Τί είναι αυτό που το λένε αγάπη Νο2;


Στις ανθρώπινες σχέσεις το πιο μαγικό σημείο λένε ότι είναι η αγάπη. Ειδικά όταν μια αγάπη είναι αδιέξοδη. Λέμε αγαπάω και σιγά-σιγά αρχίζουμε τον περιορισμό,την κριτική και ότι κάνει τον άλλον άνθρωπο να υποφέρει και να δηλητηρίαζεται.

Ετσι μπλέκονται χαρακτήρες, θέσεις, απόψεις και ο σώζον εαυτώ σωθήτω.Η αγάπη θα μπορούσε να παρομοιασθεί σαν μια ορχήστρα που ερμηνεύει υπέροχα ας πούμε τα κύμματα του Δουνάβεως του Γ.Στράους. Πανδεσία, πληρότητα, απόλαυση θα είναι το άκουσμα.Σημαντικός ο ρόλος του μαέστρου για την εκτέλεση. Άραγε στην αγάπη ποιός να είναι ο μαέστρος; Και τι θλιβερή θα είναι η προσπάθεια αν κάποιο μέλος της ορχήστρας δεν είναι εναρμονισμένο με το σύνολο.

Όταν ο Νίκος Καζαντζάκης έλεγε: “ΔΕΝ ΕΛΠΙΖΩ ΤΙΠΟΤΕ, ΔΕΝ ΦΟΒΟΥΜΑΙ  ΤΙΠΟΤΕ, ΕΊΜΑΙ ΛΕΥΤΕΡΟΣ”, έχω καταλήξει ότι εννοούσε ότι δεν αγαπάω διότι με δεσμεύει και με καταπιέζει.

Δεν είναι δυνατόν να αποδέχομαι κάποια στοιχεία και ιδιώματα ενός ανθρώπου όμως να ζητάω στο όνομα της αγάπης να αλλάξει ότι δεν μου είναι ευχάριστο ή αποδεκτό.Αυτό  λέγεται χειραγώγηση και όχι αγάπη.

Στα νεανικά λευκώματα μία από τις πιο δημοφιλείς σελίδες είναι η ερώτηση, ” Τί εστί αγάπη;”.Οι περισσότερες απαντήσεις έχουν σχέση με πληγωμένα συναισθήματα και εκφράσεις του τύπου “πεθαίνω για εκείνον”.

Στον κινηματογράφο θα πρέπει οι περισσότερες ταινίες να αναφέρονται στην αγάπη,βλέπε: “Όσα πέρνει ο άνεμος”.

Τα πιο δημοφιλή τραγούδια αναφέρονται σε αδιέξοδες καταστάσεις αγάπης, όπως “άνοιξε πέτρα για να μπω, χάνω τα μάτια που αγαπώ”.Ενώ στην ποίηση έχουν χρησιμοποιηθεί αμέτρητες  ποσότητες μελάνης για να καταγραφούν όσα έχουν με συναισθήματα που αφορούν την αγάπη, επί παραδείγματι “κι΄αν σ΄αγαπώ δεν σ΄ορίζω”….

Από την άλλη όμως, χωρίς αυτό το συναίσθημα νιώθουμε ελλιπείς  και ψάχνοντας να καλύψουμε το κενό ή την ανάγκη να μας αγαπούν -γιατί ανάγκη είναι- αναλωνόμαστε σε ψυχοφθόρες  επαφές που βέβαια μας γεμίζουν σοφία και σπασμένα κομμάτια αξιοπρέπειας.

Θα πρότεινα λοιπόν να διαβάζουμε ποιήματα για  την αγάπη, να βλέπουμε κινηματογράφο με το ίδιο θέμα και να ακούμε τραγούδια που θα την υμνούν, αρκεί αυτό που αναζητά ο καθένας μας να μην θίγει και να μην προσβάλει την ανθρώπινη υπόσταση.Γιατί αγάπη θα μπορούσε να είναι συμπόρευση με τον άλλο άνθρωπο χωρίς θα θέλεις να του κάνεις ότι δεν θέλεις να σου κάνουν.

Καλή χρονιά με υγεία και χαρά! Όλα θα γίνουν καλύτερα και αν δεν γίνουν αξίζει η προσπάθεια.

Με τιμή

Φιλία Βαγιάκα

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.