Μπαίνει «ενδιάμεσος» για Πάγκαλο


Σε «δύσκολη συγκατοίκηση» εξελίσσεται η σχέση του Γιώργου Παπανδρέου με τον Θεόδωρο Πάγκαλο, όπως φάνηκε και από τη χθεσινή παραδοχή του αντιπροέδρου της Κυβέρνησης, ότι ο Πρωθυπουργός δεν είναι και τόσο… φανατικός της ιδέας να τον συναντήσει.

Στο Μέγαρο Μαξίμου εκτιμούν ότι η ζημιά έχει ήδη γίνει, η δύσκολη… για το ΠΑΣΟΚ πολιτική συγκυρία όμως, δεν επιτρέπει πολιτικές ρήξεις που σε άλλες εποχές θα είχε ήδη δρομολογήσει ο Γιώργος Παπανδρέου. Έτσι, επιχειρείται να χαμηλώσουν οι τόνοι, και να βγει το θέμα Πάγκαλου από την ατζέντα της καθημερινής πολιτικής αντιπαράθεσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «statesmen.gr», ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου του Πρωθυπουργού Νίκος Αθανασάκης, είναι εκείνος ο οποίος ανέλαβε για άλλη μια φορά, μια «επικίνδυνη αποστολή». Δηλαδή, να είναι ο «ενδιάμεσος» του Μεγάρου Μαξίμου με το γραφείο του αντιπροέδρου, προκειμένου να αποφευχθούν τυχόν εντάσεις, και να περιοριστούν οι κραδασμοί, που θα μπορούσαν να αποβούν μοιραίοι για την Κυβέρνηση.

Ο Νίκος Αθανασάκης είναι ένα από τα λίγα πρόσωπα στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ που χαίρουν τόσο μεγάλης εμπιστοσύνης, προϊόν της πολυετούς θητείας του στο πλευρό του Ανδρέα Παπανδρέου, που δεν τον εμπόδισε ωστόσο να εξελιχτεί σε αξιόπιστο συνομιλητή τόσο του Κώστα Σημίτη, όσο και των υπολοίπων ρευμάτων και τάσεων στο εσωτερικό του Κινήματος.

Από το Μέγαρο Μαξίμου κρίθηκε ότι ο Νίκος Αθανασάκης είναι ο κατάλληλος για να κρατήσει τις ισορροπίες με τον Θεόδωρο Πάγκαλο, ενώ ρόλο θα έχει και η νέα «προσωπάρχης» της Κυβέρνησης, η μάλλον στενότερη συνεργάτιδα του Γιώργου Παπανδρέου, Ρεγγίνα Βάρτζελη.

Statesmen

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.