Βαρύς Πεπόνιας


«Επεσε έξω το Δημόσιο. Το 75% των δαπανών του Δημοσίου είναι οι μισθοί και οι συντάξεις. Δανειστήκαμε για να πληρώνουμε μισθούς και συντάξεις σε υπαλλήλους που προσλαμβάναμε απλώς και μόνο για να πάρουμε την ψήφο τους…..μας τρομάζουν η αλήθεια, η αντικειμενικότητα, η αξιοκρατία. Να περάσουν οι αξιότεροι στο Δημόσιο, να γίνει και η ζωή όλων μας πιο εύκολη. Όταν στο Δημόσιο βάζεις τον κοπρίτη επειδή σε ψηφίζει η οικογένειά του και παίρνεις πολλούς σταυρούς, ε, τότε ο κοπρίτης θα μείνει κοπρίτης σε όλη του τη ζωή, δεν πρόκειται να βελτιωθεί. Ξέρει ότι δεν πρόκειται ποτέ να απολυθεί….»

Ωραία, έχουμε λοιπόν την δήλωση σε όλο της το μεγαλείο.
Λέει ότι δανειστήκαμε για να πληρώνουμε μισθούς όμως ΔΕΝ λέει ότι το 75 τοις εκατό αυτών που δανειστήκαμε πήγαν στο Δημόσιο, αυτό το αφήνει ασαφές αφού όμως το έβαλε πρώτο το ποσοστό ώστε να στρέψει εκεί την προσοχή και να μείνει αυτό στο μυαλό ως κύρια αιτία. Μας λέει λοιπόν ότι το 75 τοις εκατό πάει σε μισθούς και συντάξεις από όσα ξοδεύονται στο Δημόσιο. HELLO??? Ακατοίκητον επιχείρημα, σε τι θα πήγαινε κάποιο ποσοστό, έστω και το 75 τοις εκατό των εξόδων του Δημοσίου ΟΧΙ των ποσών που δανειστήκαμε; Μήπως ήθελε οι “κοπρίτες” να εργάζονταν για την ψυχή της μάνας τους;
Από εκεί ξεκινάει κύριε Πάγκαλε η συμπεριφορά κοπριτών ή από το ρουσφετιλίκι των βουλευτών, οι οποίοι στο 75 τοις εκατό των εξόδων του Δημοσίου μαζί με όλα τα υπαλληλάκια της Βουλής και των εξόδων γραφείων έχουν την μερίδα του λέοντος; Είναι σα να λέμε πως η μοιρασιά του μαζί τα φάγαμε πήγαινε:

Ένα εσύ, δύο εγώ, ένα εσύ, τρία εγώ, ένα εσύ, τέσσερα εγώ, και μετά : αρκετά δεν έφαγες “κοπρίτη”; Ρήξαξες το δημόσιο φαταούλα “κοπρίτη”. Κι αν απαντήσει ο “κοπρίτης” : “Μα εσείς στην μοιρασιά κρατούσατε περισσότερα…” η απάντηση θα είναι: “Όποιος έχει το μαχαίρι έχει και το πεπόνι”.

Μετά κατηγορείται ο “κοπρίτης” γιατί το πεπόνι στοίχισε ακριβά στο Δημόσιο, που για να συντηρείται και να πληρώνονται μισθοί και συντάξεις, σωνόντουσαν τα χρήματα των δανείων. Με άλλα λόγια τύποι σαν τον κύριο Πάγκαλο θα θεωρούσαν εξυγίανση του Δημοσίου το πεπόνι να μοιράζεται ανάμεσα στους βουλευτές και υψηλόβαθμους και οι “κοπρίτες” να στερηθούν το πεπόνι αν όχι αυτοί που το γεύτηκαν και το γεύονται με το σταγονόμετρο τουλάχιστον οι μελλοντικοί “κοπρίτες”. Διότι δεν πρόκειται να βελτιωθούν ποτέ άλλωστε, τον κοπρίτη κι αν τον ταΐζεις, το πεπόνι σου χαλάς κατά Πάγκαλον.

Βέβαια! Διότι ενώ οι κοπρίτες παρέμεναν στάσιμοι, οι βουλευτές έκαναν όλοι τις απαραίτητες βελτιώσεις, τόσο ώστε να σταματήσει το ρουσφέτι, όσο και για να μην βρεθεί η πατρίδα σε άσχημη οικονομική κατάσταση. Δεν βλέπετε βελτίωση πουθενά είπατε; Αφού το πεπόνι φαγώθηκε και τα μαχαίρια κρύφτηκαν πίσω από τέτοιες δηλώσεις περί αλήθειας και αντικειμενικότητας, τι περιμένατε;

Περὶ τοῦ/τῆς: Αυτό και το Άλλο

Α όλα κι όλα
Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα καὶ σημειώθηκε ὡς . Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

2 ἀπαντήσεις στὸ Βαρύς Πεπόνιας

 1. Ὁ/ἡ Fu.Mo. γράφει:

  που προσλαμβάναμε απλώς και μόνο για να πάρουμε την ψήφο τους

  για ποιον λογο ομως αγορασαν τοσο ακριβα μια “απλη” ψηφο? για την δοξα που σου δινει το υπουργιλικι? χμ… την δοξα πολλοι εμισησαν, το χρημα ουδεις!

  😉

  Μοῦ ἀρέσει

  • Ὁ/ἡ nicoletta.a.p γράφει:

   Ναι, και πρόσεξε την φρασεολογία: να πάρουμε την ψήφο τους. Πως λέμε “του πήραν το πορτοφόλι” … Άν σου ακούγεται δόλιο, ποταπό, να παίρνεις ψήφο τάζοντας (άσε που οι “μισοί κοπρίτες” ποτέ δεν μπήκαν σε κανένα δημόσιο τομέα) θέσεις – θέ μου τι λέει αυτός ο άνθρωπας – μα είναι δυνατόν να προυπάρχει της πολιτικής η ψηφοθηρία; Κι άραγε τι σόϊ “πολιτική” φέρνει αυτό το “πάρσιμο”, διότι άπαξ και βόλεψες τον κοπρίτη, σιγούρεψες την ψήφο, κι έγινες βουλευτής, τι ωραία πολιτική του θεαθήναι θα ασκήσεις ε; Splendid!

   Και άραγε ποιος είναι ο πιο πονηρός, αυτός που παίρνει ψήφους κατ’ αυτόν τον τρόπο ή αυτός που του την παίρνουν; Όση πονηράδα να έχει ο δεύτερος, του πρώτου είναι μεγαλύτερη.

   Πονηράδα λοιπόν με τον ψηφοφόρο, ελιγμοί στα εσωκομματικά του χφψ κόμματος, γλείψιμο των ΜΜΕ, τεμενάδες στους επιχειρηματίες, αν δεν τα κάνει αυτά ένας βουλευτής πρέπει να σπάσει ο διάλος το ποδάρι του για να μπει στη Βουλή.

   Από τα λόγια του απέδειξε περίτρανα ότι είναι κύριοι υπαίτιοι της κατάντιας οι πολιτικοί. Και μην μου πει κανείς ότι δεν έχει απολυτηρίο λυκείου ή και πτυχίο ο “κοπρίτης” τις περισσότερες φορές; Από πότε κάποιος που βγάζει το λύκειο και/ή πάει πανεπιστήμιο “κοπροσκυλιάζει”; Εξ ιδίων κρίνουν τα αλλότρια.

   Μοῦ ἀρέσει

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.