Πολιτική θύελλα για το θέμα της Siemens..


Μεγάλες διαστάσεις παίρνει το σκηνικό πολιτικής σύγκρουσης, που προκαλούν οι μεθοδεύσεις, στο προσκήνιο και το παρασκήνιο, με τα ξεχωριστά πορίσματα για την Siemens αλλά και τα πολιτικά πρόσωπα που εμπλέκονται.

Λίγες ώρες μετά την κατάθεση ξεχωριστών πορισμάτων από τα κόμματα και την αδυναµία να βρεθεί κοινός παρονοµαστής για τα πολιτικά πρόσωπα που έχουν εµπλακεί στο σκάνδαλο, ένας- ένας οι θιγόμενοι βουλευτές και πρώην υπουργοί εξαπολύουν…..

λεκτικά πυρά κατά αυτών που τους απέδωσαν ευθύνες.

Κώστας Σημίτης

Επίθεση στη Νέα Δημοκρατία, στην οποία καταλογίζει «ότι προτιμά τα αδιέξοδα από τις λύσεις», εξαπολύει με γραπτή δήλωσή του ο πρώην πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης, με αφορμή την πρόταση της αξιωματικής αντιπολίτευσης να παραπεμφθεί και ο ίδιος σε προκαταρκτική επιτροπή για την υπόθεση Siemens.

«Η Νέα Δημοκρατία στην τοποθέτησή της για την υπόθεση Siemens ανέδειξε ανάγλυφα τα αίτια της υστέρησης και κακοδαιμονίας του τόπου», αναφέρει ο κ. Σημίτης, προσδιορίζοντάς τα στην «ακραία αντιπαλότητα, συνολική άρνηση του έργου άλλων κυβερνήσεων, αμφισβήτηση της εντιμότητας και του πατριωτισμού των αντιπάλων, συνεχείς υπερβολές, διαστρεβλώσεις και ανακρίβειες, συμβάλλοντας έτσι αποφασιστικά να κυριαρχήσουν οι πολιτικές σκοπιμότητες στο έργο της Επιτροπής».

Σχετικά με τον ίδιο, ο κ. Σημίτης καταλογίζει στη ΝΔ ότι προσπάθησε να δημιουργήσει εντυπώσεις με ανακριβή, ελλιπή ή και ψευδή στοιχεία, προβάλλοντας για παράδειγμα συναντήσεις με τον Χριστοφοράκο, τον οποίο δεν συνάντησε ποτέ.

Αποσιώπησε, η αξιωματική αντιπολίτευση, συνεχίζει ο πρώην πρωθυπουργός, «τις ανταγωνιστικές διαδικασίες για το C4I για βελτίωση του τιμήματος».

Η χώρα, καταλήγει ο κ. Σημίτης, στη δήλωσή του, βρίσκεται όχι μόνο σε οικονομική κρίση αλλά και σε αδυναμία να υπερβεί τις δυσκολίες της, γιατί ένα τμήμα των πολιτικών δυνάμεων προτιμά τα αδιέξοδα από τις λύσεις.

Άκης Τσοχατζόπουλος

Ο πρώην υπουργός Άμυνας Άκης Τσοχατζόπουλος σε σύντομη δήλωσή του αναφέρει ότι ουδέποτε στη θητεία του υπέγραψε, παρέλαβε ή διαχειρίστηκε οποιαδήποτε σύμβαση εκ μέρους του Δημοσίου με τη Siemens. Ως εκ τούτου, συμπληρώνει, η απόφαση της εξεταστικής επιτροπής της βουλής για την υπόθεση, να τον εντάξει στα προς περαιτέρω διερεύνηση πρόσωπα αποδεικνύει επιλογή πολιτικής σκοπιμότητας.
«Κάποιοι θεώρησαν ότι έπρεπε να ενταχθώ με το ζόρι στο κάδρο του πορίσματος, όπως ανακοινώθηκε, έστω και χωρίς κανένα απολύτως στοιχείο», σημειώνει ο κ. Τσοχατζόπουλος.

Γ. Παπαθανασίου

Εξυπηρέτηση κομματικών αποκλειστικά σκοπιμοτήτων και όχι της αναζήτησης της αλήθειας, καταλογίζει ο Γ. Παπαθανασίου στην απόφαση της πλειοψηφίας της Εξεταστικής Επιτροπής της Siemens να τον παραπέμψει στην προανακριτική επιτροπή.

Σε δήλωσή του, ο βουλευτής της ΝΔ και πρώην υπουργός Οικονομίας, σημειώνει ότι ουδεμία συμμετοχή είχε στην απομάκρυνση του εισαγγελέα, Γιώργου Ζορμπά, ούτε επέβαλε καμία θεσμική μεταβολή στην Αρχή για το Ξέπλυμα Χρήματος -όπως του αποδίδεται στο πόρισμα της πλειοψηφίας- αφού η απομάκρυνση αυτή και οι αλλαγές συντελέστηκαν πολύ πριν αναλάβει υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών.
Υπογραμμίζοντας ότι δεν χειρίστηκε ποτέ και καμία από τις επίμαχες συμβάσεις του Δημοσίου με τη Siemens, καταλήγει ότι «πρόκειται για μια απόφαση πέραν κάθε λογικής, η οποία όχι μόνο δεν εξυπηρετεί το σκοπό της διαφάνειας, αλλά γελοιοποιεί το σύνολο της διαδικασίας».

Χρ.Βερελής

Εξαιρετικά αιχμηρός στην κριτική του απέναντι στην απόφαση να παραπεμφθεί για περαιτέρω διερεύνηση σε προκαταρκτική επιτροπή για τη Siemens είναι ο πρώην υπουργός Μεταφορών του ΠΑΣΟΚ επί κυβερνήσεων Σημίτη, Χρήστος Βερελής.

«Η εξεταστική ξεκίνησε για «Μπεν Χουρ» και κατέληξε σε «Άμποτ και Κοστέλο»» σημειώνει ο πρώην υπουργός, υπογραμμίζοντας ταυτόχρονα ότι «επιτεύχθηκε ο κεντρικός στόχος τα κομματικά ταμεία και αυτοί που έπρεπε, να μείνουν ανέλεγκτοι».

Ο κ. Βερελής σημειώνει στη δήλωσή του ότι βρίσκεται στη λίστα των προτεινομένων για δύο λόγους:

Πρώτον, επειδή ήταν υπουργός Μεταφορών, παρότι είναι γνωστό ότι στον ΟΣΕ και στον ΟΤΕ δεν υπέγραψε προγραμματικές συμβάσεις ή αλλαγές τους, ενώ αντίθετα αγωνίστηκε για να αποτρέψει ζημιές, ενώ ο ίδιος έγκαιρα ζήτησε να κηρυχτεί έκπτωτη σύμβαση με την Siemens, γεγονός που προκάλεσε την μήνι της γερμανικής εταιρείας.

Δεύτερον, «γιατί ο κατάλογος συντάχθηκε με κριτήρια face control σε μία κυνική ατμόσφαιρα σκοπιμοτήτων», συμπληρώνει ο βουλευτής ,υπονοώντας ότι δεν είναι αρεστός στο κόμμα του και στο σύστημα.

Γ. Αλογοσκούφης

Ως αυθαίρετη και προς εξυπηρέτηση προφανών μικροκομματικών σκοπιμοτήτων, χαρακτηρίζει ο Γιώργος Αλογοσκούφης την εμπλοκή του ονόματός του στην υπόθεση της προκαταρκτικής επιτροπής για το θέμα της Siemens.

Σε γραπτή δήλωσή του σημειώνει ότι, στο πλαίσιο της νομοθεσίας που διέπει τις εισηγμένες εταιρείες, ο ίδιος, ως υπουργός Οικονομίας, ουδεμία εξουσία είχε ή μπορούσε να ασκήσει σε διοικητικά ζητήματα του ΟΤΕ, πλην της εκπροσώπησης του ελληνικού δημοσίου, ως μετόχου στις γενικές συνελεύσεις του οργανισμού.

Ουδέποτε περιελήφθη θέμα Siemens σε οποιαδήποτε γενική συνέλευση, αναφέρει ο πρώην υπουργός, ούτε υπέγραψε ή χειρίστηκε σχετική σύμβαση ώστε να τεκμηριώνεται σχετική πράξη ή παράλειψή του, από την εξεταστική επιτροπή.

Γ. Παπαντωνίου

Από την πλευρά του, ο πρωην υπουργός Οικονομικών, Γιάννος Παπαντωνίου, αποδίδει την εμπλοπή του ονόματός του στην υπόθεση Siemens, σε καθαρά επικοινωνιακούς λόγους.

«Ζούμε ένα πρωτοφανές θέατρο του παραλόγου, όπου συσχετίζονται πρόσωπα με άσχετα θέματα, χωρίς καμία τεκμηρίωση» αναφέρει στη γραπτή του δήλωση ο κ.Παπαντωνίου και συμπληρώνει ότι «η διαδικασία αυτή όχι μόνο δεν πείθει τον λαό ότι προχωρά η εξυγίανση του δημόσιου βίου για ό,τι και όποιους αφορά, αλλά αντίστροφα επιβαρύνει το ήδη θολό τοπίο για καθαρά επικοινωνιακούς λόγους».

epikaira.gr

 

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.