Γραφείο πρωθυπουργού: Λευκός Οίκος αλά γκρέκα


thumb

Αλλάζει ριζικά η στελέχωση του πρωθυπουργικού γρα­φείου και ο πρωθυπουργός αναμένεται να ικανοποιήσει την υπόσχεση που έδωσε στον… εαυτό του να μην παραδώσει ένα άδειο κέλυφος, άδεια δηλαδή γραφεία στο Μαξίμου χωρίς υπολογιστές και μόνο το τμήμα του υπηρετικού προ­σωπικού σε πλήρη λειτουργία. Ο ίδιος είχε εντυπωσιαστεί από την κατάσταση και έλεγε παντού ότι παρέλαβε ένα άδειο πουκάμισο και όλος ο μηχανισμός έπρεπε να στηθεί από την αρχή. Τώρα αυτό αλλάζει και μάλιστα τις επόμενες εβδομάδες αναμένεται να γίνουν πολλές συζητήσεις για την απόφαση να προσληφθούν 20 άτομα ως μόνιμο προσω­πικό του πρωθυπουργικού γραφείου, τα οποία θα προσφέ­ρουν υπηρεσίες ανεξαρτήτως προσώπου και κόμματος που θα καταλαμβάνουν την εξουσία.

Έπειτα από 16 μήνες στην εξουσία και ύστερα από λεπτο­μερείς εισηγήσεις που πήρε από τους ξένους συμβούλους του για το πώς λειτουργούν τα γραφεία των πρωθυπουργών άλλων χωρών με παρεμφερή πληθυσμό και πολιτικά χαρα­κτηριστικά, ο Γιώργος Παπανδρέου ανέθεσε στη Ρεγγίνα Βάρτζελη την εποπτεία για τη μόνιμη συγκρότηση ενός πρω­θυπουργικού γραφείου που θα λειτουργεί κανονικά, ανε­ξάρτητα από το ποιος κάθεται στην… καρέκλα.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα εξαγγελίες, ο διαγωνισμός θα γίνει από τον ΑΣΕΠ, αν και ακόμα δεν έχουν ξεκαθαριστεί οι όροι και οι προϋποθέσεις, αλλά και τα προσόντα που θα ζη­τηθούν από τους ενδιαφερόμενους. Πολλοί είναι αυτοί που διαπιστώνουν ερωτήματα αν τελικά ο διαγωνισμός θα γίνει από τον ΑΣΕΠ και θα είναι αδιάβλητος ή απλά θα τεθούν μόνο οι προδιαγραφές από τον ΑΣΕΠ και ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί «κατά το δοκούν» από το γραφείο του πρωθυ­πουργού και θα επικυρωθεί στη συνέχεια.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι απόλυτα εξειδικευμέ­νοι υπάλληλοι θα πρέπει να διαθέτουν εξαιρετικές σπουδές και πολύ δυνατό φάκελο, αφού θα διαχειρίζονται το αρχείο του πρωθυπουργού και κομβικής σημασίας για τη συνέχεια και συνέπεια ενός πρωθυπουργικού γραφείου υπηρεσίες. Φυσικά συνεργάτες του πρωθυπουργού επισημαίνουν ότι ούτε ρόλο συμβούλου θα παίζουν οι υπάλληλοι αυτοί, ώστε να μην εμπλέκονται στην άσκηση πολιτικής και καίγονται, ούτε θα ασχολούνται με το στενό ιδιαίτερο γραφείο του πρωθυπουργού, που ουσιαστικά αφορά πρόσωπα απολύτου εμπιστοσύνης. Οι είκοσι πρωθυπουργοφύλακες ουσιαστι­κά θα αποτελούν μια σταθερή δομή, οι οποίοι θα εξασφα­λίζουν συνέχεια και συνέπεια αλλά και θα ενημερώνουν τους φακέλους, αλλά και τους συνεργάτες του εκάστοτε πρωθυπουργού για τον τρόπο λειτουργίας του γραφείου. Όπως επισημαίνουν συνεργάτες του Γιώργου Παπανδρέου, υπάρχει πάντα το πρότυπο της Προεδρίας της Δημοκρατίας, όπου αξιόλογοι υπάλληλοι που υπηρετούν χρόνια εκεί φρο­ντίζουν ώστε να «υποδέχονται» και να ενημερώνουν άψογα τους συνεργάτες του εκάστοτε Προέδρου για τεχνικά λε­πτής φύσης θέματα, από το πρωτόκολλο μέχρι την αρχει­οθέτηση, ώστε να λειτουργεί ο θεσμός απρόσκοπτα. Κάτι τέτοιο θέλει να επιτύχει και ο πρωθυπουργός, αν και κάποι­οι «κακεντρεχείς» έσπευσαν να σημειώσουν ότι υπάρχει προηγούμενο με τους 20 επιστημονικούς συνεργάτες στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ, που λειτουργούν ως τα μάτια και τα αυτιά της Ρεγγίνας Βάρτζελη, και μπορεί να υπάρξει αντιστοίχηση ώστε η νέα γραμματέας να ελέγχει απόλυτα όχι μόνο τη λειτουργία του πρωθυπουργικού γρα­φείου, αλλά και τους συμβούλους του πρωθυπουργού…

πηγή

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.