Για να απαλλαγούμε από τους…ΚΟΠΡΙΤΕΣ!!!


Οι παρακάτω σκέψεις γράφονται  ύστερα απο την τοποθέτηση της κ. Παπαρήγα,  με αφορμή την επίσκεψη του κ. Παπανδρέου στο Ερζερούμ της Τουρκίας, που αποδέχτηκε πρόσκληση του Ταγίπ Ερντογάν και την προγραμματισμένη για σήμερα 7/1  ομιλία του Έλληνα πρωθυπουργού στη σύνοδο των Τούρκων πρέσβεων. Ως γνωστόν η κ. Παπαρήγα κατηγόρησε τον κ. Παπανδρέου ότι βάζει σε δεύτερη μοίρα τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας, προκειμένου να προχωρήσει η συνεκμετάλλευση του Αιγαίου και να εξασφαλίσει έτσι την  κερδοφορία σε μεγάλους ομίλους, ύστερα από συμφωνία για συνεκμετάλλευση του Αιγαίου που προετοιμάζεται. Ένας ακόμη λόγος για να ριχτεί λάσπη στο ΚΚΕ.

Δεν είναι τυχαίο που όλοι, κυβέρνηση, αξιωματική «αντιπολίτευση», καρατζαφερική «αντιπολίτευση», λεγόμενη «αριστερή αντιπολίτευση», μεγάλα ΜΜΕ και…λοιπές «δημοκρατικές δυνάμεις», αποσιωπούν, διαστρεβλώνουν, ρίχνουν λάσπη και συκοφαντούν το ΚΚΕ και τις θέσεις του. Στην…καλύτερη περίπτωση το τσουβαλιάζουν μαζί με αυτούς, με το προσφιλές τους, ΟΛΟΙ ΙΔΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ!!! Κατά το όλοι μαζί τα φάγαμε!!!

Για να μην ξεχνιόμαστε, είτε το θέλουμε είτε όχι, το ΚΚΕ είναι το μοναδικό κόμμα που αποκάλυψε το σχεδιασμό ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας, την καταστροφή της παραγωγικής βάσης σ’ όλους τους τομείς της οικονομίας, την εκχώρηση κυριαρχικών δικαιωμάτων στους «λυκοσυμμάχους μας». Είναι το μοναδικό κόμμα που καταψήφισε και κατήγγειλε την προδοτική συμφωνία του Μάαστριχτ, που ήταν το ξεκίνημα της σημερινής κατάληξης. Το μοναδικό κόμμα που έδωσε στη δημοσιότητα αυτή την επαίσχυντη συνθήκη, όταν αυτοί που την ψήφισαν την απόκρυπταν για να μην υποπτευθεί ο λαός τις συνέπειες που σήμερα δυστυχώς βιώνει. Πρόβλεψε την εξαθλίωση την οποία περίμενε τον Ελληνικό Λαό και συνεχώς έδειχνε τους ιπποπόταμους που «ποδοπατούσαν» τους έλληνες εργαζόμενους και όχι τα βατράχια,  που πάντα ήθελαν να δείχνουν σαν αιτία του κακού, οι κυβερνόντες και οι συν αυτοίς.

Το ΚΚΕ  πάλεψε με όλες του τις δυνάμεις  να αλλάξει τον ρου των γεγονότων, πάλεψε και παλεύει οι εργαζόμενοι και η συντριπτική πλειοψηφία του Ελληνικού λαού να ζει καλύτερα, γιατί η χώρα μας διαθέτει άφθονες πλουτοπαραγωγικές πηγές, που όμως τις εκμεταλλεύονται λίγοι, όπως και τους ίδιους τους εργαζόμενους. Πάλεψε και παλεύει ενάντια στην ιδιότυπη σημερινή  κατοχή της πατρίδας μας και τη μιζέρια του λαού της. Ενάντια σ’ αυτούς που προσπαθούν να πείσουν ότι η ελευθερία, η αξιοπρέπεια και η εθνική ανεξαρτησία είναι εξαγοράσιμα… προϊόντα!!!

Η «σοσιαλιστική» κυβέρνηση με την αμέριστη βοήθεια των ΜΜΕ, την ανοιχτή τρομοκρατία, την ενεργή βοήθεια των διοικήσεων των ανώτερων και ανώτατων συνδικαλιστικών οργανώσεων με την προδοτική στάση που κρατούν, τις πλάτες των «εταίρων» και της…λεγόμενης αντιπολίτευσης, κατάφερε να μας γυρίσει τουλάχιστον εκατό χρόνια πίσω. Η αδράνεια, η ιδιώτευση και  το προσωπικό βόλεμα πολλών που κάποιοι από αυτούς κατάντησαν γενίτσαροι, ο λεγόμενος «κοινωνικός αυτοματισμός» που έντεχνα καλλιεργήθηκε από την κυβέρνηση και τα φερεφωνά της, είναι μερικές ακόμη αιτίες που βοήθησαν να φτάσουν τα πράγματα εδώ που έφτασαν.

Είναι γεγονός και αυτό είναι πέρα από κάθε αμφισβήτηση, ότι η δράση του ΚΚΕ δυσκόλεψε και δυσκολεύει όλους αυτούς που πρωτοστατούν σ’ αυτή την καταστροφική πορεία. Η κατάσταση θα ήταν πολύ χειρότερη χωρίς τη δράση  του Κομμουνιστικού Κόμματος. Αυτό σήμερα, δεν είναι λίγοι αυτοί που το αναγνωρίζουν και έχουν συμφέρον να είναι δυνατό το ΚΚΕ, ακόμη και αυτοί που δεν συμφωνούν απόλυτα μαζί του. Αν είχε περισσότερες δυνάμεις, τότε δεν θα περνούσαν όσα πέρασαν με τόση ευκολία. Ο χορός των κερδών, αλλά και των ανατροπών  που στήθηκε με θύμα τον εξαθλιωμένο λαό δεν θα μπορούσε να στηθεί

Δεν είναι προφανώς τυχαίο που και στο άκουσμα του ονοματός του, ΚΚΕ,  βγάζουν σπυριά, οι τραπεζίτες, οι καναλάρχες, οι εφοπλιστές, οι βιομήχανοι, οι μεγάλες εταιρίες που ετοιμάζονται για τη συνεκμετάλλευση του Αιγαίου, η κάθε μορφής βδέλλα που απομυζά τον ιδρώτα και το… «αίμα» των εργαζόμενων. Αυτοί που σε καιρούς κρίσης αυγαταίνουν τα κέρδη τους, χωρίς να ενοχλούνται αν μια μεγάλη μερίδα του λαού, δεν καλύπτει  στοιχειώδεις  διατροφικές ανάγκες, ή δεν έχει πρόσβαση στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Αν δεν έχει πρόσβαση σ’ ότι τη σημερινή εποχή , με την ιλιγγιώδη πρόοδο της επιστήμης και της τεχνολογίας, θεωρείται αυτονόητο. Αυτοί που με τους πολιτικούς τους υπαλλήλους καταδίκασαν τη νεολαία στην ανεργία και την ανέχεια, που την απαγόρεψαν να ονειρεύεται, να σκέφτεται να σχεδιάζει. Αυτοί που στερούν την μόρφωση, αλλά και την ίδια την ελληνική γλώσσα από τους νέους μας. Αυτοί που στην ουσία με κάθε μέσο και τρόπο «ξεδοντιάζουν» τη νεολαία μας, για να την καταστήσουν ακίνδυνη και μαζί με τα κέρδη τους να εξασφαλίζουν και την ησυχία τους, προσδοκώντας να κατασκευάσουν ένα υποταγμένο και υπάκουο  εργατικό δυναμικό.   Όμως όσοι διαχρονικά ανακάλυψαν την κατάργηση της… πάλης των τάξεων στην πορεία διαπίστωσαν ότι… άνθρακες ο θησαυρός.

Ας σκεφτεί ο καθένας μας, που με δυσκολία τα βγάζει πέρα, η που δεν τα βγάζει καθόλου τη στιγμή που οι υποχρεώσεις τρέχουν, ο οικογενειάρχης που δεν μπορεί να ανταποκριθεί στοιχειωδώς στις απαιτήσεις της οικογένειας, ότι   θα είχε ένα δυνατότερο στήριγμα δίπλα του αν και ο ίδιος, πέρα από τις επιμέρους διαφωνίες του,  που είναι και λογικό να υπάρχουν, ενίσχυε το ΚΚΕ. Το ότι όλοι ίδιοι είναι, κάποιους βολεύει και είναι αυτονόητο ποιους.

Όπως προκύπτει απο τα επικαιροποιημένα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδας, που δόθηκαν στη δημοσιότητα,  μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2010 το ενεργητικό των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων εκτινάχθηκε στα 697,438 δισ. ευρώ, δηλαδή από τα τέλη του 2009 αυξήθηκε κατά περίπου 83 δισ. ευρώ! Δηλαδή τα κεφάλαια που έχουν σε ρευστό ξεπερνούν κατά 300 περίπου δις ευρώ το εθνικό χρέος!!! Και η κυβέρνηση  από το δάνειο του μνημονίου για να τους…ανεβάσει την… «ρευστότητα» τους έδωσε τα 80 από τα 110  δις ευρώ του δανείου!!! Να σημειωθεί ότι στο ποσό των 697,438 δις ευρώ,   δεν περιλαμβάνονται τα υπόλοιπα πραγματικά περιουσιακά στοιχεία, όπως κτίρια, γραφεία, υποκαταστήματα, κατοικίες, αυτοκίνητα, εξοπλισμός, ιδιοκτησίες ή κατοχή μετοχών εργοστασίων, επιχειρήσεων κλπ.

Και μόνο αυτό το στοιχείο να πάρουμε υπ’ όψιν, μπορεί κανείς να σκεφτεί,

ότι αν δεν απαλλαγούμε από τους κάθε είδους κοπρίτες, τις βδέλλες και τους πολιτικούς υπαλλήλους τους, δεν πρόκειται να δούμε άσπρη μέρα. Δίχως αυτούς ο λαός μπορεί και από μόνος του,  να χαράξει τον δρόμο που θέλει να ακολουθήσει…

Δια χειρός Αλιθέρση.

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Μία ἀπάντηση στὸ Για να απαλλαγούμε από τους…ΚΟΠΡΙΤΕΣ!!!

  1. Ὁ/ἡ netherite γράφει:

    Η εθνικη μας καταθλιψη μπορει να θεραπευθει μονο αν ψαχνουμε, ακουμε,βλεπουμε ,πληροφορουμαστε και επιτελους ενεργουμε με γνωμονα το συμφερον της χωρας,εφοσον μονο στα πλαισια αυτα θα υπαρξει και προσωπικη ευημερια…Ανεξαρτητα απο το αν καποιος υποστηριζει το ΚΚΕ ,πρεπει να παραδεχτουμε οτι οντως προβλεψε ολα οσα ακομη δεν πιστευουμε πως ζουμε,αρα και οσα θεωρει οτι προκειται να μας συμβουν.Το σημαντικοτερο βεβαια ειναι η ξεκαθαρη υποστηριξη του στα δικαια των εργαζομενων και μαλιστα εμπρακτα με αγωνες.Περισσοτερο ομως αναγκαια ειναι η αισιοδοξια που αποπνεει με την ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΖΩΗΣ που πρεσβευει και με την απολυτως ρεαλιστικη θεση οτι οι αγωνες ειναι το μοναδικο μεσο για να κερδισουμε ξανα τη ζωη τη δικη μας και των παιδιων μας…
    Σ’ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΑΛΙΘΕΡΣΗ…

    Μοῦ ἀρέσει

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.