Χιλιόμετρα συρματοπλεγμάτων στη Βύσσα για την αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης


«ΤΟΙΧΟ» στην ανεξέλεγκτη λαθρομετανάστευση υψώνουν η κυβέρνηση και το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, σε μια προσπάθεια να σταματήσει άμεσα η είσοδος των παράνομων μεταναστών στη χώρα μας από τα χερσαία σύνορα του Εβρου.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του «ΘΕΜΑτος», τους αμέσως επόμενους μήνες αναμένεται να υψωθεί στην παρέβρια περιοχή φράκτης από συρματόπλεγμα, ύψους 10 ποδών. Ο φράκτης θα τοποθετηθεί σε μήκος 12,5 χιλιομέτρων στην περιοχή της Νέας Βύσσας Ορεστιάδας, η οποία αποτελεί και το πλέον προσβάσιμο σημείο για τους λαθρομετανάστες. Επάνω στον φράκτη θα τοποθετηθούν θερμικές κάμερες καθώς και ανιχνευτές κίνησης και θορύβου προκειμένου να εντοπίζονται όσοι προσπαθούν να πλησιάσουν τα ελληνικά σύνορα και κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Επίσης, κατά μήκος θα δημιουργηθεί ειδική ζώνη όπου θα περιπολούν δυνάμεις της Ελληνικής Αστυνομίας και της Frontex. Η πρόταση ανήκει στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Χρήστο Παπουτσή, ο οποίος σε μια σύσκεψη με αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. στο κτίριο της Κατεχάκη, τον περασμένο Νοέμβριο, έθεσε το ζήτημα της λαθρομετανάστευσης επιτακτικά: «Δεν με ενδιαφέρει τι θα χρειαστεί να κάνουμε. Ας φτιάξουμε ακόμη και χαρακώματα, ας βάλουμε συρματόπλεγμα, αρκεί να σταματήσουν να μπαίνουν στην Ελλάδα. Δεν γίνεται να δίνουμε την εντύπωση ότι είμαστε ξέφραγο αμπέλι».

Λεπτές ισορροπίες: Το θέμα συζητήθηκε με το υπουργείο Εξωτερικών, καθώς έπρεπε να αποφασιστεί το πού ακριβώς θα τοποθετηθεί ο φράκτης. Η αρχική σκέψη να τοποθετηθεί κατά μήκος του ποταμού Εβρου εγκαταλείφθηκε λόγω ιδιαιτεροτήτων που υπάρχουν στην περιοχή. Θα διαταρασσόταν η οικονομική δραστηριότητα που αναπτύσσουν εκεί οι αλιείς και, κυρίως, υπήρχε η πιθανότητα παραχώρησης ελληνικού εδάφους στην Τουρκία, καθώς η κοίτη του ποταμού μετατοπίζεται ανάλογα με τις εποχές.

Σε κάθε περίπτωση, επισημαίνουν πηγές του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, θα γίνουν προσπάθειες τα συρματοπλέγματα να τοποθετηθούν στην οριογραμμή. Το αμέσως επόμενο διάστημα θα γίνουν τεχνικές μελέτες και με την ολοκλήρωσή τους θα αρχίσουν οι εργασίες για την τοποθέτηση του φράκτη, πιθανότατα από τον Στρατό, και αν χρειαστεί, σε συνεργασία με την Αστυνομία. Η θωράκιση των συνόρων με τον φράκτη, υποστηρίζουν αξιωματούχοι του υπουργείου, θα δώσει και ένα διαπραγματευτικό ατού στα χέρια της Ελλάδας που προσπαθεί, προς το παρόν χωρίς αποτέλεσμα, να πείσει την Τουρκία να συνεργαστεί για την αντιμετώπιση του προβλήματος. Η καταγραφή της κίνησης από τις θερμικές κάμερες θα αποδείξει ότι οι λαθρομετανάστες μπαίνουν από το έδαφος της Τουρκίας χωρίς να συναντούν από εκεί καμία αντίσταση.

πηγή

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.