Δεν έχει όρια το θράσος των πρακτόρων!


Είναι γνωστό ότι προ ολίγων εβδομάδων οι προξενοφυλλάδες «Γκιουντέμ» της Κομοτηνής και «Μιλλέτ» της Ξάνθης είχαν καταδικαστεί από τα ελληνικά δικαστήρια με μεγάλα πρόστιμα για τις απίστευτες αθλιότητες που είχαν γράψει κάποτε για τη Χαρά Νικοπούλου (θυμίζουμε: για την περσινή γελοία ιστορία με τις δήθεν ζωγραφιές του…Αλλάχ). Δείτε λοιπόν τώρα (σε μετάφραση από τοhttp://tourkikanea.wordpress.com) πώς αντέδρασε πριν από λίγες ημέρες στην απόφαση αυτή η αυτοφερόμενη ως «Συμβουλευτική Επιτροπή της Τουρκικής Μειονότητας της Δυτικής Θράκης», η οποία με περίσσιο θράσος δεν επιμένει μόνο στην ανακύκλωση ψεμμάτων και συκοφαντιών για τη Χαρά, αλλά επιχειρεί να παρέμβει και στα της ελληνικής Δικαιοσύνης, κατηγορώντας την ευθέως ότι προσπαθεί να φιμώσει τον μειονοτικό Τύπο. Εκεί που μας χρωστάγανε, μας πήραν και το βόδι λοιπόν. Και φυσικά η ίδια τακτική θα κλιμακώνεται επί παντός του επιστητού (και μαζί θα κλιμακώνεται και το απύθμενο θράσος τους), όσο όλη αυτή η μάζωξη από πεμπτοφαλαγγίτικες τουρκοπρακτοράντζες θα συνεχίζει να δρα ανενόχλητη. Τουλάχιστον η Δικαιοσύνη στέκεται ακόμη κουτσά-στραβά στο ύψος της. Θα θέλαμε να ευχηθούμε κάτι ανάλογο κάποια στιγμή και για την πολιτική εξουσία, αλλά δυστυχώς μεγάλα παιδιά είμαστε πια και δεν τρέφουμε πλέον αυταπάτες…

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΘΡΑΚΗΣ

Μάθαμε από τον τύπο πως οι εφημερίδες Γκιουντέμ και Μιλλέτ τιμωρήθηκαν με πολύ μεγάλα ποσά αποζημίωσης, μετά από αγωγή που είχε υποβάλλει η υπηρετούσα στο μειονοτικό σχολείο του Μεγάλου Δερείου, δασκάλα Χαρίκλεια Νικοπούλου.

Η Συμβουλευτική Επιτροπή αξιολογεί αυτά τα υπερβολικά ποσά σε βάρος του μειονοτικού τύπου που προσπαθεί να επιτελέσει το λειτούργημα της ενημέρωσης των Τούρκων της Δυτικής Θράκης, ως δυσανάλογα και άδικα.

Αυτές οι πολύ υψηλές ποινές που επιβλήθηκαν σε εβδομαδιαίες εφημερίδες που εκδίδονται με περιορισμένα μέσα, υποθηκεύουν την ελευθερία του τύπου και το δικαίωμα να σχολιάζουν διάφορα περιστατικά. Οι εν λόγω ποινές, πιστεύουμε πως αντί για αποζημίωση του ατόμου που ισχυρίζεται πως αδικήθηκε, περισσότερο κινούνται στην κατεύθυνση της φίμωσης των μειονοτικών εφημερίδων.

Επιθυμούμε να τονίσουμε πως οι αρμόδιες αρχές οφείλουν να αντιληφθούνε πως οι μειονοτικές εφημερίδες λαμβάνοντας υπόψιν τον θόρυβο που είχε ακουστεί από τα προβλήματα που υπήρξαν τον καιρό που υπηρετούσε στο χωριό, το γεγονός ότι είχε γίνει μέχρι και αποχή από τα μαθήματα για να μετατεθεί, τους ισχυρισμούς πως είχε συνεχείς τριβές με τους γονείς, και ακόμα και το ότι είχε δικαστήρια με κάποιους χωρικούς, υπό κάποια έννοια μετέφεραν το αίσθημα του κόσμου.

Ως Συμβουλευτική Επιτροπή ελπίζουμε πως αυτές οι υψηλές ποινές αποζημίωσης που επιβλήθηκαν με δικαστικές αποφάσεις στις μειονοτικές εφημερίδες, θα βελτιωθούνε στην περαιτέρω νομική διαδικασία.

ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΘΡΑΚΗΣ

proxeneio-stop

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.