Στα άκρα η κόντρα βουλευτών ΠΑΣΟΚ – Μπιρμπίλη για τα 10 στρμ. του Νatura


Αποφασισμένοι να μην επιτρέψουν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ την προσαύξηση από τα 4 στα 10 στρέμματα του εμβαδόν για ανέγερση κτίσματος σε άρτιο οικόπεδο εδντός προστατευόμενης περιοχής «Natura», που προωθεί η υπουργός Περιβάλλοντος Τίνα Μπιρμπίλη. Μόνο που η ίδια, υπουργοποιήθηκε χωρίς συμμετοχή στην εκλογική διαδικασία , αλλά οι ίδιοι, εάν ψηφιστεί η σχετική ρύθμιση δεν θα μπορέσουν να …επανεμφανιστούν στις εκλογικές τους Περιφέρειες!

Ιδιαίτερα όταν εντάσσονται στη ζώνη Νatura, σχεδόν στο σύνολό τους νησιά ή περιοχές όπως τα Τρίκαλα, όπου το 65% των εδαφών του νομού είναι χαρακτηρισμένο σε προστατευόμενη περιοχή, η ορεινή Χαλκιδική (Πολύγυρος) και άλλες περιοχές της Ελλάδας με ευαίσθητα οικοσυστήματα. Η ρύθμιση, περιλαμβάνεται στο νομοσχέδιο για τη βιοποικιλότητα που παρουσίασε στο υπουργικό συμβούλιο η ΥΠΕΚΑ και κατατίθεται την Τρίτη, σε συζήτηση στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής.

Όμως σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα Νέα», οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ζήτησαν από την κ. Μπιρμπίλη να αποσύρει το νομοσχέδιο, προειδοποίησαν την κυβέρνηση ότι δεν πρόκειται να το ψηφίσουν επικαλούμενοι και την περαιτέρω ύφεση που θα προκαλέσει στην οικοδομική δραστηριότητα της χώρας.

Χαρακτηριστική της έντασης που προκαλεί η ρύθμιση στο ενδοκυβερνητικό «στρατόπεδο» είναι η δήλωση του προέδρου της Επιτροπής και βουλευτή Χαλκιδικής Γιάννη ∆ριβελέγκα: «Αυτό το νομοσχέδιο δεν θα περάσει από τη Βουλή, δεν το στηρίζουν οι βουλευτές και θα είναι λάθος να επιμείνει η κυβέρνηση στην ψήφισή του. Πρέπει να υπάρξει άμεση αλλαγή της συγκεριμένης διάταξης, πριν το νομοσχέδιο φτάσει στο στάδιο της συζήτησης στην Επιτροπή και στη συνέχεια πάρει τον δρόμο του για την ολομέλεια», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Η κυβέρνηση έχει θορυβηθεί από την αντίδραση των βουλευτών της που είναι βέβαιο ότι δεν προτίθενται να κάνουν «πίσω» γι αυτό και αναζητείται λύση . Εναλλακτική πρόταση που κατατέθηκε, είναι να αναφέρεται στο νομοσχέδιο ρητώς, ότι θα θεωρούνται άρτια τα οικόπεδα εκείνα τα οποία και θεωρούνται ήδη άρτια (στα 4 στρέμματα) κατά την ψήφιση του νομοσχεδίου και θα απαγορεύεται η κατάτμηση μεγαλύτερων οικοπέδων σε οικόπεδα των 4 στρ., έτσι ώστε να ισχύσει για το μέλλον η αρτιότητα των 10 στρεμμάτων που θα διασφαλίσει και την ισορροπία του οικοσυστήματος.

Από την πλευρά της η υπουργός ΠΕΚΑ κ. Μπιρμπίλη θεωρεί ότι οφείλει να διασφαλίσει το περιβάλλον και όχι τις πελατειακές σχέσεις. Ο αγώνας αναμένεται σκληρός…

Eklogika

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Μία ἀπάντηση στὸ Στα άκρα η κόντρα βουλευτών ΠΑΣΟΚ – Μπιρμπίλη για τα 10 στρμ. του Νatura

  1. Ὁ/ἡ katalytikos γράφει:

    Η μαθηματική παράσταση lim f(πράσινη ανάπτυξη) = αειφορία, είναι για δυνατούς και σοβαρούς ΛΥΤΕΣ.

    Μοῦ ἀρέσει

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.