ΑΛΛΟΙ ΑΕΡΟΜΑΧΙΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΜΕ ΤΟ ¨ΚΑΡΝΤΑΣΙ¨ΤΟΥΣ…


Πριν από την χειρονομία του πρωθυπουργού της Ελλάδας Γιώργο Παπανδρέου να έρθει στο Ερζερούμ στην Σύναξη των Πρέσβεων, παρουσιάστηκε σοβαρή κρίση ανάμεσα σε Άγκυρα και Αθήνα. Το περιστατικό που έκοψε ανάσες στη γραμμή Άγκυρας-Αθήνας εξελίχθηκε ως εξής.

Είχαν μείνει 24 ώρες πριν την επίσκεψη αμοιβαιότητας του Έλληνα πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου στο Ερζερούμ. Προχτές όμως μαχητικά αεροπλάνα της Τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας στα πλαίσια των πτήσεων στον διεθνή εναέριο χώρο, όπως πάντα απογειώθηκαν για να εκτελέσουν τα καθήκοντα τους. Τα οπλισμένα τουρκικά μαχητικά που δεν αποδέχονται τον εναέριο χώρο, που με βάση τα νησιά αναγνωρίζουν οι Έλληνες, πραγματοποίησαν 8 εξόδους. Πήγε πληροφορία λοιπόν στην ελληνική κυβέρνηση πως 8 τουρκικά F-16 παραβίασαν τον ελληνικό εναέριο χώρο.

Με βάση τις ειδήσεις, ο Παπανδρέου αξιολόγησε την κατάσταση μαζί με τον ΥΠΕΞ Δρούτσα και τέθηκε το θέμα να ακυρωθεί το ταξίδι ως διαμαρτυρία. Μέχρι προχτές τις πρωινές ώρες υπήρξαν έντονες διπλωματικές διεργασίες ανάμεσα στις τουρκικές και ελληνικές αρχές. Σημαντική πρόοδος επετεύχθη με την παρέμβαση του ΥΠΕΞ Αχμέτ Νταβούτογλου. Ο Νταβούτογλου ανέφερε στον ομόλογο του πως δεν είναι ανάγκη να μεγαλοποιούμε το θέμα, πως η ελληνοτουρκική συνεργασία είναι σημαντική και πως την επόμενη περίοδο τα προβλήματα που υπάρχουν στο Αιγαίο θα ξεπεραστούνε με τον διάλογο. Κάποιες πηγές ανέφεραν πως ¨Ο κύριος υπουργός σίγουρα δεν ζήτησε συγγνώμη από τον Έλληνα ομόλογο του για αυτό το περιστατικό. Ξεκαθάρισε κάποια θέματα που θα μπορούσαν να προκαλέσουν παρεξηγήσεις και τόνισε την σημασία των σχέσεων¨. Όταν λύθηκε η κρίση το πρωί, γινόταν οι τελευταίες ετοιμασίες στο αεροπλάνο του Παπανδρέου για την Τουρκία. Η κρίση αποκαλύφθηκε όταν ο καλεσμένος πρωθυπουργός έθεσε το θέμα στην ομιλία του στην 3η Σύνοδο των πρέσβεων. Το Γενικό Επιτελείο στην ιστοσελίδα του αναφέρει πως υπήρξε στο Αιγαίο αερομαχία τουρκικών και ελληνικών αεροπλάνων.

Σχόλιο : Πραγματικά τα επιχειρήματα του Τούρκου ΥΠΕΞ πολύ πειστικά (αν θέλεις να πειστείς…).

πηγή


Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Μία ἀπάντηση στὸ ΑΛΛΟΙ ΑΕΡΟΜΑΧΙΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΜΕ ΤΟ ¨ΚΑΡΝΤΑΣΙ¨ΤΟΥΣ…

  1. Ὁ/ἡ Μαρής Γεώργιος γράφει:

    Καλά οι ξένοι, αλλά Έλληνες, που να μην γνωρίζουν το τι είναι οι Τούρκοι, το πώς σκέπτονται και το πώς πολιτεύονται, δεν φανταζόμουν, πως υπάρχουν και μάλιστα αυτοί, να κυβερνούν την χώρα. Είναι τελείως ανιστόρητοι; Δεν έχουν διδαχθεί από τα πολύ πρόσφατα γεγονότα; Πιστεύουν ακόμα ότι με τον διάλογο μπορούν να επιλυθούν τα προβλήματα; Είναι τόσο πιστικοί; Δεν ξέρουν ότι οι Τούρκοι δεν καταλαβαίνουν από τέτοια; Πως καταστρατηγούν και διαιωνίζουν τα πάντα; Το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού… το πολλάκις όμως; Και σέρνουν μαζί τους ολόκληρο λαό με τους ολέθριους χειρισμούς τους; Γιατί δεν πάνε σπίτι τους να ησυχάσουμε;

    Μοῦ ἀρέσει

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.