Πάμε για πρόωρες εκλογές με πρόσχημα την οικονομία


Γράφει ο Μάκης Βραχιολίδης

Η περίπτωση του Γιώργου Παπανδρέου θυμίζει την αντίστοιχη του Καραμανλή αλλά σε χειρότερη έκδοση.

Είναι σχεδόν βέβαιο ότι βαδίζουμε προς πρόωρες εκλογές. Το κρίσιμο όμως ζήτημα δεν θα είναι η Οικονομία της χώρας και η αναμενόμενη πτώχευση, αλλά τα εθνικά θέματα και η «μειωμένη εθνική κυριαρχία» για την οποία μας μιλάει συνέχεια ο Πρωθυπουργός ήδη από τον Δεκέμβριο του 2009.

Πίσω από όλη αυτή την ιστορία κρύβεται πάλι η SIEMENS!!! Ο εκβιασμός που δέχεται η χώρα μας είναι ωμός: Αν υπάρξει η παραμικρή αντίδραση από οποιαδήποτε πολιτική δύναμη (Ν.Δ. ΛΑΟΣ ή και Κ.Κ.Ε.) για τα εθνικά μας θέματα, τότε θα βγει από το συρτάρι ο μπαμπούλας της SIEMENS. Τα ανομολόγητα στοιχεία που υπάρχουν εκεί και δεν έχουν δει το φως της δημοσιότητας, φαίνεται ότι καίνε όλα τα κόμματα! Αν έβγαιναν τα στοιχεία αυτά, θα γκρεμιζόταν όλο το πολιτικό οικοδόμημα και θα πήγαιναν στον διάολο όλοι οι πολιτικοί μας φωστήρες. Γι’ αυτό και η περίπτωση SIEMENS κρατά χειροπόδαρα δεμένο όλο το σάπιο πολιτικό σύστημα. Μόνο τυχαίο δεν είναι το γεγονός ότι η Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής δεν έχει βγάλει κανένα αποτέλεσμα για το πού πήγαν οι μίζες της SIEMENS!

Έτσι λοιπόν ο Παπανδρέου, ενόψει των κρίσιμων εθνικών θεμάτων και των ραγδαίων εκπτώσεων που αναμένονται σε αυτά, δεν πρόκειται να πάρει μόνος του την ευθύνη να οδηγήσει την χώρα σε ταπεινωτική εθνική ήττα. Ήδη προετοίμασε το έδαφος γι’ αυτό, λέγοντας και ξαναλέγοντας για «μειωμένη εθνική κυριαρχία», τώρα όμως η ευθύνη της εθνικής ξεφτίλας θα είναι συλλογική! Με άλλα λόγια θα προκηρυχθούν εκλογές και είτε δεν θα προκύψει Κυβέρνηση είτε θα υπάρξει άμεσα Κυβέρνηση συνεργασίας ή ακόμα και Οικουμενική Κυβέρνηση, προκειμένου να διαχειριστεί την επερχόμενη ταπεινωτική εθνική μας υποχώρηση σε Αιγαίο και Θράκη.

Οι επανειλημμένες επισκέψεις του Ερντογάν στην Αθήνα, μέσα σε διάστημα λίγων μηνών, μόνον τυχαίες δεν ήταν. Ο Ερντογάν ήρθε να πάρει τόσο την συνδιαχείριση του Αιγαίου, την εκμετάλλευση του φυσικού του πλούτου, όσο και να διεκδικήσει την πίττα της Θράκης. Η Θράκη, που αυτή την στιγμή ουσιαστικά διοικείται από το εκεί τουρκικό Προξενείο, έχει ήδη κοσσοβοποιηθεί. Μάλιστα, πολιτικοί αναλυτές, ακόμη και Έλληνες στρατιωτικοί που γνωρίζουν, λένε: «Ας ευχηθούμε να μην χάσουμε τελείως την Θράκη».

Εθνική ξεφτίλα αναμένεται και στο θέμα των Σκοπίων, τα οποία βεβαίως και θα ονομαστούν με όνομα που θα περιέχει την λέξη «Μακεδονία». Το μόνο ίσως που προσδοκά η Ελλάδα είναι να έχει ένα σύνθετο όνομα του τύπου «Νέα Μακεδονία» ή «Βόρεια Μακεδονία».

Η κατάσταση είναι περισσότερο από ποτέ κρίσιμη και η εθνική ξεφτίλα που μας περιμένει πρέπει να έχει την σφραγίδα όλων των πολιτικών της χώρας!

kostasxan

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.