“Ξεκλειδώνουν” οι εκλογές!


Έντονη «οσμή» εκλογών είχε η συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, στο οποίο συζητήθηκαν οι λεπτομέρειες για την απελευθέρωση των κλειστών επαγγελμάτων, και, κυρίως, η αλλαγή στον νόμο περί ευθύνης υπουργών, που παρουσίασε ο Χάρης Καστανίδης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Statesmen», η πλειοψηφία των μελών…του υπουργικού συμβουλίου έμεινε με την εντύπωση ότι ο Γιώργος Παπανδρέου «βιάζεται» να κλείσει σημαντικές εκκρεμότητες, όπως είναι το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων, που μετ’ επιτάσεως έχει ζητήσει η τρόικα.

Ταυτόχρονα όμως, και αυτό είναι το πιο σημαντικό, ο Πρωθυπουργός επιχειρεί να ρίξει στο τραπέζι του πολιτικού παιχνιδιού σημαντικές θεσμικές πρωτοβουλίες, με τις οποίες ως «σημαίες» θα πορευτεί στην τελική ευθεία για τις εκλογές, επιχειρώντας να προβάλλει το προφίλ του πολιτικού ο οποίος «τα έβαλε με το κόμμα του», και την ίδια στιγμή προχώρησε σε ανατροπές που «δεν είχαν γίνει ποτέ στο παρελθόν», όπως σημείωναν με νόημα συνεργάτες του Γιώργου Παπανδρέου από το Μέγαρο Μαξίμου.

Οι αλλαγές στον νόμο περί ευθύνης υπουργών, έρχονται την παραμονή της ανακοίνωσης του πορίσματος της Εξεταστικής Επιτροπής για το σκάνδαλο της «Siemens», και προσφέρονται για επικοινωνιακή διαχείριση από το Μέγαρο Μαξίμου, σε μια υπόθεση για την οποία οι πολίτες ζητούν, σύμφωνα και με τα σχετικά ευρήματα των δημοσκοπήσεων, την τιμωρία πολιτικών.

Ο «νόμος Καστανίδη» λοιπόν, προβλέπει, σύμφωνα με πληροφορίες, τη θεσμοθέτηση Τριμελούς Δικαστικού Συμβουλίου, που θα λαμβάνει από τη Βουλή τα προανακριτικά στοιχεία, και θα αποφασίζει για το αν θα πρέπει να προχωρήσει η παραπομπή κάποιου πρώην υπουργού στο Ειδικό Δικαστήριο.

Statesmen

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.