Η κυβέρνηση σχεδιάζει φράχτη ασφαλείας στον Έβρο


Λίγες μόλις μέρες απο την δημοσίευση του άρθρου “Περίφραξη Ασφαλείας στον Έβρο. Η μόνη λύση” στο Εν Κρυπτώ, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χρήστος Παπουτσής, σε συνέντευξή του στο πρακτορείο ΑΠΕ-ΜΠΕ αποκάλυψε ότι η κυβέρνηση σχεδιάζει την κατασκευή φράχτη ασφαλείας στον Έβρο για να εμποδίσει την εισροή λαθρομεταναστών.

“Έχουμε ένα συνολικό σχεδιασμό που υλοποιούμε αυτή την περίοδο. Όπως, η συνεργασία με τον ευρωπαϊκό οργανισμό Frontex για τη φύλαξη των συνόρων. Σχεδιάζουμε επίσης την αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό της Ελληνικής Ακτοφυλακής και στα χερσαία σύνορα τη δημιουργία ενός φράχτη για την αποτροπή των παράνομων μεταναστών”, δήλωσε ο υπουργός.

Σύμφωνα με τον κ.Παπουτσή, ο αριθμός των λαθρομεταναστών που περνούν καθημερινά τον Έβρο ανέρχονται σε 200 με 250 άτομα των αριθμό. Μέσα στο πρώτο εννεάμηνο του 2010, ο αριθμός των λαθρομεταναστών που συνελήφθησαν να διασχίζουν τα χερσαία ελληνοτουρκικά σύνορα αυξήθηκε κατά 372%.Πιο συγκεκριμένα ο αριθμός τους ανήλθε σε 31.219, έναντι 6.615 την αντίστοιχη περυσινή περίοδο.

enkripto

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.