ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ vs ΠΑΓΚΑΛΟΣ…


Μετά την απίστευτη (ευτυχώς) οργή και αγανάκτηση που ξεσηκώθηκε κατά Παγκάλου και της γενικής πλέον προκλητικής και προσβλητικής του στάσης για τους θεσμούς, για το δημόσιο, για τους λειτουργούς και υπηρετούντες, αλλά και για το έθνος ολόκληρο (η ΑΔΕΔΥ, βέβαια, ακόμη κοιμάται… ποιός έχει τσίπα για να ανατριχιάσει ???!!!) θέλω να καθησυχάσω τον κόσμο παραθέτοντας με στωικότητα τα προφητικά λόγια των προγόνων μας… Αυτοί, ψημένοι μέσα στον κίνδυνο και τις κακουχίες, σοφοί και ρεαλιστές, με άκαμπτο ηθικό και συγκλονιστικό ηθικό ανάστημα επένδυαν την καθημερινή ζωή τους που ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕ τον Ελληνικό Τρόπο, με τα σωστά, απλά και Ελληνικά λόγια. Χαρά στα αυτιά μας, εμάς των καλομαθημένων κατατρεγμένων και έμπνευση για τον καθέναν μας…

Αυτοί οι… Αρχαίοι μας πρόγονοι… του 1821 (δεν πάω πιο πίσω κύριε Πάγκαλε και κύριε Άδωνι Γεωργιάδη – δε χρειάζομαι για να στηρίξω το Εθνικό μου “ΕΓΩ” ανάλυση του DNA του Πλάτωνα), αυτοί οι πρόγονοι που κατά δήλωση του κ. Πάγκαλου ήταν ένα “μάτσο αγράμματοι και αδαείς χωριάτες, οι οποίοι γι’ αυτό το λόγο αποφάσισαν να δημιουργήσουν ένα σχίσμα από την οθωμανική αυτοκρατορία” (!!!), είχαν απαντήσει στον Πάγκαλο προσωπικά, στην ΤΡΟΪΚΑ και σε όσους εντός και εκτός συνόρων πρέσβευαν αυτό το ΜΝΗΜΟΝΙΟ ως ακολούθως:

1ον:

«Έλα, σκατότουρκε… έλα Εβραίε, απεσταλμένε από τους γύφτους έλα ν’ ακούσεις τα κερατά σας, -γαμώ την πίστιν σας και τον Μωχαμέτη σας. Τι θαρεύσετε κερατάδες… Δεν εντρέπεσθε να ζητείτε “από ημάς” συνθήκην με “έναν” κοντζιά σκατο-Σουλτάν Μαχμούτην -να τον χέσω και αυτόν και τον Βεζίρην σας και τον Εβραίον Σιλιχτάρ Μπόδα την πουτάνα!».

(1823 – Καραϊσκάκης προς απεσταλμένο του αρχηγού του στρατεύματος των Τρικάλων Σιλιχτάρ Μπόδα. Εννοείται ότι με τα σημερινά δεδομένα στη θέση των Εβραίων θα ήταν οι οικονομικώς εβραίοι “ΔΝΤ”, στη θέση του Μωχαμέτη θα ήταν τα “έσω-έξω οικονομικά συμφέροντα που υποκίνησαν και συντηρούν την καταστροφή”, στη θέση του σκατο-Σουλτάν Μαχμούτη θα ήταν μάλλον η Μέρκελ με το Ευρωπαϊκό σκέλος της ΤΡΟΪΚΑς, στη θέση του Βεζίρη δε μπορεί παρά να ήταν ο GAP  και στη θέση του Εβραίου Σιλιχτάρ Μπόδα, της πουτάνας (συγχωρείστε τον Καραϊσκάκη, αμόρφωτος είναι…) ποιός (???), καλέ ο ΠΑΓΚΑΛΟΣ!!! Τέλος στη θέση της συνθήκης προφανώς “αυτό το Μνημόνιο”…)

2ον:

«Ιδού οι Έλληνες! Αυτοί σας χέζουν και τώρα και πάντα».

(Καραϊσκάκης προς Τούρκο συνομιλητή του. Εννοείται πως την απάντηση αυτή θα επιφύλασσε και για Γερμανούς αναφερόμενος προφανώς στο Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και στα… χρωστικά τα οποία και ευθαρσώς θα διεκδικούσε…)

Και όπως αναφέρει στο εξαίρετο κείμενό της – από το οποίο αλιεύθηκαν τα λόγια του αγωνιστή Γεώργιου Καραΐσκάκη – η επικ. Καθηγήτρια του τομέα Ιστορίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, Μαρία Ευθυμίου, Ο Καραϊσκάκης ήταν, βέβαια, κάτι πολύ περισσότερο από αυτή τη ζωώδη βωμολοχία. Αυτός ο παλιός κλέφτης, με τους βάναυσους τρόπους και την ασαφή κατά τα πρώτα τέσσερα χρόνια του Αγώνα εθνική συνειδητοποίηση και στάση, θα εξελιχθεί μαζί με την Επανάσταση και θα την υπερασπίσει με την ίδια του τη ζωή, σε μια ευγενή τελική πορεία που ανέδειξε τη μαχητικότητα, την ευφυΐα, το πείσμα, την αντοχή, τη στρατηγικότητα και την παλικαριά του”.

(πηγή: http://proskynhths.blogspot.com/2010/03/26-03-2010-1821-25.html )

Ποιός “Πάγκαλος” μπορεί να είναι Ελληνικότερος του Καραϊσκάκη και ποιός “Πάγκαλος” μπορεί να κρίνει την Ελληνικότητα του Καραϊσκάκη…

Ας το καταλάβουμε…

Έλληνες δε μας κάνουν τα χρωμοσώματα…

Έλληνες μας κάνει το φρόνιμα και η στάση ζωής μας!!!

ArchOikos_________

 

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Μία ἀπάντηση στὸ ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ vs ΠΑΓΚΑΛΟΣ…

  1. Ὁ/ἡ dartidis γράφει:

    φιλολογε,ελληνες πανατα εσμεν και στο ντιενει και στο αιμα.αποδεδειγμενα βιολογικα.

    γιατι να το χαρισομεν?

    ομαιμον,ομοτροπον,ομογλωττον,ομοθρησκον κατα συναμφοτερον εσμεν…

    Μοῦ ἀρέσει

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.