«Στην υγειά μας»; Τον… λογαριασμό!


Του Θανάση Νικολαΐδη

ΔΕΝ ήταν κάτι που μας έλειπε. Τους έλειπε το παραδάκι και βρήκαν τη λύση. Σε περίοδο σπατάλης μετά μίζας. Σε ατμόσφαιρα διαφθοράς και δεν χαμπάριαζαν. Στη θολούρα των οικονομικών της ΕΡΤ και την αναντιστοιχία εσόδων-εξόδων, που τα διαχειρίζονταν χρυσοπληρωμένοι (συν)διαχειριστές, νόμιμα και μη… ηθικά.

ΔΕΝ το πολυσκέφθηκαν. Πλήρωναν (ένα χιλιάρικο τη μέρα τον καθένα) Λυριτζήδες και Οικονόμου, Χούκλες και Τσαπανήδες, γιατί να μη (χρυσο)πληρώσουν και τον κ. Παπαδόπουλο; Χρέωναν στην ΕΡΤ του κόσμου τις δαπάνες-ένα έξοδο παραπάνω δεν θα το’ κλεινε το (κρατικό) μαγαζί, με βαθύ και άπατο πιθάρι των εσόδων που άδειαζε πριν το γεμίσουν. Και τι σοφίστηκαν, εντυπωσιακό και δραχμοβόρο, εκεί στη ΝΕΤ, της ΕΡΤ το παραμάγαζο; Ένα «στην υγειά μας….» κι έχει ο Θεός, έχουν και οι ομογενείς τ’ αυτιά τους ανοιχτά κι η ψυχή τους διψάει Ελλάδα.

ΤΟΥΣ έλειπε ο παρουσιαστής κι έκλεισαν το μάτι στον κύριο, που όλα τού είναι πλάκα και καλαμπούρι και (το φανταζόμαστε), μόνο στο οικονομικό σοβαρεύεται μη τον γελάσουν. Έτοιμο το «στην υγειά μας» (με ξένα λεφτά), δικιά του(!) εταιρία της παραγωγής μέσα στην παραγωγή, ο ίδιος σε ρόλο (τηλε)παρουσιαστή με ξεχωριστή αμοιβή κι εμείς πληρώνουμε τον κ. Σπ. Παπαδόπουλο που έκλεισε τη δουλειά (υπεργολαβία). Το παραδάκι έπεφτε άφθονο στις τσέπες του ανά «επεισόδιο» και τα «ρε παιδιά» (όλο τα ίδια και με τα ίδια) περίμεναν το τραπέζι με τα άφθονα εδέσματα, ποτά, στολίδια και… τις αρμαθιές τα πιάτα. Θα τα’ σπαζαν μερακλωμένοι και το λουλουδικό θα έρρεε σαν καταρράκτης. Κι αν λέμε… ψέματα, ας μας προβάλουν 2-3 ενσταντανέ παλιάς κραιπάλης τους με τα λεφτά των φορολογουμένων. Θα καμαρώσουμε «προσωπικότητες» να σπάζουν πιάτα, να ραίνονται με άνθη, και ο λογαριασμός στην ΕΡΤ (μέσω ΔΕΗ) και χωρίς δεύτερη κουβέντα.

ΥΣΤΕΡΑ έπεσε κρίση και η προκλητική κραιπάλη έγινε λιγοστό κρασάκι, φιογκάτα τραπεζάκια και λυτό ντεκόρ, όσο να ρίξουν τις τιμές, τη… στάχτη στα μάτια και να κερδίσουν τις εντυπώσεις. Ο τύπος που η συμπεριφορά του παραπέμπει στον πρωταγωνιστή του θεάτρου σκιών επιμένει: «από έλλειψη χρημάτων, κάνω… deliveri τους καλεσμένους στα σπίτια τους». Χωρίς η ΕΡΤ να του τραβάει το γιακά για την… προσβολή. Χωρίς να μας δίνει λογαριασμό για τα κέρδη του ανά «επεισόδιο». Χωρίς ο ίδιος να κοκκινίζει για το ψέμα. Γιατί; Γιατί όλα τα γυρίζει στην… πλάκα. Ωστόσο, εμείς περιμένουμε λογαριασμό απ’ την ΕΡΤ, υπεύθυνα και σοβαρά. Η κρίση δεν σηκώνει πλάκες.

 

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.