Λογική κρίνει το Υπουργείο Μεταφορών την “ιπτάμενη” ταρίφα.Το ταξί θα κοστίζει περισσότερο από το αεροπορικό εισητήριο


«Εύλογο» κρίνει το υπουργείο Μεταφορών το κόµιστρο των 35 ευρώ την ηµέρα (µονή ταρίφα) και των 50 ευρώ τη νύχτα, που θα ισχύσει από την 1η Φεβρουαρίου για τις µετακινήσεις µε ταξί από το κέντρο της Αθήνας προς και από το Αεροδρόµιο Ελευθέριος Βενιζέλος.

Με αφορµή χτεσινό δηµοσίευµα των «ΝΕΩΝ», ο υφυπουργός Μεταφορών Σπ. Βούγιας υποστηρίζει ότι στο τελικό ποσό «δεν έχει προσµετρηθεί ηχρονοχρέωση των ταξί, η οποία καθορίζεται σε 10,85 ευρώ την ώρα».

Σύµφωνα µε τον κ. Βούγια, «µε µέση εκτίµηση της διαδροµής κέντρο Αθήνας -Αεροδρόµιο στα 30 λεπτά, προκύπτει αυτοµάτως µια πρόσθετη χρέωση 5,4 ευρώ, η οποία δεν έχει υπολογιστεί στο ρεπορτάζ».

Σηµειώνεται, πάντως, ότι η χρονοχρέωση εφαρµόζεται µόνο στην περίπτωση που ένα ταξί είναι σταµατηµένο ή κινείται µε ταχύτητα µικρότερη των 35 χιλιοµέτρων την ώρα και όχι σε ολόκληρη τη διαδροµή.

Επίσης, ο κ. Βούγιας υποστηρίζει ότι σε περίπτωση αλλαγής του προορισµού εν µέσω της προσυµφωνηµένης διαδροµής και πάλι δεν θα υπάρχει πρόβληµα, καθώς «το ταξίµετρο θα γράφει καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδροµής και µόνο στο τέλος – και εφόσον η διαδροµή δεν έχει αλλάξει – ο πελάτης θα πληρώνει το ποσό των 35 ή 50 ευρώ».

Πρέζα TV

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.