Διαίρει με τα εξαπτέρυγα και βασίλευε με τα τούβλα


Πολυδαίδαλη, πολυεπίπεδη, με σαφείς ρόλους και αποστολές, η «επικοινωνία» της κυβέρνησης. Το τραγικό συμβάν με τον άτυχο ανασφάλιστο Αιγύπτιο, είδατε πόσο «έντεχνα» παρουσιάστηκε; Εκείνη η καταγγελία για εμπλοκή του αδελφού του πρωθυπουργού σε αμυντικές προμήθειες, τι απέγινε;

Ο βασικός στόχος του επικοινωνιακού επιτελείου έχει ήδη επιτευχθεί. Για τα δεινά της χώρας από το Σχίσμα των Εκκλησιών και εντεύθεν, ευθύνεται η Κυβέρνηση Καραμανλή. Πλέον είναι αξίωμα, κοινός τόπος και απαρχή κάθε πολιτικοοικονομικής ανάλυσης. Τώρα το βάρος πέφτει στην εκμετάλλευση των πεμπτοφαλαγγιτών, εκουσίων και ακουσίων της αντιπολίτευσης. Πεδίον δόξης λαμπρόν.

Δύο μέτρα και δύο σταθμά, διαίρει (με τα εξαπτέρυγα) και βασίλευε, λάσπη όπου χρειάζεται, «τούβλα» ενίοτε («διεφθαρμένη χώρα», «μαζί τα φάγαμε»)  παρερμηνείες, σύγχυση, επιλεκτικές «διαρροές», στόχευση και «εξόντωση» των επαγγελματικών ομάδων σειριακή, απλοϊκή ερμηνεία  τεράστιων ζητημάτων (δημοσιονομικά, ΔΕΚΟ, ρόλος του κράτους).

Επικοινωνία, δημόσιες σχέσεις, διεθνείς επαφές, απόλυτος έλεγχος των τηλεοπτικών μέσων, μια ανησυχία υπάρχει για τον έντυπο τύπο, αλλά «παρακολουθούνται στενά» οι «ισορροπίες», εν καιρώ –με το καλό ή το κακό- θα τιθασευτεί και το διαδίκτυο και με ολίγη από τύχη ανοίγουμε πανιά και για άλλο Μνημόνιο.

Αυτοί δεν είναι κυβερνήτες, είναι καλλιτέχνες.

Μικρός Οδυσσέας

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.