Γιατί τόση μυστικότητα για το νέο πακέτο €25 δισ. στους τραπεζίτες;


Τι φοβούνται οι τραπεζίτες και υπάρχει άκρα μυστικότητα για το πως κατανεμήθηκε το νέο πακέτο στήριξης €25 δισ;

Κάτω από ένα πέπλο απόλυτης… διακριτικότητας, στα όρια της μυστικότητας, οι τράπεζες σιγά-σιγά άρχισαν να μπαίνουν στην διαδικασία “μοιρασιάς” της νέας ένεσης ρευστότητας των 25 δισ. ευρώ, με τη μορφή εγγυήσεων, από το ελληνικό Δημόσιο.

Η διαδικασία, όπως πληροφορείται το…«Κ» από αρμόδιες πηγές, έχει ξεκινήσει ήδη λίγο πριν από τις γιορτές με σχετικά “αθόρυβο” τρόπο υπό την έννοια ότι έγινε χρονικά μεταξύ δύο εορτών (Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά), οπότε και τα αντανακλαστικά όλων είναι εκ των πραγμάτων πιο περιορισμένα.

Η Τράπεζα της Ελλάδος κατένειμε την πίτα των 25 δισ. ευρώ, από τα οποία σύμφωνα με τις πληροφορίες του «Κ» τα 17 περίπου δισ. ευρώ θα καταλήξουν με την μορφή εγγυήσεων στα ταμεία των 4 μεγαλύτερων τραπεζών.

Τις “εγγυήσεις” θα παραλάβουν οι τράπεζες από το ΥΠΟΙΚ και στην συνέχεια θα εκδώσουν ομόλογα με τα οποία θα κατευθυνθούν στην ΤτΕ για να τα ανταλλάξουν με “ρευστό”.

Πρόκειται για τον τρίτο πυλώνα ρευστότητας, που είχε υποσχεθεί το ελληνικό δημόσιο και φαίνεται ότι ήλθε η ώρα για να «στηθεί», καθώς οι ανάγκες από το συγκεκριμένο μέτωπο ήταν και παραμένουν μεγάλες.

από το capital
Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.