Δεν είμαστε συνωμοσιολόγοι…ρεαλιστές είμαστε


Η προσπάθεια αποφυγής από τη ”μέση οδό” της ενημέρωσης στις μέρες μας,καταλήγει σε απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς από το σύνολο της κοινωνίας.Η εναλλακτική προσέγγιση της αλήθειας-κι όχι της αληθοφάνειας- αντιμετωπίζεται ως ένα είδος αποκλίνουσας συμπεριφοράς,υπό την έννοια της κινδυνολογίας,της υπερβολής,της συνομωσιολογίας,ακόμη και της ενασχόλησης με την μεταφυσική όπως κάποιοι υποστηρίζουν μή μπορώντας να αντιμετωπίσουν κατάματα την οδυνηρή πραγματικότητα των καιρών μας.

Έτσι οτιδήποτε δεν συνάδει με το ύφος της ”σύγχρονης” ενημέρωσης χαρακτηρίζεται ως εξωπραγματικό και βγαλμένο από την σφαίρα της φαντασίας.Απλά προσπαθούμε στις μέρες μας να αποδείξουμε ό,τι δεν είμαστε ελέφαντες κι ότι αυτό που φαίνεται ίσως τελικά να μην είναι και η πραγματικότητα.Η αποδόμηση όμως έχει κάνει το θαύμα της και καλούμαστε να αποδείξουμε το αυτονόητο.

Το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα-για να αναφερθώ σε κάτι συγκεκριμένο-ήταν το περιβόητο εμβόλιο κατά της γρίπης κατά τον περσινό χειμώνα,όπου οποιοσδήποτε πήγαινε κόντρα στον μαζικό εμβολιασμό λοιδορούνταν και χαρακτηρίζονταν ως γραφικός και συνομωσιολόγος.

Κατά τον ίδιο τρόπο χαρακτηρίζεται και όποιος ισχυρίζεται το αντίθετο για την περιβόητη κάρτα του πολίτη και την φοροκάρτα.

Μήπως τελικά ζούμε στην εποχή της σύγχρονης σοφιστικής όσον αφορά την προσέγγιση της αλήθειας και δεν το έχω αντιληφθεί;

XR ART

anemo-milos

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.