«Ζάχαρη και μέλι»


Μία από τις ευχές για το 2011 ήταν «Θα δωροδοκήσουμε το νέο χρόνο με ζάχαρη και μέλι…»

Έτσι εκφράζουμε  την ανάγκη για μια ζωή όμορφη, ανέφελη  από πεζά και  ανούσια πράγματα. Παράλληλα επιθυμούμε τη δύναμη  και ότι μπορεί να συμβολίζει το μέλι. Δεν είναι ουτοπικό να εύχεσαι και να προσδοκάς την πραγμάτωση των ονείρων  και να τις εκφράζεις  με ευχές .

Το ιδανικό θα είναι η πραγματοποίηση των προσδοκιών  του κάθε ανθρώπου  για να ζει ευτυχισμένος. Αν όμως δεν έρχεται η ευτυχία με την πραγμάτωση των ευχών που έχουμε εκφράσει τι γίνεται; Μήπως θα πρέπει να λάβουμε δράση;

Εντέλει τι είναι ευτυχία;  Και πώς ορίζεται;

Αν κάποιος είναι ευχαριστημένος  με αυτό που κάνει και νιώθει  πληρότητα και  ικανοποίηση, τότε αυτό πρέπει να είναι ευτυχία.

Αν όμως ότι κάνει δεν τον γεμίζει και του δημιουργεί  κενό μάλλον κάτι δεν πάει καλά. Μήπως  εντέλει η ευτυχία βρίσκεται  σε απλά καθημερινά πράγματα, απλές λέξεις που όμως μπορούν να κάνουν τον αποδέκτη  τους να φτάσει στα ουράνια;

Κάπου εκεί πρέπει να είναι το μυστικό για την ευτυχία. Στα απλά καθημερινά πράγματα.

Ένας καλός λόγος που μπορεί για εμάς να μην έχει τόση σημασία , όμως για εκείνον που τον περιμένει μπορεί να είναι ο κόσμος όλος. Μπορεί μια προσφορά έστω ενός λουλουδιού  να φέρει την πολυπόθητη  ευτυχία, έτσι απλά.

Μπορούμε να συμπεράνουμε ότι θα ήταν πιο εύκολα στη ζωή όλα αν η προσφορά μας και η αναζήτηση μας θα ήταν λιγότερο εγωκεντρική και περισσότερο προσφορά και αναζήτηση μικρών και πολλών πραγμάτων γιατί εντέλει αυτά μας δίνουν πληρότητα  και δύναμη για τη  συνέχιση των προσπαθειών μας.

Στην τελική είναι πιο όμορφο να πεις σε κάποιον ότι αισθάνεσαι, παρά να τον παιδεύεις  με ερωτηματικά και αμφιβολίες. Όπως είναι πολύ σπουδαίο να κάνεις τον άλλο να νιώθει θετικά και ότι οι προσπάθειές του έχουν ανταπόκριση γιατί όπως λέει και ο λαός μας «ο καλός ο λόγος σου με χόρτασε και το φαί σου άστο».

Ας κρίνουμε από τον εαυτό μας, με πόση ανυπομονησία περιμένουνε κάτι που πρόκειται να μας ευχαριστήσει και να μας κάνει ικανοποιημένους για να μην πω ευτυχισμένους. Πόσο όμορφα νιώθουμε μετά την επιβράβευση και τι δύναμη αποκτούμε για να συνεχίσουμε!

Κακά τα ψέματα η καθημερινότητά μας ,χρειάζεται και το μέλι  και την ζάχαρη της. Αξίζει ο κόπος να κάνουμε τον εαυτό μας και τους γύρω μας ευτυχισμένους και γελαστούς και ας πάθουμε «ζάχαρο». Άλλωστε  δεν ζούμε μια αιωνιότητα , τι λέτε;

Φιλία Βαγιάκα

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.