Κλείνει το blog Σιδηροδρομικά Νέα». Ο διαχειριστής του Χρήστος Γιαννακίδης μετατάσσεται υποχρεωτικά έκτος ΟΣΕ. Παρακαλούμε πάρτε θέση.


Λάθος απόφαση!

Με λύπη αλλά και έκπληξη διαβάσαμε στις λίστες υποχρεωτικών μετατάξεων υπαλλήλων της ΤΡΑΙΝΟΣΕ το όνομα του σιδηροδρομικού Χρήστου Γιαννακίδη, ο οποίος, στην μακρόχρονη υπηρεσία του, δεν περιορίστηκε μόνο στα εργασιακά του καθήκοντα αλλά δημιούργησε κατά καιρούς πηγές ενημέρωσης των συναδέλφων τους σε όλα τα θέματα που τους αφορούν, με τελευταία το ηλεκτρονικό μπλοκ “Σιδηροδρομικά Νέα”. Η πορεία του Χρήστου στο χώρο της ενημέρωσης, του έντυπου και ηλεκτρονικού τύπου, είναι γνωστή και δεν θεωρώ απαραίτητο να την επαναλάβω. Να σημειώσω μόνο ότι ως συντάκτης και θεμάτων του ΟΣΕ, τα μέσα που διαχειρίστηκε ο Χρήστος Γιαννακίδης, αποτέλεσαν και για μένα σημαντικές πηγές, αφορμές για να κάνω ρεπορτάζ και ενδελεχείς έρευνες. Η παρουσία του στον ΟΣΕ συνέβαλε όχι μόνο στην διεκπεραίωση των εργασιών που είχε την ευθύνη, με την υπευθυνότητα, την εργατικότητα και την συνέπεια που τον διακρίνει, αλλά παράλληλα, συνέβαλε στην ενημέρωση των σιδηροδρομικών, στη δημιουργία “βημάτων” για να εκφράζουν τις απόψεις τους, στην προσπάθεια για λύση προβλημάτων που ταλανίζουν τον σιδηρόδρομο. Ο Χρήστος Γιαννακίδης δεν είναι ένας απλός σιδηροδρομικός αλλά ένας Μηχανοδηγός του τραίνου της γνώσης, της εμπειρίας, της ενημέρωσης, που πρέπει να παραμείνει στο τιμόνι του προς όφελος του ΟΣΕ και των ανθρώπων που υπηρετούν τον σιδηρόδρομο. Δυστυχώς, η διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, με μια αναίτια απόφαση, θέλει να αφαιρέσει την ταυτότητα αυτού του εργάτη, να διαγράψει όλα τα χρόνια της προσφοράς του και να τον θέσει στο περιθώριο, λίγο πριν τη δύση της θητείας του. Η απόφαση αυτή είναι απαράδεκτη και πρέπει να ανακληθεί. Η διοίκηση της εταιρείας υποτίθεται ότι αναζητά τρόπους για να αναβαθμίσει τις υπηρεσίες της και με ενέργειες σαν αυτή φαίνεται ότι επιδιώκει το αντίθετο. Ανθρώπους σαν τον Χρήστο Γιαννακίδη τους χρειάζεται ο σιδηρόδρομος, τους χρειάζονται οι σιδηροδρομικοί, τους χρειάζεται η ενημέρωση, τους χρειάζεται η ΤΡΑΙΝΟΣΕ για να ενισχύουν το έργο της με την εργασία, τη γνώση και την εμπειρία τους. Εκτιμώ ότι η διοίκηση θα επανεξετάσει την απόφαση της και θα διατηρήσει τον Χρήστο στις τάξεις των σιδηροδρομικών, εκεί που ανήκει, εκεί που βρίσκεται με αγώνα. Ελπίζω να ανακληθεί η απόφαση. Θεωρώ δε ότι όσοι γνωρίζουν την πορεία του Χρήστου πρέπει να πάρουν δημόσια θέση, όπως ο γράφων. Παρακολουθώ με απορία τις εξελίξεις.

 

Φώτης Κουτσαμπάρης, δημοσιογράφος

 

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

2 ἀπαντήσεις στὸ Κλείνει το blog Σιδηροδρομικά Νέα». Ο διαχειριστής του Χρήστος Γιαννακίδης μετατάσσεται υποχρεωτικά έκτος ΟΣΕ. Παρακαλούμε πάρτε θέση.

 1. Ὁ/ἡ ΝΙΚΟΣ ΧΑΤΖΗΔΟΥΡΟΣ γράφει:

  είμαι σίγουρος ότι ο Χρήστος από όποιο μετερίζι και να βρεθεί πάντα θα προσφέρει ενημέρωση! καλή τύχη Χρήστο!
  ΝΙΚΟΣ ΧΑΤΖΗΔΟΡΟΣ

  Μοῦ ἀρέσει

 2. Ὁ/ἡ ΝΙΚΟΣ ΧΑΤΖΗΔΟΥΡΟΣ γράφει:

  είμαι σίγουρος ότι ο Χρήστος από όποιο μετερίζι και να βρεθεί πάντα θα προσφέρει ενημέρωση! καλή τύχη Χρήστο!
  ΝΙΚΟΣ ΧΑΤΖΗΔΟΥΡΟΣ

  Μοῦ ἀρέσει

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.