Κάθε κοπρίτης…στον πάγκο του!!!


Στο χέρι μας είναι!

Δια χειρός Αλιθέρση

Προχθές στο ΚΑΠΗ, εννοώ αυτό της Άνω Παναγιάς, η αγανάκτηση όλων των συναδέλφων ήταν έκδηλη. Αφορμή οι δηλώσεις του Αντιπροέδρου για τους δημόσιους υπαλλήλους, που τους αποκάλεσε κοπρίτες, κάτι που αφορούσε και πολλούς από εμάς, μιας και υπήρξαμε δημόσιοι υπάλληλοι. Δεν θα ήθελα, λόγω της σοβαρότητας του κειμένου,  να μεταφέρω τα όσα ειπώθηκαν από συναδέλφους πάνω στην οργή τους, για τον ίδιο και το σόι του.

Ευτυχώς γρήγορα τα πράγματα ηρέμησαν και έγινε δεκτή η πρόταση, ότι, επειδή τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά,  πρέπει το θέμα να συζητηθεί σε έκτακτη γενική συνέλευση. Αφού διαπιστώθηκε απαρτία και διεκπεραιώθηκαν τα διαδικαστικά, στη συνέχεια τοποθετήθηκαν σχεδόν όλα τα μέλη μας.

Ίσως ήταν η πρώτη φορά που υπήρχε τέτοιο κλίμα ομοψυχίας μεταξύ των συναδέλφων. «Το κάνει για να μας διασπάσει» είπε ένας συνάδελφος, που ήταν από τον ιδιωτικό τομέα. «Με αφορμή κάποια μεμονωμένα αρνητικά παραδείγματα γενικεύει, ακολουθώντας τη φασιστική τακτική» είπε ένας άλλος. «Είναι γκεμπελίστικα όλα αυτά» είπε ένας τρίτος. Και τι δεν ειπώθηκε! Για το πετσόκομμα των συντάξεων, των φαρμάκων, των ιατρικών εξετάσεων. Για τα χρήματα που μας κρατούσαν μια ζωή και τώρα παράνομα οι κοπρίτες δεν μας αποδίδουν τα εφ’ άπαξ. Για τα περιουσιακά στοιχεία που στα βγάζουν σε πλειστηριασμό και στα παίρνουν για ένα κομμάτι ψωμί, άμα χρωστάς ακόμη και 300 ευρώ στις τράπεζες!   Για τα λεφτά των ταμείων μας, που τα έπαιξαν στο χρηματιστήριο και πήγαν στις τσέπες μεγαλομετόχων και άλλων επιτηδείων,  για αυτά που… δάνειζαν, από τα ταμεία μας, χρόνια και χρόνια άτοκα σε μεγαλοεπιχειρηματίες, για την ανασφάλιστη εργασία, που στερεί τα ταμεία από έσοδα και τους εργαζόμενους από την ασφάλιση. Ακόμη για την θέρμανση που δεν μπορούμε οι περισσότεροι από εμάς να πληρώσουμε. Για το ότι δεν έχουμε τη δυνατότητα να καλύψουμε ακόμη  και στοιχειώδεις διατροφικές ανάγκες. Για τα συσσίτια, που μας γυρίζουν σ’ άλλες εποχές. Κάποιος θυμήθηκε τα τσίγκινα κυπελάκια με τα οποία πηγαίναμε σχολειό και πίναμε το γάλα-σκόνη πριν την προσευχή. Ήταν αυτό της αμερικάνικης «βοήθειας».                                               Κάποια στιγμή τα μάτια των περισσοτέρων βούρκωσαν, όταν συνάδελφος είπε: «Αισθάνομαι πολύ άσχημα όταν, έρχονται τα εγγόνια και ρωτούν ‘‘τι μας πήρες παππού;’’ Ερώτηση που δεν έχει εύκολη απάντηση. Ασυναίσθητα τότε  τα χέρια των περισσότερων έκαναν μια κίνηση προς τις άδειες τσέπες τους.

«Όχι» είπε μια συνάδελφος «μη μας πιάνουν τώρα τα συναισθηματικά! Αυτοί δεν είναι που μας έλεγαν περήφανα γηρατειά; Τώρα είναι η ώρα που πρέπει να τους το αποδείξουμε ότι πράγματι είμαστε περήφανοι.» Το κλίμα αμέσως άλλαξε. «Μας τρομοκράτησαν και έκλεψαν  την ψήφο μας» είπε ένας δυνατά, ενώ σηκώθηκε όρθιος. «Θέλουν συνενόχους στην προδοτική πολιτική τους» συμπλήρωσε. Η συζήτηση στη συνέχεια γενικεύτηκε εφ’ όλης της ύλης. Έγιναν αναφορές και για την επίσκεψη του Πρωθυπουργού  στο Ερζερούμ της Τουρκίας για τη συνεκμετάλλευση του Αιγαίου, που είναι έτοιμος να… συμφωνήσει(!!!) με τον κ. Ερντογάν.

Αφού τέλειωσαν όλες οι τοποθετήσεις, ομόφωνα η συνέλευση κατέληξε στην παρακάτω απόφαση:

Όποιος παραδίδει την εθνική κυριαρχία, όποιος απαξιώνει την δημόσια περιουσία, για να την ξεπουλήσει στη συνέχεια, όποιος ενεργεί σε βάρος των συμφερόντων του λαού, είναι ένοχος εσχάτης προδοσίας. Ποινή. Θάνατος δια τυφεκισμού…και συνεχίζει η απόφαση …επειδή οι εν λόγω κοπρίτες, όπως τους ονόμασε η συνέλευση, δεν έχουν ίχνος ανδρισμού επάνω τους, με την αποφασή της, τους δίνει χάρη με τους παρακάτω όρους και προϋποθέσεις:

Oι εν λόγω κοπρίτες να δουλεύουν με καθεστώς μερικής απασχόλησης, με διακεκομμένο ωράριο, που θα κυμαίνεται από μία μέχρι δεκαπέντε ώρες το εικοσιτετράωρο, εννοείται με επιχειρησιακή σύμβαση και μπλοκάκι και ο μισθός τους  δεν θα ξεπερνά τα 525 ευρώ το μήνα. Αν με 50 χρόνια δουλειάς δεν συμπληρώσουν τα απαραίτητα για τη σύνταξη ένσημα, να τους δίνεται η ελάχιστη σύνταξη, λόγω φιλευσπλαχνίας ημών, παρ’ όλο που η οικονομία δεν αντέχει και  θα δοκιμασθεί μ’ αυτό η ανταγωνιστικότητα της.  Με ειδική τροπολογία στη βουλή, στην οποία δεν είναι απαραίτητο να ψηφίσουν πάνω από 5 βουλευτές μπορεί τα 50 χρόνια να γίνουν 60, αν αυξηθεί το προσδόκιμο όριο ζωής.

Να τους αφαιρεθεί κάθε περιουσιακό στοιχείο που δεν θα μπορούν να το δικαιολογήσουν με το… πόθεν έσχες.

Να είναι οι μόνοι που θα πληρώνουν διόδια, αφού διπλασιαστεί η τιμή τους και τριπλασιαστεί ο αριθμός των διοδίων, τα οποία για ευκολία τους θα γίνουν… ηλεκτρονικά!

Η σκέτη επίσκεψη σε δημόσιο νοσοκομείο θα τους κοστίζει 1 ευρώ και η απόδειξη θα αναγνωρίζεται κανονικά από την εφορία.

Οι  ιατρικές εξετάσεις θα πληρώνονται από τα ασφαλιστικά τους ταμεία, εφόσον έχουν συμπληρωμένα τα απαραίτητα ένσημα. Αν δεν επιλέξουν το ΕΣΥ για εξετάσεις,  έχουν την… απόλυτη ελευθερία(!) να επιλέξουν χωρίς κανέναν περιορισμό ιδιώτη γιατρό.

Θα ψηφιστεί άμεσα νόμος που θα απαγορεύει τη χρήση ξερονησιών, συρματοπλεγμάτων και άλλων παρόμοιων σωφρονιστικών…μέσων!

Γενικά για τους κοπρίτες θα ισχύσουν οι παρακάτω ελευθερίες!!!

Θα έχουν το ιερό δικαίωμα να πλουτίσουν από το μισθό τους, αν τον έχουν.

Θα μπορούν να κατοικούν σε πολυτελείς κατοικίες, όπως όλοι εμείς οι συνταξιούχοι, άνεργοι κλπ. Να διαθέτουν σκάφος, κότερο, αεροπλάνο, χωρίς περιορισμούς και χωρίς πλέον πόθεν έσχες.

Οι διακοπές θα είναι τις απολύτου επιλογής τους στο εσωτερικό ή εξωτερικό. Με την παραίνεση να επιλέγουν χώρες της Ενωμένης Ευρώπης, για να μην δίνουμε σε ξένους τα λεφτά. Κατά προτίμηση Γερμανία. Η χρονική διάρκεια των διακοπών τους θα είναι απεριόριστος, ανάλογα με την επιλογή τους!

Τα παιδιά τους, με τα 500 ευρώ το μήνα, αν τα έχουν, θα μπορούν ελεύθερα να τα σπουδάζουν σε πανεπιστήμια του εσωτερικού ή του εξωτερικού.

Επενδύσεις, χωρίς περιορισμό και όλα αφορολόγητα. Επίσης θα μπορούν να διακινούν κατά την δική τους κρίση ελεύθερα τα κεφαλαιά τους σε εσωτερικό ή εξωτερικό, όπως κάνουν και οι σημερινοί συνταξιούχοι, άνεργοι, απασχολήσιμοι, κλπ.

Αποδείξεις, ελεύθερα θα μπορούν να μαζεύουν από φούρνους, περίπτερα, λαϊκές αγορές κλπ, τις οποίες θα καταθέτουν με ηλεκτρονική μορφή στην εφορία, για να έχουν έκπτωση από το αφορολόγητο ποσό.

Εν γένει θα έχουν όλες τις ελευθερίες, ώστε να μπορούν να επιλέγουν κατά την κρίση τους, όπως και ο ελληνικός λαός σήμερα.

Τέλος δεν θα ισχύσουν οι λεγόμενες κάρτες του πολίτη και αντ’ αυτών, για τους εν λόγω «κυρίους», θα θεσπιστεί η κάρτα του κοπρίτη. Στην εν λόγω κάρτα θα περιλαμβάνονται στοιχεία, ακόμη και των προπάππων τους με κάθε λεπτομέρεια.

Για να μην προκαταλάβει η γενική συνέλευση των μελών του ΚΑΠΗ της Άνω Παναγιάς  τους πολίτες, δεν προτείνει τι δουλειά να κάνει ο καθένας  από τους εν λόγω κοπρίτες.  Ο κάθε πολίτης που διαβάζει αυτό το κείμενο μπορεί να κάνει τις δικές του προτάσεις, με δύο προϋποθέσεις: α) Να ισχύσουν όλοι οι νόμοι που οι ίδιοι οι κοπρίτες ψήφισαν και β) η οποιαδήποτε δουλειά προταθεί να έχει σχέση με πάγκο, πχ. ο πάγκος της λαϊκής αγοράς, ο πάγκος του τσαγκάρη, ο πάγκος του…κατεργάρη κλπ.

Αυτά, όλα τα παραπάνω, αποτελούν πρόταση της συνελευσής μας προς όλους αυτούς, που έχουν και λόγο και δύναμη να στείλουν…κάθε κοπρίτη στον πάγκο του!!!

 

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.