Απάτη η επαναπροώθηση μεταναστών στην Τουρκία


Πρόσφατα ο κ. Γ. Παπανδρέου και για επικοινωνιακούς προφανώς λόγους, θυμήθηκε ότι η χώρα μας αντιμετωπίζει τεράστιο πρόβλημα με τη λαθρομετανάστευση.

Όλοι παρακολουθήσαμε ότι ο Έλληνας Πρωθυπουργός στην πρόσφατη επίσκεψή του στη Τουρκία έθεσε το θέμα και ο Τούρκος ομόλογός του δήλωσε… άγνοια για τα πραγματικά αριθμητικά δεδομένα του προβλήματος.

Άραγε η παράσταση ( γιατί περί αυτής πρόκειται όσον αφορά κοινές συνεντεύξεις πρωθυπουργών) εμπεριείχε απεικονιστικά τα δεδομένα της πραγματικότητας ή ήταν μια παράσταση του θεάτρου του παραλόγου;

Με βάση την συμφωνία για την αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης, η οποία υπεγράφη στο πρώτο ανώτατο συμβούλιο συνεργασίας Ελλάδας – Τουρκίας κατά την επίσκεψη του κ. Ερντογάν στην Αθήνα στις 14 Μαϊου του 2010, η ελληνική κυβέρνηση έχει το δικαίωμα να υποβάλλει στην τουρκική πλευρά μέχρι και 1000 αιτήματα επανεισδοχής λαθρομεταναστών κάθε χρόνο.

Προσοχή! Η συμφωνία αφορά τα αιτήματα και όχι τα άτομα, αφού σε κάθε αίτημα μπορεί να περιλαμβάνεται απεριόριστος αριθμός μεταναστών αρκεί η ελληνική κυβέρνηση να μπορεί να τεκμηριώσει ότι εισήλθαν στην ελληνική επικράτεια προερχόμενοι από τουρκικό έδαφος.

Οι ελληνικές αρχές το 2008 ( δηλ. πριν την συμφωνία Παπανδρέου – Ερντογάν) έκαναν 1527 ομαδικά αιτήματα ζητώντας να επαναπροωθηθούν στην Τουρκία 26.516 λαθρομετανάστες. Το 2009 οι αιτήσεις ήταν 879 και αφορούσαν 16.123 άτομα, ενώ το 2010που σημειώθηκε ρεκόρ εισόδου λαθρομεταναστών στην Ελλάδα– η χώρα μας παραδόξως έκανε μόλις ….295 αιτήματα ζητώντας από την Άγκυρα να πάρει πίσω μόλις 10.198 ανθρώπους.

Αποκαλύπτεται λοιπόν ότι συν τω χρόνω και παρά το γεγονός ότι ο αριθμός των λαθρομεταναστών που περνούν στη χώρα μας πολλαπλασιάζεται, οι ελληνικές υπηρεσίες κινούν τις διαδικασίες για να γυρίσουν στην Τουρκίαόλο και λιγότεροι μετανάστες.

Υπενθυμίζω ότι στη πρόσφατη συνάντηση Ερντογάν – Παπανδρέου ο Τούρκος πρωθυπουργός έκπληκτος (;) είπε επί λέξη:

 

«Όταν πληροφορήθηκα από τον ομόλογό μου τον αριθμό των λαθρομεταναστών, σχημάτισα μια διαφορετική γνώμη. Μου ανέφεραν για ένα εκατομμύριο ανθρώπους. Οι 500.000 εξ αυτών έχουν φτάσει στην Ελλάδα τα τελευταία δύο χρόνια»…

 

Το ερώτημα που τίθεται είναι: για ποιο λόγο η ελληνική κυβέρνηση υπέβαλλε μόνο 295 αιτήματα ; (αντί των 1000 που εδικαιούτο).

Πρόκειται άραγε για… παράλειψη ;

Ή μήπως αντιμετωπίζοντας κατάματα τα αριθμητικά δεδομένα και τιςμεθοδεύσεις διαπιστώνουμε ότι τελικά είμαστε θεατές σε μια θεατρική παράσταση του παραλόγου;

Εκεί όπου η κυβέρνηση πανηγύριζε για τη συμφωνία με τη Τουρκία ,

ο αρμόδιος Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Βούγιας δήλωνε (εδώ) από το βήμα της Βουλής ότι η Τουρκία …» υποχρεώθηκε κάθε χρόνο νααποδέχεται τουλάχιστον χίλια απ’ αυτά τα αιτήματα«

και τελικά …..υποβάλαμε μόνο 295 αιτήματα ζητώντας από την Άγκυρα να πάρει πίσω…. μόλις 10.198 ανθρώπους

Η δε Άγκυρα αποδέχθηκε μόνο το 5% εξ αυτών που- σύμφωνα με τους τότε πανηγυρισμούς και διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης – θα ήτανυποχρεωμένη να δεχθεί ξανά στο έδαφός της!

Μήπως κάποιοι θα πρέπει να δώσουν εξηγήσεις στον ελληνικό λαό;

 

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.