Κρύβουν τα στοιχεία – σοκ της Frontex! Ξέφραγο αμπέλι με αριθμούς ρεκόρ τον τελευταίο χρόνο…


Το “ομολόγησε” και ο Ερντογάν στο Ερζερούμ με νούμερα πολύ μεγαλύτερα, αλλά και πάλι αυτή η είδηση αρκεί για να κατανοήσουμε ότι δεν πρόκειται για απλή ανικανότητα: Αποκάλυψη: Αυτή είναι η άθλια μεθόδευση στο Ερζερούμ πίσω από τα χαμόγελα. Υπόλογος ο πρωθυπουργός για την μεθόδευση.

Η Ελλάδα μόνη της δεν μπορεί να ασχοληθεί με τους λαθρομετανάστες που εισέρχονται στη χώρα μέσω των συνόρων της με την Τουρκία, αναφέρει η έκθεση της Υπηρεσίας Εξωτερικών Συνόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης (FRONTEX).

Ο αριθμός των ΛΑΘΡΟμεταναστών, όπως τονίζει το έγγραφο, είναι πολύ μεγαλύτερος από τον αναμενόμενο, με αποτέλεσμα οι ελληνικές αρχές να μην μπορούν να αντιμετωπίσουν μόνοι τους το πρόβλημα αυτό. Επισημαίνεται ακόμη ότι κατά μήκος των χερσαίων συνόρων της Ελλάδας με την Τουρκία υπάρχουν περιοχές που δεν μπορούν να ελεγχθούν με αποτέλεσμα την παράνομη είσοδο των ΛΑΘΡΟμεταναστών.

Τελευταία, μάλιστα, εκτός από την αύξηση του αριθμού των Αφγανών ΛΑΘΡΟμεταναστών έχει παρατηρηθεί μεγάλη είσοδος Αλγερινών.

Ο FRONTEX αναφέρει ότι οι ΛΑΘΡΟμετανάστες από την Αλγερία φθάνουν αεροπορικώς στην Κωνσταντινούποληερχόμενοι από τη βόρεια Αφρική, και στη συνέχεια διασχίζουν την περιοχή του Έβρου για να φθάσουν στην Ελλάδα και στις άλλες χώρες της ευρωπαϊκής ένωσης.

Σύμφωνα με την έκθεση στο εννεάμηνο Ιανουαρίου-Σεπτεμβρίου 2010 σημειώθηκε ο αριθμός ρεκόρ των 31.000 παράνομων μεταναστών που εισήλθαν στην Ελλάδα μέσω των χερσαίων συνόρων με την Τουρκία, κατά μήκος των οποίων η κυβέρνησης της Αθήνας σχεδιάζει να χτίσει ένα τείχος 12,5 χιλιομέτρων πλησίον της πόλης της Ορεστιάδας.

Από την περιοχή αυτή κάθε μέρα περνούν 350 λαθρομετανάστες, σημειώνει χαρακτηριστικά η έκθεση.

Τίτλος: «ФРОНТЕКС: Грција не може сама да се справи со нелегалните имигранти»
Δημοσίευση: Sitel, 09.01.2011 – 17:30

Γιῶργος Ἐχέδωρος

 

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.