Μας συγχωρείτε, λάθος!


Ακούγοντας την είδηση αυτή αναρωτιέται κανείς, μα τριάντα χρόνια;

Τι τρομερό να φυλακίζεσαι για κάτι που δεν έπραξες. Και πως να κάνεις το σύστημα να σε ακούσει και να τους πείσεις για την αθωότητά σου, όταν απλά είσαι πολίτης δεύτερης κατηγορίας δηλαδή μια αριθμητική μονάδα σε χαρτιά.
Και όμως κάθε άνθρωπος λένε ότι είναι μοναδικός με την προσωπικότητά του όπως και να είναι αυτή, ακόμη και μη ολοκληρωμένη.Οι περισσότεροι αυτό είμαστε!

Στο προκείμενο λοιπόν, έρχεται μια στιγμή στη ζωή σου που πλέον δεν την ορίζεις διότι πέφτεις θύμα λάθους. Τι σημασία έχει να ορίσουμε το λάθος, είτε δικαστικό, είτε κοινωνικό το λάθος δεν αλλάζει. Μπαίνει στη ζωή σου και σε κάνει απλά θεατή στην καλύτερη περίπτωση, ενώ στη χειρότερη προταγωνιστή.
Επιμένω, είναι τρομερό, αναλογιστήτε για μια στιγμή ότι σας στερούν την ελευθερία σας ενώ σας κολλούν την ετικέτα του εγκληματία χωρίς να έχετε πράξει κάτι τέτοιο.
Ζώντας την αδικία με την προσωπική σας φυλάκιση και τον στιγματισμό σας, ενώ θα πρέπει να σωφρονιστείτε για κάτι που δεν πράξατε.

Ο συγκεκριμένος άθρωπος όταν τον ρώτησαν τι νιώθει είπε: Με ευχαριστεί που δεν με θεωρούν εγκληματία και συγκεκριμένα βιαστή.

Αξίζει εδώ  να αναφερθεί ότι για είκοσι οκτώ χρόνια εκτίεισε ποινή ενώ αποφυλακίστηκε λίγο νωρίτερα λόγω καλής διαγωγής.

Θα βγεις λοιπόν  από το σοφρωνιστικό ίδρυμα για να αρχίσεις να ζεις και σε ποιές συνθήκες θα μπορέσεις να λειτουργήσεις ξανά σαν άνθρωπος όταν επί πολλά χρόνια έχεις εκπαιδευτεί να είσαι κακοποιός;
Μήπως τελικά έχεις γίνει;

Μήπως τελικά να ξεφύγεις από το σύστημα είνα ακατόρθωτο;
Κι’ όμως ο συγκεκριμένος άνθρωπος δεν διέπραξε άλλα εγκλήματα, αντίθετα, όλον αυτόν τον καιρό αποκτούσε γνώσεις μελετώντας, ενώ διατήρησε την φυσιολογία του ως άνδρας και βγαίνοντας από τη φυλακή παντρεύτηκε με την γυναίκα που αλληλογραφούσε ως έγκλειστος.

Δεν θα ήθελα να ήμουν στη θέση του στιγμή, όμως τον θαυμάζω για την ακεραιότητα του χαρακτήρα του και το σθένος που έδειξε στις δοκιμασίες που αντιμετώπισε.Ας ζήσει όπως επιθυμεί από εδώ και πέρα τουλάχιστον.

ΗΘΙΚΟ ΔΙΔΑΓΜΑ:
Σε οποιεσδήποτε συνθήκες ο άνθρωπος μπορεί να διαφυλάξει τον χαρακτήρα του και να τον βελτιώσει. Αυτός είναι εντέλει ο σκοπός της ύπαρξής μας, να γινόμαστε καλύτεροι άσχετα των συνθκών που βιώνουμε.Ώστε να γίνουμε αυτάρκεις, αγαθοί και ότι άλλο επιθυμεί καθένας από εμάς για τον εαυτό του.

Με τιμή
Φιλία Βαγιάκα

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.