλήθεια λόγο αφού όλα είναι γραμμένα στο Μνημόνιο σαν το Κισμετ.

Αυτό σημάνει ότι  πλέον κανένας λόγος για να τρώει όλη την Γιούχα ο Παπανδρέου και  το ΠΑΣΟΚ.  Μόνο οι προσωπικοί του λόγοι. Το μνημόνιο  έτσι όπως είναι γραμμένο είναι εθνική υποχρέωση να βγει εις πέρας  εφόσον οι έλληνες θέλουν να παραμείνουν στην ευρωζώνη, προπτική με την οποία διαφωνώ.  Για το σύνολο του πολιτικού συστήματος  είναι η μοναδική σανίδα σωτηρίας.

Για αυτό το λόγο σύντομα και φυσιολογικά θα έχουμε εκλογές. Ο χρόνος θα καθορίσει και το αποτέλεσμα και την επομένη ημέρα με την πολυκκοματική κυβέρνηση  να φαντάζει ως απέλπιδα προσπάθεια διάσωσης  του συστήματος. Ο μεγάλος συνασπισμός ή τέλος  πάντων ένας αστικός συνασπισμός είναι το πιο πιθανό σενάριο και ένα πολύ σοβαρό μήνυμα προς τις αγορές.

Όμως ο Παπανδρέου τι θα κάνει σε μια  αστική κυβέρνηση που τον αντικαθιστά;  Τον ΥΠΕΞ ίσως;

papaioannou

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.