Τέρμα τα ΔΩΡΕΑΝ σχολικά βιβλία


Παραμονές Πρωτοχρονιάς το υπουργικό συμβούλιο καλείται να εγκρίνει την κατάργηση του Οργανισμού Εκδόσεων Διδακτικών Βιβλίων και μαζί του την κατάργηση του δωρεάν σχολικού βιβλίου σε όλα τα παιδιά.
Σαφώς είναι λυπηρό που θα υποχρεωθούν πάλι-μετά από τόσα χρόνια- οι γονείς να αγοράζουν  τα σχολικά βιβλία.

Μήπως όμως εδώ, πρέπει να κάνουμε μία αναδρομή όχι στα παλιά, αλλά στα πρόσφατα καμώματα των μαθητών, που κάτω από τα αδιάφορα βλέμματα των δασκάλων και καθηγητών τους στο τέλος της σχολικής χρονιάς, σαν άλλοι κανίβαλοι έσκιζαν μετά μανίας τα σχολικά  βιβλία – που το ταλαίπωρο κράτος τους είχε προσφέρει δωρεάν από το υστέρημά του- και άναβαν και φωτιές μ αυτά ικανοποιώντας τα πρωτόγονα ένστικτά τους;

Δεν βρέθηκε κανείς να τους πει δυο κουβέντες, δεν βρέθηκε κανείς να τους υποχρεώσει να τα
παραδώσουν στο τέλος της χρονιάς, έστω και για ανακύκλωση και αν κάποιος το σκέφτηκε δεν τόλμησε να το πει για να μη χαρακτηρισθεί φασίστας η αντιπροοδευτικός!

Έτσι κάθε χρόνο χιλιάδες τόνοι βιβλίων, που θα μπορούσαν -αν υπήρχε η σωστή παιδεία- να δοθούν πάλι σε μαθητές η στη χειρότερη των περιπτώσεων να σταλούν για ανακύκλωση σε κάποιο εργοστάσιο χαρτοποιϊας, εσκίζοντο  εκαίγοντο ή απορρίπτοντο  στις αυλές των σχολείων και στους γύρω δρόμους.
Πόσοι από τους μεγαλύτερους στην ηλικία  όταν τα σχολικά βιβλία κόστιζαν γύρω στις 300 δρχ – όσο περίπου μισός μισθός- δεν έχουν ακόμα φυλαγμένα μερικά από αυτά, σαν ανάμνηση των σχολικών τους χρόνων;

Ας πάνε τώρα να τα αγοράσουν για να καταλάβουν τι είχαν και τι έχασαν και είμαι πού περίεργος αν στο τέλος της χρονιά θα σκίσουν και θα κάψουν και αυτά τα βιβλία, που θα τα έχουν πληρώσει από τη τσέπη τους ( οι γονείς ).

Φυσικά τα διαφόρων αποχρώσεων αρπακτικά πτηνά- κυρίως κόρακες- κάθε χρόνο φρόντιζαν  επιμελώς να αλλάζουν τα βιβλία κάθε τάξεως -δήθεν- προς το καλύτερο, έτσι ώστε να εκδίδουν συνεχώς καινούργια για να αποκομίζουν  τα εκ της εκδόσεως  κατάμαυρα  “εισοδήματα”…..
Και οι   πάντες εσιώπουν!  Τη  σιωπή των (αχ)  αμνών!
EFENPRESS/ c
http://www.efenpress.blogspot.com/

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Μία ἀπάντηση στὸ Τέρμα τα ΔΩΡΕΑΝ σχολικά βιβλία

 1. Ὁ/ἡ Vag γράφει:

  Το άρθρο είναι πολύ “απόλυτο”, υπερβολικό και ολίγον ανακριβές.

  Κανένας δεν είναι αδιάφορος (… το αδιάφορο βλέμμα των δασκάλων…)

  Από την εποχή μας (1977-1982) καίγαμε ή διαλύαμε βιβλία (όχι ο υποφαινόμενος … αλλά συνέβαινε). Η έλλειψη παιδείας δεν αφορά μόνο τους μαθητές αλλά και τους γονείς τους !!!!

  Δεν είναι λύση το να πληρώνουν οι μαθητές τα βιβλία !!!!

  Τα τελευταία χρόνια (από τότε που υπ. παιδείας ήταν ο Στυλιανίδης) καθιερώθηκε να επιστρέφονται τα βιβλία στο τέλος της χρονιάς.

  Ας μάθουμε τι συμβαίνει στα σχολεία και μετά να γράφουμε άρθρα … ή τουλάχιστον να είμαστε πιο αντικειμενικοί και όχι να μας πιάνουν οι … κορώνες κατά πάντων!!

  Μοῦ ἀρέσει

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.