Το πεπρωμένο του ανθρώπου


Από όλα αυτά που αφορούν την σημερινή γιορτή κρατώ τούτο.Την κάθαρση.Θα πρέπει να υπάρχει λόγος για το ότι  πρέπει κάποιος να διανύσει δοκιμασίες και εμπόδια καθώς και καταστροφές με στόχο την κάθαρση. Πρέπει να δοκιμαστεί να υποφέρει ώστε μετά να εξαγνιστεί για να φτάσει στην ολοκλήρωση.

Με την άδειά σας δεν τα καταλαβαίνω αυτά περί εξαγνισμού. Μέσα από τα στάδια που διαβαίνει ο άνθρωπος αποκτά στοιχεία που μπορούν να ονομαστούν θετικά ή αρνητικά. Γίνεται ωριμότερος, σοφότερος, μπορεί και σκληρότερος λόγω των δοκιμασιών όμως χάνει σταδιακά και όλα εκείνα που τον κρατούν δέσμιο στις θεοσοφικές δοξασίες.

Όταν ο άνθρωπος περνά δια πυρός και σιδήρου αποτινάζει από επάνω του ότι μπορεί να τον επιστρέψει πίσω στον φόβο και τη στασιμότητα. Δεν χρειάζεται κανένα από αυτά τα σύμβολα γιατί πιά έχει βρει το Θείο και το έχει μέσα του, χωρίς περιτυλίγματα και περιττά στολίδια.

Ο άνθρωπος έχει το κριτήριο αν τον αφήσουν να γίνει ένα με το Θείο χωρίς μεσάζοντες και θυρωρούς,αυτοί ξέρετε που ανοίγουν τις πύλες του παραδείσου. Όταν περνά από συμπληγάδες πέτρες το μόνο που δεν χρειάζεται είναι φοβέρες και καταναγκασμούς. Καθημερινά δοκιμάζεται και δέχεται ή απορρίπτει σειρήνες μέχρι να βρει την “Ιθάκη του”.

Άλλωστε αν πιστέψουμε το ότι ο άνθρωπος γεννάται δεν γίνεται θα μπορούσαμε να πιστέψουμε ότι είναι ένας μικρός θεός. Σαν ένας μικρός θεός λοιπόν πρέπει να περάσει από κάποια στάδια που περιέχουν δοκιμασίες, γνώσεις και κατά συνέπεια και απορρίψεις ώστε να γίνει και αυτός μεγάλος και να ενσωματωθεί  με τον δημιουργό και το  πεπρωμένο του.

Κάποιος πρόγονός μας έλεγε ότι ο χαρακτήρας μας είναι το πεπρωμένο μας!

Οι δεισιδαιμονίες ποτέ δεν βοήθησαν κανέναν. Αντιθέτως τον κρατούν εγκλωβισμένο σε μονοπάτια δύσβατα και στενωπούς που δεν τον οδηγούν στο Θείο. Αντίθετα τον έχουν υποχείριό  τους όλοι αυτοί που θέλουν να ελέγχουν τα πάντα και για πάντα.

Πιστεύω λοιπόν ότι ο άνθρωπος έχει κάθε δυνατότητα να στέκεται ψηλά στη σκέψη και στην πράξη όταν οι  έννοιές του είναι υψηλές και όταν οι στόχοι του γίνονται ακόμη υψηλότεροι. Αυτό είναι το πεπρωμένο του τίποτε άλλο.

Με τιμή

Φιλία Βαγιάκα

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.