Δέσμιος του Πάγκαλου ο Γιώργος


ΦΟΒΑΤΑΙ ΝΑ ΤΟΝ ΔΙΩΞΕΙ ΠΑΡΑ ΤΗ ΖΗΜΙΑ ΠΟΥ ΤΟΥ ΚΑΝΕΙ

Προετοιμάζει, λένε… ηρωική έξοδο από την κυβέρνηση ώστε να το παίξει… σοφός…

«Και να φανταστείτε ότι ο Γιώργος τον Πάγκαλο τον έβαλε στην κυβέρνηση, και μάλιστα τον τοποθέτησε και αντιπρόεδρο, για να εξασφαλίσει τη… σιωπή του και το κλειστό του στόμα»!

Τα παραπάνω μας τόνισε έμπειρο κυβερνητικό στέλεχος, σχολιάζοντας τις απανωτές τελευταίες «εκρήξεις» του Θ. Πάγκαλου, που δημιούργησαν στην κυβέρνηση και στον πρωθυπουργό ακόμα σοβαρότερα προβλήματα απ’ αυτά που έτσι κι αλλιώς αντιμετώπιζαν.

Ωστόσο, και παρά τις πολλές διαρροές απ’ το επιτελείο του Γιώργου για «οργή» του πρωθυπουργού, παρά το γεγονός ότι οι Γ. Ραγκούσης και Γ. Πεταλωτής αποστασιοποιήθηκαν απ’ τις… παγκάλειες επιδόσεις (διακριτικά, είν’ αλήθεια, πού να τολμήσουν ακόμα πιο αποφασιστικά;), όλες οι πληροφορίες και οι εκτιμήσεις συγκλίνουν στο ότι:

• Ο Γ. Παπανδρέου δεν θα τολμήσει ούτε αυτήν τη φορά να διαβεί τον Ρουβίκωνα και να εκδιώξει απ’ την κυβέρνηση τον ανεξέλεγκτο αντιπρόεδρο. Θα περιοριστεί στις… διαρροές και το πολύ πολύ να τον «νουθετήσει» με την επιστροφή του στην Ελλάδα!

Εμφανίζεται δηλαδή -για άλλη μια φορά- ο πρωθυπουργός δέσμιος, αιχμάλωτος του Παγκάλου, εγκλωβισμένος στην αδυναμία του να τον αντιμετωπίσει ευθέως και αποφασιστικά, φοβούμενος τα χειρότερα!

Ποια χειρότερα;

Εδώ ο αντιπρόεδρος έχει «πετύχει» με τις παρεμβάσεις του να ανοίξει μέτωπα με κοινωνικές ομάδες, ακόμα και με αυτές που παραδοσιακά έχουν προνομιακές σχέσεις με το ΠΑΣΟΚ (π.χ. δημόσιοι υπάλληλοι, εργαζόμενοι σε ΔΕΚΟ), με όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης, με ΜΜΕ, με την πλειοψηφία της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ, με τους περισσότερους υπουργούς και υφυπουργούς, με το ιστορικό ΠΑΣΟΚ (λόγω των τοποθετήσεών του για τους πρωτεργάτες της επανάστασης του 1821 και την… καταγωγή του Παλαιολόγου!), γενικά δεν έχει μείνει τίποτα που να μην έχει επιχειρήσει να κατεδαφίσει ο ασυγκράτητος Πάγκαλος…

Μάλιστα με τις τόσες και τέτοιες προκλήσεις του φαίνεται να δικαιώνει όλους εκείνους οι οποίοι εκτιμούν («ΤΟ ΠΑΡΟΝ» το έχει ήδη επισημάνει αυτό) ότι θέλει να τα βροντήξει και να φύγει και γι’ αυτό προκαλεί ασύστολα, παίζοντας και με τα νεύρα και τις αντοχές του Γιώργου!

Η εκτίμηση αυτή ενισχύεται από φόβους που έχει εκφράσει ο Πάγκαλος ότι η ραγδαία φθορά και πτώση της κυβέρνησης συμπαρασύρει και τον

ίδιο… Αλλά ενισχύεται και από ένα ευρύτερο κλίμα, σαφέστατα αρνητικό για τον αντιπρόεδρο, που οδηγεί στην άποψη ότι στις επόμενες εκλογές ο Θ. Πάγκαλος πάρα πολύ δύσκολα θα επανεκλεγεί, ίσως και να είναι αδύνατη η επανεκλογή του!

Πράγματι, στην ευρύτερη εκλογική του περιφέρεια ουσιαστικά δεν τολμά να κυκλοφορήσει, ει μη μόνο σε «φίλια» και καλά ελεγχόμενα μέρη.

Την ημέρα των Θεοφανίων «τα άκουσε» στα Καλύβια, όταν πήγε με τη σύζυγό του να φάει σε ταβέρνα της περιοχής, ενώ η πρόσφατη παταγώδης αποτυχία της συζύγου του να εκλεγεί δήμαρχος του Δήμου Σαρωνικού εκτιμήθηκε και ως ευθεία αποδοκιμασία στο πρόσωπό του.

Οπότε το να επιχειρεί «ηρωική έξοδο» είναι ένα πολύ πιθανό ενδεχόμενο.

Με απώτερο στόχο να το παίζει… σοφός, α λα Μητσοτάκη, αφού μέλλον στην ενεργό πολιτική κι ο ίδιος βλέπει ότι δεν έχει.

Βέβαια, αν τελικά αποχωρήσει με δικιά του πρωτοβουλία, θα αποκαλυφτεί ακόμα καθαρότερα η αδυναμία του Γιώργου να τον αντιμετωπίσει ευθέως και η παγίδευσή του στα δίχτυα ενός πολιτικού στελέχους ανεξέλεγκτου και -πολιτικά- αυτοκαταστροφικού.

Όλοι εναντίον του!

Φυσικά παρέλκει να τονίσουμε ότι οι αντιδράσεις που πλέον έχει προκαλέσει ο Πάγκαλος προξενούν ήδη μεγάλο κόστος στην κυβέρνηση και προσωπικά στον πρωθυπουργό, αφού τίποτα πια δεν μπορεί να «μαζευτεί»!

Είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε ότι ακόμα και

υπουργοί και βουλευτές του ΠΑΣΟΚ έχουν ζητήσει με τον έναν ή τον άλλο τρόπο να «τελειώνουμε πια με τον Πάγκαλο, έχει ξεπεράσει τα όρια του γραφικού, έχει φτάσει στα όρια του επικίνδυνου και τραγικού»!

Θεωρούνται πλέον οι παρεμβάσεις του παρακμιακές, προκλητικότατες.

Ακόμα κι όσοι πιστεύουν πως σε ορισμένα απ’ αυτά που λέει έχει δίκιο, στηλιτεύουν την αμετροέπειά του, τον αήθη τρόπο με τον οποίο τα λέει, την ανικανότητά του να «διαβάσει» το πολιτικό τοπίο. Για παράδειγμα, επισημαίνουν, οι όποιες ευθύνες των δημοσίων υπαλλήλων αν επισημαίνονται σε μια περίοδο όπου τα εισοδήματά τους έχουν δραματικά συρρικνωθεί με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζουν το φάσμα της φτώχειας, το οποίο πολλοί ήδη έχουν ξεπεράσει, τότε αυτό αποτελεί ένα τραγικό, απαράδεκτο λάθος, για το οποίο δεν δικαιολογείται ένας πολιτικός ο οποίος έχει περάσει τα εβδομήντα…

Αυτή λοιπόν η αδικαιολόγητη επιθετικότητα, η τάση να κατεδαφίζει τα πάντα, απ’ την ελληνική σημαία (!) μέχρι δημοσιογράφους, είναι σε αυτήν τη συγκυρία αδιέξοδη και προκαλεί μόνο σοβαρότατη φθορά στην κυβέρνηση.

Μάλιστα απειλεί να στρέψει εναντίον της κυβέρνησης -τελικά- ακόμα και φιλικά ΜΜΕ, αφού η αμετροέπεια του Παγκάλου τον οδηγεί σε επιθέσεις εναντίον των πάντων, πλην των πολύ στενών του φίλων…

Σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες, σήμερα κάποια εφημερίδα ετοιμάζει επίθεση εναντίον του.

Ίσως όμως αυτό να είναι το λιγότερο μπροστά στο γενικότερο μπάχαλο ένεκα των παρεμβάσεων του αντιπροέδρου…

το ΠΑΡΟΝ

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.