Φοβήθηκαν την λαϊκή αντίδραση


Πραγματοποιήθηκε τη Τρίτη 4 Ιανουαρίου η διαμαρτυρία ενάντια στην πολιτική Χριστόφια από την πρωτοβουλία Εθνική και Κοινωνική Παρέμβαση. Παρά τις αντιξοότητες που υπήρχαν, όπως η ελαφρά βροχή που ξεκίνησε 2 τουλάχιστον ώρες πριν και το μη κάλεσμα από κανένα μέσο μαζικής ενημέρωσης, γύρω στις 18:00 άρχισαν να μαζεύονται οι 250 περίπου διαδηλωτές. Νεαροί κυρίως φοιτητές αποτελούσαν την ψυχή της διαδήλωσης αν και υπήρχαν και παιδιά με τους γονείς τους.

Το κάλεσμα ήταν σαφές από την πρωτοβουλία. «σας καλούμε να φωνάξετε μαζί μας ενάντια στη λήθη και στη Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία. Να απαιτήσουμε την καταδίκη της Τουρκίας και την είσοδο της στο τραπέζι των συνομιλιών ως κατηγορούμενη και υπεύθυνη για τα δεινά της πατρίδας μας.» και αυτό έπραξαν. Όμως αυτό φαίνεται ενόχλησε τους «κρατούντες την εξουσία» και φοβόμενοι προσπάθησαν να προπαγανδίσουν κατασκευάζοντας παραμύθια και αναβιώνοντας φαντάσματα του παρελθόντος.Ο τύπος δημοσίευσε το τραγελογραφικό για δήθεν προσυμφωνίες και μυστικές συνεργασίες, όπως μας έχει συνηθίσει επικοινωνιακά το ΑΚΕΛ τον τελευταίο καιρό, μην μπορώντας να παραδεχτεί ότι με τις υποχωρήσεις του, δεν εκφράζει πλέον την πλειοψηφία του λαού.Τόσο τους φόβισε η υπερκομματική εκδήλωση, που προσπάθησαν να την ταμπελώσουν και να την κομματιάσουν στα μέτρα τους.Δυστηχώς δεν σεβάστηκαν ούτε την «άλλη άποψη» , λες και υπήρχε και κάτι άλλο από αυτό που ξεκάθαρα έλεγε η πρωτοβουλία, ώστε να δημοσιεύσουν και το αυθεντικό κάλεσμα.Είναι προφανές ότι στα «μαύρα σχέδια τους» θα βρουν και εκ των έσω συνεργάτες.

Όμως οι ωραίοι Έλληνες που λένε ΟΧΙ στην Ομοσπονδία έδωσαν ένα ξεκάθαρο μήνυμα.Δεν είναι διατεθειμένοι να συνεναίσουν στην μεθοδευμένη αλλοίωση του Ελληνισμού στη Κύπρο.Μερικά συνθήματα που ακούστηκαν στην ειρηνική εκδήλωση ήταν : «έξω οι βάσεις από την Κύπρο», «Σολωμέ, Αναστάση το οδόφραγμα θα σπάσει», «Λευτεριά φωνάζω μέχρι το Λονδίνο, εδώ δεν είναι Βερολίνο», «Κάτω τα χέρια ομοσπονδιακοί, η Κύπρος είναι ελληνική. », «Λευτεριά, Επιστροφή. » «Κύπρος σε πουλάνε, τους Τούρκους προσκυνάνε» «Χριστόφια-Γιωργάκη ακούστε το καλά, τα μαύρα σχέδιά σας, θα μείνουν στα χαρτιά». Οι συμμετέχοντες στην εκδήλωση κρατούσαν πανό τα οποία έγραφαν «Χριστόφια ποιό είναι το μέλλον μου σ΄ αυτό τον τόπο; » , «Ωραίοι Ελληνες ενάντια στην Ομοσπονδία» , «Τα κόμματα διχάζουν. Η Πατρίς ενώνει.» «Δεν ξεχνώ» κ.α..

Διαβάστηκε ψήφισμα ,που στη συνέχεια δώθηκε σε εκπρόσωπου του ΠτΔ Χριστόφια, το οποίο έλεγε:
«Αφορμή της σημερινής μας συγκέντρωσης στάθηκε η δική σας πρόσκληση/πρόκληση, να βγούμε ως ωραίοι Ελληνες και να δηλώσουμε τη διαφωνία μας με τη λύση ομοσπονδίας. Ως ευσυνείδητοι πολίτες, βρισκόμαστε προ των πυλών του Προεδρικού Μεγάρου, γιατί η κοινωνική ανελευθερία, η οικονομική παρακμή και, φυσικά, οι εθνικές υποχωρήσεις σας έχουν φέρει το λαό μας ένα βήμα πριν από τον οριστικό παραμερισμό της αξιοπρέπειας του».

«Αναφορικά με το εθνικό μας θέμα, δηλώνουμε την αντίθεση μας με τη λύση διζωνικής δικοινοτικής Ομοσπονδίας που προωθείτε. Η ΔΔΟ είναι, ιστορικώς αποδεδειγμένα, λύση τουρκικής έμπνευσης και διερωτόμαστε κατά πόσο μια τέτοια λύση μπορεί να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα του λαού μας. Εσείς ο ίδιος δηλώσατε ότι η λύση ομοσπονδίας είναι αφύσικη για την Κύπρο. Είναι λύση ρατσιστική, αφού διαχωρίζει τον λαό βάσει θρησκευτικών και φυλετικών κριτηρίων και αντιδημοκρατική, αφού καταργεί την αρχή της πλειοψηφίας. Δηλώνουμε, επίσης, την πλήρη διαφωνία μας με τις παραχωρήσεις σας προς την τουρκική πλευρά και πιο συγκεκριμένα με την πρόταση για εκ περιτροπής προεδρία, για τη σταθμισμένη ψήφο, την παραμονή εποίκων, οι οποίοι αποτελούν προϊόν εγκλήματος πολέμου, αλλά και τις απαράδεκτες προτάσεις σας στο περιουσιακό»
H εκδήλωση έκλεισε με τον Εθνικό μας ύμνο.

Μετά το πέρας της εκδήλωσης δημιουργήθηκαν ψιλοπαρεξηγήσεις αν ήταν σωστό το γεγονός ότι μερίδα διαδηλωτών φώναξαν «Τούρκοι Μογγόλοι Δολοφόνοι ». Φαίνεται κάποιοι ξεχνούν ποιος είναι ο κύριος εχθρός, αλλά η Ελληνική ιστορία είναι γεμάτη από διαστάσεις απόψεων και διχογνωμίες.Ίσως όμως πρέπει να προβληματιστούμε όχι τόσο για το δεδομένο σύνθημα, αλλά γιατί δόθηκε διάσταση στο όλο θέμα.Ποιός προσπαθεί να ελέγξει και ποιούς; Oι Έλληνες είναι εκ φύσεως ανυπότακτοι και δεν μπαίνουν σε καλούπια.Έτσι ήταν και έτσι θα’ναι.
Μέχρι την επόμενη διαμαρτυρία για κοινωνική ελευθερία και εθνικές διεκδικήσεις,τρομάξτε τους ήδη φοβισμένους δεσμώτες.

πηγή

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.