Η Ziraat Bank δίνει δάνεια σε Έλληνες στρατιωτικούς στην Θράκη!!!


“Έφτασα εξω από την τουρκική τράπεζα της Ξάνθης. Σήκωσα το κεφάλι μου και κοίταξα. Πού μπαίνω; σκέφτηκα! Η ανάγκη όμως ήταν πολύ μεγάλη… Έπρεπε να πάρω δάνειο και οι Ελληνικές τράπεζες δεν μου έδιναν, αν και στρατιωτικός, επειδή δεν είχα εγγυητή!!! Πού να το βρω τον εγγυητή σε μία πόλη που δεν έχω φίλους παρά μόνο γνωστούς; Μας έκοψαν και από τον μισθό και ο προγραμματισμός της οικογένειας τινάχτηκε στον αέρα…
Προχώρησα και μπήκα μέσα… Κυριαρχεί το κόκκινο χρώμα, αλλά είναι φυσικό. Αυτή η τράπεζα είναι Τουρκική…
Πλησίασα σε έναν γκισέ και η κοπέλα που ήταν εκεί μου είπε:
“- Γκιουνάιντε. Άφεριμ αφέντιμ. Οζ Γκελντί;” (Καλημέρα. Καλώς ήρθατε κύριε. Τί κάνετε;)
– Καλημέρα, ανταπάντησα. Ξέρετε ήρθα να ρωτήσω για καταναλωτικό δάνειο…
Η κοπέλα κατάλαβε ότι δεν ήμουν μουσουλμάνος και μου μίλησε πλέον σε σπαστά Ελληνικά:
“- Φυσικά. Πείτε μου τί ακριβώς θέλετε;”
– ¨Ενα καταναλωτικό δάνειο. Θέλω να με ενημερώσετε για τους όρους και τι χρειάζεστε από χαρτιά, της είπα.
Έβγαλε κάποια χαρτιά που είχε μπροστά της, ξεχώρισε δύο και μου τα έδωσε, λέγοντάς μου ότι θέλει φωτοτυπία ταυτότητας και ένα εκκαθαριστικό της Εφορίας.
Πήρα τα χαρτιά στα χέρια μου και τα κοίταξα. Το ένα ήταν στα Αγγλικά και το άλλο στα Τούρκικα!!!
– Δεν καταλαβαίνω τίποτε, της είπα.
“- Είναι οι όροι του δανείου αυτοί και αν θέλετε μπορώ να σας ενημερώσω. Τι δουλειά κάνετε;”
– Στρατιωτικός, της απάντησα.
Η κοπέλα με κοίταξε σαν σαστισμένη, έδειξε να πάγωσε.
“- Μισό λεπτό, περιμένετε”, μου είπε και σηκώθηκε από τη θέση της. Πήγε σε ένα γραφείο που ήταν πίσω της και μίλησε σε έναν άνδρα.
Αυτός σηκώθηκε αμέσως. Με πλησίασε χαμογελαστός και μου ζήτησε ευγενικότατα να καθήσουμε στο γραφείο του. Με ρώτησε αν θέλω να παραγγείλω κάτι…!
“- Είστε στρατιωτικός ε; Ευχαρίστως να σας εξυπηρετήσουμε και να σας κάνουμε πελάτη μας. Πείτε μου, τι ακριβώς θέλετε να μάθετε για το καταναλωτικό δάνειο που είπατε στην κοπέλα…”
– Ξέρετε, με ενδιαφέρει το επιτόκιο, αλλά δεν έχω εγγυητές επειδή είμαι από αλλού και δεν γνωρίζω κανέναν εδώ, σε αυτή την πόλη…
“- Μην ανησυχείτε καθόλου. Το επιτόκιο είναι 3% και δεν θέλουμε εγγυητές”…
Έμεινα να τον κοιτάζω σαν χαζός…
– Και πότε θα πάρω τα χρήματα; τον ρώτησα.
“-Αμέσως μετά τις απαραίτητες υπογραφές. Δηλαδή σήμερα, όταν θα βγαίνετε από εδώ θα έχετε τα χρήματα μαζί σας. Μην ανησυχείτε καθόλου”, μου είπε, ενώ ήμουν σίγουρος πως το χαμόγελό του ήταν ειρωνικό, αφού και άλλοι από τριγύρω μας κοίταζαν χαμογελαστά.
Ένιωθα πολύ άσχημα, αλλά η ανάγκη ήταν μεγάλη. Ποιός ξέρει τι να σκεφτόντουσαν για εμένα και για το Ελληνικό Στράτευμα…!
– Μπορώ να το σκεφθώ και να επιστρέψω; ρώτησα τον κύριο με τον οποίο μιλούσα…
“- Φυσικά. Σκεφθείτε το και ελάτε όποτε θέλετε. Θα είναι μεγάλη μας χαρά να σας εξυπηρετήσουμε και να σας βοηθήσουμε…”, μου είπε.
Ναι, μεγάλη χαρά σκέφτηκα μέσα μου. Σηκώθηκα να φύγω, επειδή η ψυχή μου δεν άντεχε να δανειστώ από τουρκική τράπεζα… Δεν ξέρω, μπορεί τελικά να πάω, αφού οι δικοί μας με έχουν σαν σκουπίδι για πέταγμα και δεν νοιάζονται για τις πραγματικές ανάγκες της οικογένειάς μου…

Το γεγονός της δανειοδότησης Ελλήνων στρατιωτικών είναι αδιάψευστο, λόγω προσωπικής μαρτυρίας συγκεκριμένου δανειολήπτη, αλλά και προσκείμενων στρατιωτικών, στο φιλικό του περιβάλλον, που με πόνο ψυχής καταγγέλουν το οικονομικό αδιέξοδό τους μετά τα οικονομικά μέτρα που πήρε εναντίον τους η Τροϊκανή κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου.
Όπως καταγγέλουν, λόγω της ιδιότητάς τους που σημαίνει συνεχείς μετακινήσεις και της παραμονής τους μακριά από τον τόπο καταγωγής τους, δημιουργούνται οικονομικά προβλήματα στις οικογένεις στρατιωτικών που καλούνται να αντιμετωπίσουν σε πόλεις ή χωριά που δεν γνωρίζουν κανέναν. Δηλαδή, πλήρως αβοήθητοι, πρέπει να ανταπεξέρχονται στα ό,ποια οικονομικά προβλήματα, τελείως μόνοι και επιφορτιζόμενοι το κόστος (όσο το δυνατόν αξιοπρεπούς) διαβίωσης των οικογενειών τους, προσπαθώντας ταυτόχρονα να ανταποκριθούν στις ανάγκες ικανοποιητικής παροχής στην εκπαίδευση των παιδιών τους…
Η κυβέρνηση, με την μείωση των μισθών, αλλά και η πρακτική των τραπεζών, που απαιτούν εγγυητές για καταναλωτικά δάνεια (άσχετα αν η μισθοδοσία των στρατιωτικών ικανοποιείται από τις τράπεζες από τις οποίες ζητάνε κάποιο δάνειο), έχουν οδηγήσει σε ένα λογικό, αλλά ταυτόχρονα και επικίνδυνο σημείο τους στρατιωτικούς που όμως πρέπει να μην χάσουν το ηθικό τους και να ανταπεξέλθουν ψυχικά και ηθικά απέναντι στις απειλητικές διαθέσεις της Ελληνικής Πολιτείας που εκδηλώνονται (και όχι μόνο οικονομικά) απέναντί τους.
Καλημέρα Ελλάδα, που βγήκες στο πωλητήριο με την μορφή καταναλωτικού δανείου..!!!

Κωνσταντίνος

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

2 ἀπαντήσεις στὸ Η Ziraat Bank δίνει δάνεια σε Έλληνες στρατιωτικούς στην Θράκη!!!

 1. Ὁ/ἡ Άρης γράφει:

  Μήπως θα έπρεπε να περάσει από το μυαλό μας, ότι όλο αυτό το σκηνικό είναι μία καλοστημένη διαφήμιση, η οποία λόγω εντόνων συναισθημάτων που προκαλεί, παραμένει χαραγμένη στην μνήμη μας;
  Τα συναισθήματα που προκαλεί είναι οργή για τον κακό αξιωματικό που μπήκε πάνω στην απόγνωσή του σε ένα όμορφο περιβάλλον,
  τον καλώς όρισε μία ευγενική υπάλληλος που όταν έμαθε την ιδιότητα του πελάτη, τον παρέπεμψε στον εξίσου ευγενικό διευθυντή ο οποίος του έκανε (μας) έκανε γνωστό το επιτόκιο της τράπεζας 3%.
  Επίσης έδειξε το πόσο εύκολα δίνονται τα δάνεια από την τράπεζά τους, σήμερα που η Ελληνική οικονομία ψυχορραγεί.
  Φαντάζεσαι πόσοι απελπισμένοι θα καταφύγουν εκεί;
  Φαντάζεσαι ότι αυτές τις μέρες που η ” ΕΙΔΗΣΗ” κυκλοφορεί από blog σε blog έγινε γνωστή σχεδόν σε όλους τους Έλληνες και μάλιστα ΑΝΕΞΟΔΑ για την επιχείρηση;
  Φαντάζεσαι πόσο θα αυξηθεί ο κύκλος εργασιών της τράπεζας;
  Εκτός αυτού πετυχαίνει με ένα σμπάρο δύο τρυγόνια.
  Το πρώτο είναι όπως σας είπα η ανέξοδη διαφήμιση της τράπεζας
  και το δεύτερο η λάσπη για την κακομοιριά στο πρόσωπο του Έλληνα Αξιωματικού.
  Θα έλεγα ότι σαν λογικά σκεφτόμενοι, να μη μασάμε τόσο εύκολα ότι μας σερβίρουν.
  Άρης

  Μοῦ ἀρέσει

 2. Ὁ/ἡ orfanidis xristos γράφει:

  Μπορει να μας κακοφαινεται ολους μας το ενδεχομενο δανειοδοτησης απο τουρκικη τραπεζα αλλα πλεον εμενα προσωπικα ειναι κατι που δεν με απασχολει το ΠΟΙΑ ΣΗΜΑΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ.ειμαι ελληνας υπαξιωματικος και πριν λιγο καιρο ηθελα ενα δανειο 5000 ευρω συμπληρωματικο για καλυψη αναγκων.βλεπετε η δουλεια μας δεν αφηνει επιλογες για μονιμη εργασια στις γυναικες μας εκτος μονο αν ειναι στο δημοσιο.ΕΜΕΝΑ Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΜΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ και στο μερος που υπηρετω δεν εχει μπορεσει να βρει εργασια.Παρολα αυτα τα ενοικια και τα εξοδα της οικογενειας τρεχουν και η κυβερνηση δειχνει κατανοηση σε αυτο ΜΕΙΩΝΟΝΤΑΣ ΜΙΣΘΟΥΣ…….Οποτε πηγαινοντας σε τραπεζες μου ζητουσαν εγγυητες και βεβαια με ενημερωναν για τα τρελλα επιτοκια της ταξης του 11%….οποτε μια πατριδα που με πεταει σαν σακι με πατατες απο δω και απο εκει χωρις να προσπαθει εστω στο ελαχιστο να με βοηθησει και μια πατριδα που η ιδια πλεον δεν εχει ταυτοτητα και παρολαυτα εμεις ειμαστε εδω να προσπαθουμε και να μας χαρακτηριζουν και “αντιπαραγωγικους”…..λετε τελικα να με συγκινει πολυ η σημαια που υπαρχει εξω απο την τραπεζα??????

  Μοῦ ἀρέσει

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.