Οι κοπρίτες και ο φυγάς!


Συγχαρητήρια Έλληνες σε όλο τον κόσμο! Μόλις μάθατε την εθνική σας ταυτότητα και καταγωγή. Την αποκάλυψε ο κύριος Αντιπρόεδρος της Κυβερνήσεως. Ναι καλά καταλάβατε… Ο κύριος Πάγκαλος με τα Ίμια, τον Οτσαλάν, το Σολωμό Σολωμού. Τι μας είπε; Ότι δεν είμαστε απόγονοι του Περικλή. Βέβαια κύριε Πάγκαλε, έχετε απόλυτο δίκιο… Πώς να είμαστε απόγονοι; Οι αρχαίοι Έλληνες ψήφιζαν κάθε χρόνο το στρατηγό-αρχηγό τους και όχι κάθε 4 με το φόβο μάλιστα πως αν εξεγερθούν στις αποφάσεις του μπορεί να προκηρύξει πρόωρες εκλογές και να διαλυθεί η οικονομία (σας θυμίζει κάτι;)…

Συνεχίζοντας την “υποστήριξή” μου στον…αγαπητό κύριο Πάγκαλο οφείλω να θυμίσω στους αναγνώστες μας ότι οι Αθηναίοι είχαν τον εξοστρακισμό, την εξορία δηλαδή. Μπορούσαν λοιπόν να εξορίσουν από την πόλη τους για 10 χρόνια ένα πρόσωπο που ασκούσε αρνητική επιρροή σε αυτούς και στο πολίτευμα τους (έχουμε πολλούς υποψήφιος τη σήμερον ημέρα…)

Εμείς βέβαια οι κοπρίτες, οι αντιπαραγωγικοί, οι διορισμένοι, οι οποίοι “τα φάγαμε μαζί” έχουμε διατηρήσει ένα χαρακτηριστικό καθ’όλη την ιστορία του έθνους μας. Δεν είμασταν ποτέ φυγάδες. Από το “ταν ή επί τας” της Αρχαίας Σπάρτης μέχρι την ελληνική επανάσταση του ’21 και τα βουνά της Ηπείρου το ’40. Αυτό είναι ένα από τα χαρακτηριστικά που βοήθησε στην εθνική μας ταυτότητα αφού σύμφωνα με τον Ησίοδο τα κοινά γνωρίσματα του έθνους είναι:“Το ομόαιμον, το ομόγλωσσον και τα ιερά κοινά και ήθεα ομότροπα”

Παρ’ολα αυτά πάλι κάποιος “καινοτομεί” και μετατρέπεται σε φυγά. Φεύγει νύχτα από το Μαξίμου για να πάει στη Γαλλία, στην Αμερική, στην Ολλανδία, στην Ισπανία, στην Πορτογαλία, στη Τουρκία, στις σκανδιναβικές χώρες και στις πρώην “ανατολικές δημοκρατίες”. Αναρωτιέστε για την ταυτότητα αυτού του περιηγητή; Όχι δεν είναι ούτε ο Φιλέας Φογκ του Ιουλίου Βερν (ο γύρος του κόσμου σε 80 μέρες) ούτε ο καταζητούμενος φυγάς Παλαιοκώστας. Είναι ο Πρωθυπουργός της χώρας μας….
Ο Φιλελεύθερος,
Μαρκέτος Κωνσταντίνος

apneagr

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.