Πάγκαλος ίσον κυβέρνηση


Γράφει ο Γιώργος Δελαστίκ

Ρέων, παραστατικός, ζωντανός πάντα, ο λόγος του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Θόδωρου Πάγκαλου, δεν σε αφήνει ποτέ να πλήξεις. Απολαυστικές -μετά τους «κοπρίτες» που διορίζουν οι πολιτικοί στο Δημόσιο- και οι νέες δηλώσεις του. Οπως ο ίδιος είπε σε δημοσιογράφους, κάποιοι «φοιτητές του κώλου» πήραν επιλεκτικά αποσπάσματα διάλεξής του στην Οξφόρδη, εν συνεχεία «κάποια ζώα στον Ελεύθερο Τύπο τα αναπαρήγαγαν», με αποτέλεσμα ο Θ. Πάγκαλος να απορεί πιο πολύ «με τα ζώα που τα διάβασαν» κατά τη μία εκδοχή («Ελευθεροτυπία») ή «με τα ζώα που διαβάζουν αυτή την εφημερίδα» κατά τη δεύτερη εκδοχή («Τα Νέα»). «Ζώα» είναι οπωσδήποτε αυτοί που τα διάβασαν, το μόνο που απομένει προς διακρίβωση είναι αν το χαρακτηριστικό τους αυτό είναι στιγμιαίο ή διαρκές.

Διασκεδαστικές αλλά φαιδρές ήταν οι προσπάθειες μελών της κυβέρνησης να υποβαθμίσουν τη σημασία των δηλώσεων Πάγκαλου. «Ξέρετε ότι στις μέχρι σήμερα δηλώσεις τις δικές μου, του πρωθυπουργού ή της κυβέρνησης δεν περιλαμβάνονται αντίστοιχοι χαρακτηρισμοί» δήλωσε π.χ. την Τρίτη ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης, απαντώντας σε επίμονες ερωτήσεις των δημοσιογράφων.

Δεν έχει καταλάβει προφανώς ο Γ. Ραγκούσης ότι η δική του άποψη είναι σαφώς μικρότερης πολιτικής σημασίας από εκείνη του Θ. Πάγκαλου. Εν πρώτοις, δεν υπάρχει σύγκριση ανάμεσα στην πολιτική καριέρα του Γ. Ραγκούση και του Θ. Πάγκαλου. Δεύτερον, όσο στενός φίλος του πρωθυπουργού και αν είναι ο υπουργός Εσωτερικών, είναι βεβαίως ιεραρχικά κατώτερος από τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης την οποία εκφράζει με πολύ περισσότερο κύρος ο Θ. Πάγκαλος ως εκ της θέσεώς του.

Θρασύτερη η στάση του κυβερνητικού εκπροσώπου Γ. Πεταλωτή. Αυτός πήγε στον «Σκάι» και δήλωσε: «Το έχω ξαναπεί, και δεν είναι ούτε δικαιολογία προς τον κύριο Πάγκαλο ούτε προς κανέναν, ότι ο κύριος Πάγκαλος έχει έναν ιδιαίτερο τρόπο να εκφράζεται. Από εκεί και πέρα υπάρχει η κυβέρνηση η οποία με σοβαρότητα, με υπευθυνότητα, έχει δείξει πώς εννοεί το δημόσιο διοικητικό σύστημα». Δεν θα επαναλάβουμε τα περί σύγκρισης του πολιτικού βάρους του Γ. Πεταλωτή και των κατά καιρούς λόγων του με εκείνο του Θ. Πάγκαλου. Θα σταθούμε όμως σε ένα σοβαρό πολιτικό θέμα.

Συνιστά πολιτική ανοησία και κακόγουστο τέχνασμα για αφελείς πολίτες η φράση «από εκεί και πέρα υπάρχει η κυβέρνηση». Από πότε ανακάλυψε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ότι μια κυβέρνηση μπορεί να υπάρχει «από εκεί και πέρα» του αντιπροέδρου της; Ενδέχεται και ο Γ. Πεταλωτής να αισθάνεται ότι ανήκει στη στενή παρέα του πρωθυπουργού, αλλά θα πρέπει να μάθει ότι η κυβέρνηση εκφράζεται πρώτον διά του πρωθυπουργού και δεύτερον διά του αντιπροέδρου της – είτε αυτό αρέσει στους φίλους του Γ. Παπανδρέου είτε όχι. Γι’ αυτό και ο ελληνικός λαός δίνει πολύ μεγαλύτερο βάρος στις δηλώσεις Πάγκαλου παρά στις δηλώσεις Πεταλωτή.

Διαφωνούμε ριζικά με τη ΝΔ και όσους ζητούν από τον Γ. Παπανδρέου να απομακρύνει από την κυβέρνηση τον Θ. Πάγκαλο. Δεν έχουν φυσικά την αυταπάτη ότι ο Θ. Πάγκαλος είναι κάτι ξένο προς το ήθος της υπόλοιπης κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ – άρα το αίτημά τους είναι υποκριτικό, δημαγωγικό. Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης είναι σαρξ εκ της σαρκός της ΠΑΣΟΚικής εξουσίας και έχει αναλάβει συγκεκριμένο ρόλο, τον οποίο υπηρετεί άριστα: τον εκφοβισμό των πολιτικών αντιπάλων της κυβέρνησης μέσω και της φραστικής χυδαιότητάς του όποτε το κρίνει αναγκαίο.

Ο κορυφαίος σολίστ της κυβερνητικής ορχήστρας μετά τον πρωθυπουργό είναι ο Θ. Πάγκαλος. Δεν πρόκειται για κάποιο παράφωνο μέλος χορωδίας, που πρέπει να αποπεμφθεί γιατί προσβάλλει την αισθητική του συνόλου της κυβέρνησης. Ρόλο υποδύεται κι αυτός – ρόλο με τον οποίο ταυτίζεται, βεβαίως. Οπως π.χ. και ο Ανδρέας Λοβέρδος, ο οποίος έδωσε άφθονες δακρύβρεχτες τηλεοπτικές παραστάσεις όταν σφαγίαζε μισθούς και συντάξεις, επιδεικνύοντας υποκριτικό ταλέντο μέλους θεατρικού «μπουλουκιού», περιοδεύοντος στην αγνή ελληνική επαρχία κατά τη δεκαετία του 1950…

 

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Μία ἀπάντηση στὸ Πάγκαλος ίσον κυβέρνηση

 1. Ὁ/ἡ ΤΖΙΝΙΣ Χ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ γράφει:

  Στη συνέντευξή του στο ΒΗΜΑ αναφέρει: “Όταν στο Δημόσιο βάζεις τον κοπρίτη επειδή σε ψηφίζει η οικογένεια του και παίρνεις πολλούς σταυρούς, ε, τότε ο κοπρίτης θα μείνει κοπρίτης σε όλη του τη ζωή, δεν πρόκειται να βελτιωθεί. Ξέρει ότι δεν πρόκειται ποτέ να απολυθεί. Ποιοι ψήφισαν την μονιμότητα η θεια μου; Και γιατί ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΣΑΣΤΕ ΜΕ ΚΟΠΡΙΤΕΣ;;;
  Διαφθαρμένοι οι συνεργάτες σου; Που μαζί κάνατε τις κομπίνες για να βγείτε βουλευτής και αυτοί να μπουν στο δημόσιο κλπ;; Εσύ τι θα είσαι σε όλη σου τη ζωή; Δεν πρόκειται να βελτιωθείς;;

  Ο κ. Πάγκαλος κάνει δηλώσεις ειλικρινείας τουλάχιστον!!

  ΑΛΙΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΞΥΠΝΙΟΥΣ ΑΝ ΛΕΙΨΟΥΝ, Η ΑΝ ΞΥΠΝΗΣΟΥΝ ΤΑ ΚΟΡΟΙΔΑ.
  ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΕΥΘΗΝΕΣ ΜΑΣ. (Ανευθηνες μας.) Αναλαμβάνεις τις εύθηνες σου και καθαρίζεις; Έτσι χωρίς κόστος; Τότε κοστολογήστε την μ-βλακεία σας.
  Πόσο στοιχίζει η διαπίστωση σου η συγνώμη σου; Θα πάει κανένας φυλακή; Θα του πάρουν τα εξοχικά τα σπίτια τις καταθέσεις; Ποιος θα πληρώσει τα τρις που βάλατε στο εξωτερικό χρέος, 3-4 τρις δραχμές τον χρόνο, δίνεται μόνον τόκους.
  Για τα τρις εξωτερικό χρέος που έχουν…. (από την ανικανότητά τους) θα μπει κανένας φυλακή ή θα τα κουκουλώσουν όπως συνήθως; Συντελέσατε ένα έγκλημα, σε 120 τρισεκατομμύρια δραχμές ανεβάζουν το εξωτερικό χρέος, χρεοκοπήσατε την Ελλάδα, βουλευτές υπουργοί πρωθυπουργοί, όλοι συνυπεύθυνοι που για το συμφέρον σας καιτην προβολή σας σπαταλήσατε τρισεκατομμύρια λόγο Α Ν Ε Θ Υ Ν Ο Τ Ι Τ Ο Σ, αν ήταν να σας στήσουν στα “6 μέτρα” θα παριστάνατε τους υπεύθυνοανεύθυνους; Σας καλύπτουν σας “σιγοντάρουν” τα Μ.Μ.Ε, και ο ηλίθιος λαός που σας θαυμάζει σας ψηφίζει και σας χειροκροτεί.
  Διαπιστώσεις.
  =Το μνημόνιο κάνει βόλτες έξω από την βουλή και δεν πειράζει τους επαγγελματίες πολιτικούς με τα πουρνό-μια τους.
  =Έχουν πιστοποιητικό μαλάκα αναγνωρισμένο από το κράτος… Μάλλον κράτος αναγνωρισμένο από τους μαλάκες!
  = Όχι, το κράτος δεν εκπροσωπείται από τον λαό, αλλά ο λαός και το κράτος εκπροσωπείται από τους μαλάκες.
  =Δηλαδή, ΤΕΛΙΚΟΣ: Για ΟΛΑ φταιν οι κυβερνώντες οι νυν και οι απόντες, οι πεθαμένοι και οι ζώντες, την δυστυχία πάντα φέρνουν, και απ’ τους λαούς όλους τα ΠΕΡΝΟΥΝ, τους ξεγελούνε και τους γδέρνουν.
  =ΚΑΤΩ απ’ όλα το συμφέρον του λαού και της Ελλάδας.
  =Βολεύτηκε ως βουλευτής…. και την Ελλάδα…. δεν την γαμείς
  =Σε ένα κράτος αναγνωρισμένο από τα μπορντέλα! -Κάθε χρόνο και χειρότερα…… άντε και σ’ ανώτερα.
  =ΚΑΙ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ: ότι ξεχνάτε, και την πατάτε (πατάμε).
  =Όταν δεν συμφωνούν ο ένας από τους 2 ή και οι δύο, είναι αμόρφωτοι συμφεροντολόγοι και *Μ
  =Είμαστε μέσα περιρρέουσα στρατόσφαιρα ανικανότητας.
  =Για να μην θεωρείσαι αποτυχημένος, μαλάκας κλπ. (“σε θέματα οικονομίας”) ΠΡΕΠΕΙ: 1) Να είσαι όμορφος και προπάντων ΌΜΟΡΦΗ. 2) Τραγουδιστής ηθοποιός ποδοσφαιριστής δημοσιογράφος χρυσό παιδί (golden boys) ή δημόσιος ακατάλληλος…
  =Η έλλειψη γνώσεων αντικειμενικής λογικής και η υποκειμενική παρόρμηση η αχαλίνωτη φαντασία δημιουργούν τις φανταστικές φαντασιώσεις και το ψέμα που κυκλοφορεί μέσα στο DNA μας στην κουλτούρα μας και στην θεωρητική επιστήμη μας, όχι στην θετική.
  @ Ως εμεγαλήνθει τα έργα σου κράτος (κυβέρνηση) ΠΑΝΤΑ ΕΝ ΒΛΑΚΕΙΑ ΕΠΟΙΗΣΕΣ.
  @ Ιδού η ρόδινη Ρόδος, ιδού και του ψύλλου πήδημα.
  @ Ελλάς Ελλήνων χριστιανών, Made in USA.
  @ Τρίπτυχο: Πατρίς απάτη οικογένεια!
  @ ΠΑΣΟΚ – ΝΔ, Made in USA.
  @ Κράτος μπουρτέλ και Αμερικανικό καρτέλ.
  @ Ληστοπέδιον και όχι βατοπέδιον………

  Με εκτίμηση ΤΖΙΝΙΣ Χ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ http://users.otenet.gr/~tzinis http://www.tzinis.blogspot.com/ zinis@otenet.gr

  Μοῦ ἀρέσει

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.