Ο κ. Παπανδρέου προτίμησε να «σκοτώσει» τον επιχειρηματικό τομέα για να σώσει τους δημόσιους υπαλλήλους


Από τον Χρήστο Μουρούτη

Στην Βουλγαρική τηλεόραση, στο κανάλι BTV, που είναι το μεγαλύτερο σε ακροαματικότητα, υπάρχει μιά πολύ πετυχημένη χιουμοριστική εκπομπή που ονομάζεται Gospodari.

Αυτή η εκπομπή ανέλαβε να δώσει βραβεία στις 10 πιό αστείες προσωπικότητες από την Βουλγαρία και τον κόσμο για το 2010.

Το νούμερο 6, στην κατάσταση, ήταν ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας που παρουσιαζόταν να ταξιδεύει ανά τον κόσμο, αφήνοντας την Ελλάδα στην τύχη της, με την παλάμη ανοιχτή, να ζητάει οικονομική βοήθεια. Στο υπόβαθρο, η μουσική έπαιζε το τραγούδι του Χρήστου Κυριαζή «Επιμένω-Περιμένω», και ο παρουσιαστής παρουσίαζε τον Γ. Παπανδρέου να επιμένει, αλλά, μάταια, χωρίς αποτελέσματα.

Δυστυχώς είναι λυπηρό να βλέπεις έναν πρωθυπουργό της χώρας που αγαπάς και από την οποία προέρχεσαι να έχει ένα τόσο θλιβερό προφίλ διεθνώς και να γίνεται περιπλανόμενη κωμωδία.

Είναι θλιβερό να ακούς και να διαβάζεις ότι τα μέτρα που λαμβάνει η κυβέρνηση της πατρίδας σου δολοφονούν τον ελληνικό λαό, την επιχειρηματικότητα, το μέλλον του και την ίδια στιγμή να παρακολουθείς έναν πρωθυπουργό να έχει καβαλήσει το αεροπλάνο του και να γυρνά την υφήλιο, ωσαν να είχαν λυθεί όλα τα προβλήματα της Ελλάδας. Πόσο μάλλον, όταν αυτό το γεγονός δεν είναι κάτι που το σχολιάζουν μόνο εντός των συνόρων αλλά έχει επέκταση και σε άλλες περιοχές εκτός της Ελλάδας, όπως στην Βουλγαρία, στην οποία ζώ και έχω την δυνατότητα να το διαπιστώσω.

Δυστυχώς, αυτή την κωμική εικόνα της Ελληνικής κυβέρνησης δεν μπορούν να την δούν πολλοί Ελληνες πολίτες που αγωνιούν να βρούν μιά νέα τύχη. Πολλούς από αυτούς τους συναντούμε εδώ στο εξωτερικό, και δυστυχώς ακούμε πολύ θλιβερά λόγια για την κατάσταση του καθενός. Μεσαίοι επιχειρηματίες που πριν ένα-δύο χρόνια είχαν επιτυχείς δραστηριότητες, τωρα είναι κυριολεκτικά στο μηδεν και αναζητούν οποιαδήποτε δουλειά, όσο-όσο, εντός ή εκτός Ελλάδος. Εδώ δυστυχώς έχουμε τη δυνατότητα να συναντάμε τέτοιους ανθρώπους, οι οποίοι έρχονται προσπαθώντας να ανακαλύψουν μιά διαφορετική τύχη, ένα καινούργιο μέλλον σε έναν ξένον, γι’ αυτούς τόπο.

Η κυβέρνηση, συνειδητά ή ασυνείδητα, σκοτώνει τον ελληνικό λαό και την επιχειρηματικότητα. Οδηγεί την χώρα στη χρεωκοπία, όχι μόνο την οικονομική αλλά και την κοινωνική, καταστρέφοντας τον κορμό της κοινωνίας που παράγει και που με τις ιδέες και τις προσπάθειές του πληρώνει φόρους από τα κάρδη τα οποία παρουσιάζει.

Κι αυτό, επειδή δεν θέλησε να κάνει το αυτονόητο: να περιορίσει ένα κράτος που αιμορραγεί από παντού και που καταναλώνει τεράστιες ποσότητες μετρητών σε μισθούς. Η Ελλάδα δυστυχώς έχει φτάσει να έχει σχεδόν 1 εκατομμύριο δημοσίους υπαλλήλους, όταν η Ρωσία με πολλαπλάσιο πληθυσμό έχει σήμερα 510.000 και μάλιστα τους θεωρεί και πολλούς.

Ο κ. Παπανδρέου προτίμησε να «σκοτώσει» τον επιχειρηματικό τομέα για να σώσει τους δημόσιους υπαλλήλους που δεν χρειάζονται για να λειτουργήσει αυτή η χώρα. Με 200.000 ίσως, θα μπορούσε να λειτουργεί το κράτος και η ευρύτερη κρατική μηχανή των ΔΕΚΟ. Ο περιορισμός των υπαλλήλων δεν θα μείωνε μόνο το κόστος σε μισθούς αλλά και σε όλα τα παράπλευρα κόστη όπως γραφεία και έξοδα λειτουργίας, γενικότερα, του κρατικού μηχανισμού.

Ο κ. Παπανδρέου μετατρέπεται δυστυχώς σε παράδειγμα προς αποφυγήν ή το λιγότερο σε κωμική προσωπικότητα.

Ο Ελληνικός λαός οδηγείται στην χρεωκοπία και την μετανάστευση και αυτό δεν μπορεί να είναι κάτι το οποίο θα μπορούσε να δεί κανείς κωμικά, αλλά μόνο μέσα από την αφόρητη τραγικότητα την οποία δημιουργούν τα χιλιάδες νοικοκυριά τα οποία σήμερα υποφέρουν. Ο κ. Παπανδρέου συνειδητά κορόίδεψε τον Ελληνικό λαό για να λάβει την εξουσία, παίζοντας με την ανάγκη του κάθε πολίτη να βρεί ένα καλύτερο μέλλον για τον ίδιον και για τα παιδιά του. Σήμερα παίρνει μέτρα νηπιαγωγείου και το αεροπλάνο για να γυρίζει την υφήλιο κάνοντας τον δάσκαλο ή τον τεχνοκράτη πολιτικό.

Η Ελλάδα έχει ανάγκη να βάλει ένα τέλος στην κοροϊδία του Γ. Παπανδρέου και του ΠΑΣΟΚ. Θα πρέπει επιτέλους να γυρίσει σε μιά πολιτική σωτηρίας, σήμερα, πριν το φορομπηχτικό σύστημα προς τις επιχειρήσεις δώσει οριστικό τέλος στην μέση οικονομική τάξη της χώρας. Η Ελλάδα πρέπει να γυρίσει άμεσα σε πολιτική επενδύσεων και ανάπτυξης με τον τρόπο που περιέγραψε ο κ. Σαμαράς, ο οποίος αποτελεί πρόσωπο σωτήριο για τον τόπο κάτω από αυτές τις συνθήκες.

Η Ελλάδα πρέπει να δημιουργήσει 200.000 νέες θέσεις εργασίας πριν η ανεργία χτυπήσει το 15%, ένα ποσοστό ρεκόρ, που θα οδηγήσει σε κοινωνικό μαρασμό και φτώχεια. Να βρεθούν φόρμουλες για επιδότηση νέων θέσεων εργασίας έστω και με μηδενική φορολογία για μιά 5-ετία ή 10-ετία. Αν το κάνει αυτό η Ελληνική κυβέρνηση, μπορεί να μην εισπράξει κάποιους φόρους από τις νέες εταιρείες αλλά θα οδηγήσει στη χώρα ξένο επενδυτικό κεφάλαιο, ή και ελληνικό που βρίσκεται εκτός Ελλάδος. Θα δημιουργήσει γρήγορα καινούργιο ΑΕΠ το οποίο θα μπορεί να φορολογήσει αργότερα και πιό κύρια θα κρατήσει τον κοινωνικό ιστό των μέσων Ελλήνων απασχολημένο σε θέσεις εργασίας.

Σήμερα, με την τακτική που ακολουθεί η Ελληνική Κυβέρνηση, μόνο μαρασμό και ανεργία δημιουργεί. Με ρυθμό που αυξάνεται καθημερινά και οδηγεί σε πραγματική φτώχια. Ο φτωχός και ο άνεργος δεν έχει τη δύναμη να κάνει business plans για να οργανώσει νέα δραστηριότητα, έχει την ανάγκη να βρεί τα απαραίτητα, τα προς το ζείν για να επιβιώσει. Ο κ. Παπανδρέου εκεί τον οδηγεί, στην ανέχεια και την κακομοιριά, κάτι που αυτός δεν μπορεί να δεί από την κάψουλα της δικής του εικονικής καθημερινότητας.

Σήμερα, όσο ποτέ άλλοτε, ο κ. Σαμαράς γίνεται η μόνη λύση, η ανάγκη για τη σωτηρία του τόπου, ο μόνος άνθρωπος που μπορεί να δώσει αυτή τη σωτηρία και την προοπτική. Ο κ. Σαμαράς μπορεί να γίνει ένας Εθνάρχης που με καθαρό μέτωπο, χαρακτήρα και λόγο, θα οδηγήσει τον ελληνικό λαό στην αναγέννηση και θα επιστρέψει στον Ελληνα την ματωμενη αξιοπρέπεια. Ο κ. Σαμαράς δεν είναι πολιτικός αντίπαλος του κ. Παπανδρέου, είναι επιλογή ελπίδας και ύπαρξης για την Ελλάδα που πρέπει να πάψει να διακωμωδείται παγκόσμια στο πρόσωπο και τις επιλογές της σημερινής κυβέρνησης και των μελών της.

Ο κ. Σαμαράς είναι ο σύγχρονος «Περικλής», αυτόν που δεν μπορεί να δεί ο κ. Πάγκαλος, που θα μπορέσει να φέρει την Ελλάδα από τον λιμό και την τραγωδία της καθημερινότητάς της σε μιά νέα Χρυσή Εποχή, με αντίστροφα βήματα από αυτά του 5ου αιώνα π.Χ. Ο κ. Σαμαράς μπορεί να γίνει ο νέος Κωνσταντίνος Καραμανλής που θα οδηγήσει την Ελλάδα από το σκοτάδι σε μιά σύγχρονη πραγματικότητα, είναι το βάλσαμο της ελπίδας κάθε Ελληνα.

Είναι ανάγκη να στοιχηθούμε σε αυτόν τον άνθρωπο και τις επιλογές του, όποιες κι αν είναι, να τον πιστέψουμε και να του εμπιστευτούμε τις τύχες του τόπου και του Εθνους μας. Είναι ο μόνος που μπορεί να τραβήξει το κουπί και να κυβερνήσει το πλοίο πριν αυτό φτάσει στον πάτο της συγχρονης ιστορίας του τόπου.

Ο κ. Παπανδρέου και οι δικοί του άνθρωποι, ειδικά ο κ. Πάγκαλος, μας διακομωδούν ως λαό, ως εθνος, ως πατρίδα. Δεν έχουμε κανέναν λόγο να τους αντικρίζουμε να μας αντιπροσωπεύουν ως η Κυβέρνηση του Ελληνικού λαού. Πρέπει να τους δείξουμε την πόρτα της εξόδου από το «χρονοντούλαπο της ιστορίας» της Ελλάδας. Τώρα. Η κλεψύδρα έχει φτάσει δυστυχώς στα όριά της.

> Ο Χρήστος Ν. Μουρούτης είναι εγκατεστημένος μόνιμα στην Βουλγαρία, επιχειρηματικά από το 1999.

kourdistoportocali

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.