Εκπαιδευτικοί σε πολιορκία…


ΜΑΤ περικύκλωσαν εκπαιδευτικούς μέσα στο Υπουργείο Παιδείας

Η Συντονιστική Επιτροπή Διοριστέων Εκπαιδευτικών και το Σωματείο Εκπαιδευτικών 24μήνου και ΑΣΕΠ είχε καλέσει εχθές όλους τους εκπαιδευτικούς που έχουν θεμελιώσει δικαίωμα διορισμού με οποιοδήποτε τρόπο (ΑΣΕΠ, 40%, 24μηνο+ΑΣΕΠ, 30μηνο, κλπ.) αλλά και όσους εκπαιδευτικούς(μόνιμους ή αδιόριστους) και μη αισθάνονται αλληλέγγυοι να δώσουν το παρόν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Παιδείας στις 11:00.

Ο σκοπός αυτής της κινητοποίησης συνοψίζεται σε δύο ουσιαστικά αιτήματα:

  • Άμεσους Συμπληρωματικούς Διορισμούς όλων των διοριστέων εκπαιδευτικών.
  • Διασφάλιση του δικαιώματος διορισμού όλων των κατηγοριών.

Ενώ λοιπόν από το πρωί είχαν πάρει απο το υπουργείο τη δέσμευση ότι θα συναντηθούν με την υφυπουργό Παιδείας και τους ζητήθηκε στην είσοδο να ορισουν επιτροπή για τη συνάντηση, αφού η επιτροπή ορίστηκε και μπήκε στο Υπουργείο τους παραπέμψαν σε διάφορους παρατρεχάμενους  και σε κανέναν πολιτικό υπέυθυνο, ουσιαστικά αρνούμενοι να τους συναντήσουν. Τότε οι εκπαιδευτικοί που βρισκόταν συγκεντρωμένοι έξω απο το υπουργείο μπήκαν στην αυλή αλλά και 40 από αυτούς κατάφεραν να μπουν στο εσωτερικό του κτιρίου ανοίγοντας τις κλειστές πόρτες που συνηθίζεται να βρίσκουν συνεχώς μπροστά τους.

Ενώ οι υπόλοιποι εκπαιδευτικοί βρίσκονται ακόμα αποκλεισμένοι από διμοιρία ΜΑΤ έξω απο το υπουργείο, διμοιρίες ΜΑΤ υπάρχουν και στο εσωτερικό του υπουργείου απέναντι στους “καλατηψίες” εκπαιδευτικούς.

Η ανακοίνωση της σημερινής κινητοποίησης βρίσκεται ΕΔΩ

Οι εκπαιδευτικοί ζητούν την αλληλεγγύη μας. Όποιος  μπορεί άμεσα να πάει στο Υπουργείο Παιδείας.

Το alfavita.gr μεταφέρει:

Στη σημερινή συγκέντρωση στο Υπουργείο Παιδείας απο την Συντονιστική Επιτροπή Διοριστέων Εκπαιδευτικών και το Σωματείο Εκπαιδευτικών 24μήνου και ΑΣΕΠ, η Υφυπουργός  Παιδείας κ. Χριστοφιλοπούλου δεν δέχτηκε τους εκπαιδευτικούς και κάλεσε τα MAT απειλώντας τους ότι αν δεν βγούν απο το περίβολο του υπουργείου  θα τους βγάλει με “άλλο τρόπο”. Ωστόσο οι εκπαιδευτικοί δεν υποχώρησαν και στις 14.00 ανέβηκαν στον 3ο όροφο του Υπουργείου απαιτώντας να συναντηθούν με την Υφυπουργό.

Το Υπουργείο τους ανακοίνωσε ότι μπορεί να δεχθεί αντιπροσωπεία τεσσάρων μόνο εκπαιδευτικών για συνάντηση με το Γ.Γ. του Υπουργείου Βασίλη Κουλαιδή. Στο μεταξύ το Υπουργείο παιδείας περικυκλώθηκε από ΜΑΤ τα οποία ανέβηκαν και στον 3ο όροφο του Υπουργείου. Η κατάσταση είναι τεταμένη. Οι εκπαιδευτικοί καλούν για συμπαράσταση την εκπαιδευτική κοινότητα στο Υπουργείο και δηλώνουν ότι θα μείνουν εκεί μέχρι να τους δεχθεί η Υφυπουργός.

Δήλωση της Χρυσούλας Παπαγεωργίου

“Στις 11 το πρωί σήμερα πραγματοποιήθηκε πανελλαδική κινητοποίηση αδιορίστων εκπαιδευτικών στο Υπουργείο Παιδείας με βασικό αίτημα μόνιμους διορισμούς και άμεσο διορισμό όλων των εκπαιδευτικών (διοριστέων του ΑΣΕΠ) που δεν διορίστηκαν τον Σεπτέμβριο. Στο αίτημα για συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας υπήρξε άρνηση ενώ την ίδια στιγμή κλήθηκαν τα ΜΑΤ. Οι συγκεντρωμένοι εκπαιδευτικοί με δυναμισμό μπήκαν στο Υπουργείο Παιδείας. Αυτή τη στιγμή (3 μμ) βρισκόμαστε στον 3ο όροφο, έξω από τα γραφεία της υπουργού και της υφυπουργού και δηλώνουμε ότι δεν θα φύγουμε αν δεν γίνει η συνάντηση. Καλούμε όλους τους συναδέλφους να έρθουν στο Υπουργείο Παιδείας”

πηγή

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.