Οι υπουργοί θα βαθμολογούν τους άλλους υπουργούς


“Δελτία προόδου” μοίρασε ο Γιώργος στο υπουργικό…

Μια ιδιαίτερα πρωτοποριακή ιδέα θα εφαρμόσει η κυβέρνηση το επόμενο διάστημα με στόχο τη βελτίωση του έργου της, αρχής γενομένης από το πιλοτικό πρόγραμμα που παρουσίασε η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας στο υπουργικό συμβούλιο.

Συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός θεσμοθετεί τους ελέγχους μεταξύ των στελεχών της κυβέρνησης,  μοιράζοντας στους υπουργούς δελτία όπου ανώνυμα θα αξιολογούν την πορεία πιλοτικών προγραμμάτων άλλων υπουργείων.

Αφού θα είναι ανώνυμη και άρα χωρίς τον κίνδυνο να εκτεθούν έναντι εταίρου συναδέλφου τους, οι υπουργοί θα έχουν την ευκαιρία, να κρίνουν αντικειμενικά, αλλά και να …βγάλουν απωθημένα και αντιπάθειες

Αμέσως μετά ο πρωθυπουργός πρόβαλε βίντεο του σερ Κεν Ρόμπινσον όπου μιλάει για την παιδεία και τη σημασία να επικεντρωθεί η εκπαίδευση στην ανάπτυξη των τεχνών.

Ο πρωθυπουργός σημείωσε σχετικά ότι «μπορεί να πει κανείς ότι η ανθρωπότητα οδεύει σε μία περιοχή, όπου θα έλεγα υπάρχουν μη χαρτογραφημένες θάλασσες. Εμείς, από θέση ευθύνης, χρειάζεται να έχουμε τα μάτια μας ανοιχτά για κάθε εξέλιξη. Και θεωρώ ότι έτσι δίνουμε και το στίγμα, κάνοντας αυτή την προσπάθεια των καινοτομιών και της αναζήτησης, ότι χρειάζεται παντού αυτή η συνεχής πληροφόρηση και αναζήτηση, η αξιολόγηση και ο σεβασμός σε κάθε νέα ιδέα ή προσέγγιση που αναδύεται».

protothema

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.