Καλύτερα “αμόρφωτος” και Καραϊσκάκης παρά μορφωμένος και νενέκος…


ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΧΡ. ΑΝΤΩΝΑΚΗΣ

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΩΝΤΑΣ ΜΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟ τα όσα συμβαίνουν στις μέρες μας αισθανόμαστε, εκτός από έκπληξη, και μια απέραντη λύπη, η οποία μετατρέπεται σε εθνική και πνευματική φτώχεια. Διότι άλλο πράγμα είναι να καταρρέει η οικονομία μιας χώρας και -εμμέσως πλην σαφώς- να πτωχεύει ο λαός της κι άλλο πράγμα να ισοπεδώνονται ιστορικά γεγονότα, πατριωτικές πράξεις ανδρείας του ένδοξου παρελθόντος, ακόμα κι αυτή η εθνική συνείδηση των Ελλήνων πολιτών χάρη στην οποία προέκυψαν σθεναροί αγώνες ώστε τούτος ο τόπος να υπάρχει μέχρι σήμερα, ενδεχομένως ως απολιθωμένο μνημείο, ωστόσο κοιτίδα του παγκόσμιου πολιτισμού.

ΑΝΕΚΑΘΕΝ ΚΑΘΗΚΟΝ των εκλεγμένων εκπροσώπων του ελληνικού λαού ήταν να προασπίζουν τα συμφέροντά του και να ενεργούν με συγκεκριμένους τρόπους και συγκεκριμένες μεθόδους ώστε εκτός από το κοινό όφελος να θωρακίζεται η πατρίδα και να προβάλλονται με κάθε μέσο η λαμπρή Ιστορία και ο πολιτισμός της. ΔΥΣΤΥΧΩΣ, η συγκεκριμένη, αυτονόητη αλλά συνταγματική αποστολή έχει ξεχαστεί σήμερα από αρκετούς πολιτικούς της χώρας μας.
Και το χειρότερο: κάποιοι απ’ αυτούς, εκτός του ότι δεν πράττουν τα δέοντα, με την αχαρακτήριστη συμπεριφορά τους και τις πράξεις τους διασύρουν τις αξίες του λαού μας, υποβαθμίζουν την Ιστορία του και αμφισβητούν ακόμα και την καταγωγή του.
Ο ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ του ΠΑΣΟΚ κ. Θεόδωρος Πάγκαλος, μιλώντας σ’ ένα απ’ τα μεγαλύτερα πανεπιστήμια του πολιτισμένου κόσμου, αυτό της Οξφόρδης, φρόντισε να υπαινιχθεί ότι οι σύγχρονοι Ελληνες δεν έχουν καμία συγγένεια με τους αρχαίους Ελληνες, υποβάθμισε τους ηρωικούς επαναστάτες του 1821 και χαρακτήρισε «φασίστες» εκείνους που διαδηλώνουν -έστω και με δυναμισμό- ενάντια στις αυταρχικές και τυραννικές κυβερνητικές αποφάσεις που οδηγούν τη χώρα μας αρκετές δεκαετίες πίσω, σε μια εποχή κατά την οποία η Ελλάδα προσπαθούσε να επουλώσει τις πληγές της και να ανασυνταχθεί από την ολέθρια γερμανική Κατοχή.
ΚΑΤΑ ΣΥΝΕΠΕΙΑ, όταν μέλη της σημερινής κυβέρνησης, όπως ο αντιπρόεδρός της, δυσφημούν τη χώρα και τους πολίτες της με τέτοια επιμονή, κάθε ελπίδα για το μέλλον καταρρέει αφού όσοι την επιβουλεύονται και την κατηγορούν έχουν ανά χείρας ένα ισχυρό άλλοθι, επικυρωμένο μάλιστα με ελληνική, κυβερνητική συναίνεση. (http://www.e-typos.com/content.aspx?cid=17127&catid=7)

exomatiakaivlepo

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.