Αλβανόφωνη «Λάιμ»: Ο Μπους ανέτρεψε τον Καραμανλή λόγω του βέτο στο Βουκουρέστι


Ο Καραμανλής υπήρξε θύμα του βέτο του Βουκουρεστίου. Εμπόδισε την απόφαση για ένταξη της πΓΔΜ να γίνει μέλος του ΝΑΤΟ και με τη στάση του αυτή, ο πρώην πρωθυπουργός του ελληνικού κράτους, καταδικάστηκε από τους Αμερικανούς. «Η απομάκρυνση της προηγούμενης κυβέρνησης», γράφει η αλβανόφωνη εφημερίδα των Σκοπίων «Λάιμ», «στην οποία ηγούνταν ο Κώστας Καραμανλής, οφείλεται στις αποφάσεις του για…. τα εθνικά θέματα», είπε ο πρώην Υπουργός Εσωτερικών, Προκόπης Παυλόπουλος. «Ωστόσο, το βέτο του Βουκουρεστίου, δεν μπορούσε να παραμείνει χωρίς τιμωρία από τον Μπους», δήλωσε ο Παυλόπουλος σε συνέντευξή του στην ελληνική εφημερίδα ‘Real News’.

Πρόσθεσε, ακόμη, ότι μετά το Βουκουρέστι, η κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή, αντιμετώπισε ξαφνικά ένα διαφορετικό πολιτικό κλίμα.
Σύμφωνα με τον πρώην υπουργό, γράφει η αλβανόφωνη εφημερίδα, τα σκάνδαλα ή η οικονομία δεν ήταν η αιτία της κατάρρευσης του Καραμανλή και της κυβέρνησής του, αλλά η εξωτερική πολιτική του, λόγω της πατριωτικής στάσης του.
Εκτός από την εμπλοκή της πΓΔΜ άλλες σημαντικές αποφάσεις του Καραμανλή, οι οποίες δυσαρέστησαν τις ΗΠΑ, ήταν οι διαφορές στο σχέδιο Ανάν για την Κύπρο, η επαναπροσέγγιση της Ελλάδας με τη Ρωσία και η συμφωνία που υπέγραψε για τον αγωγό του φυσικού αερίου, γράφει η εφημερίδα.

greeknation

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.