«Ο τρώσας και ιάσεται»


(θα θεραπεύσει το τραύμα εκείνος που το προκάλεσε)

Του Θανάση Νικολαΐδη

ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΤΗΣ ο κ. Χριστοδουλάκης και… σημιτικότερος του Σημίτη, ωστόσο, έχει δίκαιο στην πρότασή του.. «Τρεις ξένες εταιρίες για κοστολογικό έλεγχο της Siemens» προτείνει και περιμένουμε. Ξανά, βέβαια, η αμφισβήτηση στους «ημεδαπούς» της κομπίνας, του στρογγυλέματος και της παραγραφής, αλλά δεν γίνεται διαφορετικά. Συμπατριώτες οι αμαρτωλοί της Siemens, αλλά ένας… Ρεχάγκελ θα μας έσωζε. Με δύναμη και εξουσία στα χέρια του, οργανωτικός, σκληρός και καλοπληρωμένος. Πολλοί το έλεγαν, το πίστευαν και μας ήρθε! Τώρα «κλωτσάμε», γιατί θέλουμε μια απ’ τα ίδια. Με τις παλιές… καλές συνήθειες. Μέσα στο τέλμα και με ήρεμα τα νερά στην επιφάνεια.

ΑΝ, λοιπόν, μας έρθει η ξένη ιδιωτική (δεν θα μας κοστίσει πάνω από 100.000 ευρώ), εξουσιοδοτημένη «διακομματικά» και βγάλει… λαυράκι, θα υπάρξει δικαιοσύνη και αποτέλεσμα. Κάθε κατεργάρης στο πάγκο, με τους πολιτικούς μας παρατηρητές, ανάμεσά τους κάποιους κάθιδρους απ’ την αγωνία κι άλλους να… σφυρίζουν απ’ τα ώτα.

ΚΑΙ, βέβαια, δεν θα στέρξουν τα παλικάρια μας στα παραπάνω. Γι αυτό έχουμε και τη δικιά μας πρόταση. Απλή και αποτελεσματική. Τη μέθοδο που ο ένας κρίκος τραβάει τον επόμενο και με την άκρη της αλυσίδας στο… κελί! Καταγράφεις τη διαδρομή μιας και μόνο μίζας κι αρπάζεις απ’ τον ώμο τον μιζαδόρο. Πριν ακόμα αποδοθούν πολιτικές ευθύνες κ.ά. απείρως φαιδρά και αρκούντως διασκεδαστικά. Τι θα κάνει ο «ποντικός» στη θέα της φάκας; Τι θα κάνει ο μιζαδόρος, όταν στα ρουθούνια του φτάσει η (δυσ)οσμή της φυλακής; Θα το παίξει παλικάρι οδεύοντας μόνος για το κελί; Θα μείνει μόνος στην πίκρα και τη μοναξιά του;

ΚΑΠΟΤΕ άκουσε πως «μοιρασμένη λύπη μισή λύπη» και θυμήθηκε το «αποθανέτω η ψυχή μου μετά των αλλοφύλων» κι άρχισε να ψάχνει τα… χαρτιά του. Για συνεργούς και συνενόχους. Πριν ακόμα τον μαντρώσουν στο κελί, με τη δυσοσμία περιμετρικά των φυλακών και τη φαντασία του στους «απ’ έξω» τον λοιδορούν. Ανοίγει το στόμα του και «ξερνάει» την αλήθεια! Αυτήν θέλαμε. Από χείλη «αξιόπιστα».

ΘΕΛΟΥΝ να μας δουλέψουν και τα καταφέρνουν. Δεν θέλουν την αυτοκάθαρση και δείχνουν τον απέναντι. Θέλουμε αποτέλεσμα-να βρουν τον τρόπο. Θέλει λύση ο λαός «που δεν ξεχνά» απ’ τους ίδιους- «ο τρώσας και ιάσεται».

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.