Πάει για εκλογές


Και να μη θέλει να πιστέψει κανείς ότι η Κυβέρνηση ετοιμάζει εκλογές, οι τελευταίες κινήσεις του Γιώργου Παπανδρέου, δεν την αφήνουν να κρυφτεί.

Ο πρωθυπουργός προσπαθεί με κάθε τρόπο να βελτιώσει τη δημοτικότητά του και να επανακτήσει την επαφή του με το μέσο ψηφοφόρο, χτυπώντας στο κοινό αίσθημα. Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύονται σήμερα πρωτοσέλιδα στη Real News ο Παπανδρέου έστειλε τελεσίγραφο στο ΣΔΟΕ λέγοντας “έχετε ένα μήνα καιρό να τελειώσετε με τον έλεγχο για τις υποθέσεις πολιτικών προσώπων”. Το ίδιο μήνυμα έστειλε και στην Αρχή Ξεπλύματος Βρώμικου Χρήματος. Η εφημερίδα μάλιστα υποστηρίζει στο πρωτοσέλιδο δημοσίευμά της ότι “ψάχνουν” τον Άκη Τσοχατζόπουλο σε Κύπρο και Ηνωμένες Πολιτείες και ότι αναμένουν δύο έγγραφα για την ολοκλήρωση της έρευνας.

Ο ίδιος ο Άκης πάντως με δήλωσή του στη Real News υποστηρίζει : “Δεν έχω καμία offshore εταιρεία. Ήθελα και ζητώ τον έλεγχο. Αργούν. Έπρεπε ήδη να έχουν τελειώσει.”

Δεν είναι όμως μόνο η επιχείρηση “Καθαρά Χέρια” που μυρίζει εκλογές. Είναι επίσης οι τελευταίες δηλώσεις του Γιώργου Παπανδρέου στο Ερζερούμ κατά της τουρκικής προκλητικότητας, καθώς και το όψιμο ενδιαφέρον του για τις γερμανικές αποζημιώσεις και τα θύματα του Διστόμου. Οι πρόωρες εκλογές, οι οποίες συνδέονται με τη δυνατότητα του πρωθυπουργού να εκμεταλλευτεί το σύστημα της λίστας που ισχύει αν γίνουν εκλογές μέχρι την πρώτη Κυριακή του Απριλίου του 2011, ίσως επιταχύνουν και τη κατάθεση του νέου εκλογικού νόμου που σχεδιάζει η Κυβέρνηση. Σύμφωνα με κάποιες εκτιμήσεις ο νέος αυτός εκλογικός νόμος, βασισμένος στο γερμανικό μοντέλο, επειδή προκαλεί την αντίδραση μεγάλου μέρους της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ μπορεί να δώσει άνετα στον Παπανδρέου το άλλοθι (αφορμή) για τη πρόωρη προσφυγή στις κάλπες.

activistis

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.