ΔΕΝ ΘΑ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΠΟΤΕ ΤΗ ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΤΟΥ ΡΑΤΣΙΣΤΗ ΤΟΥΡΚΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ


Ιανουάριος 21, 2011

Νέα Υόρκη – Η ιστορία του πως οι Άρχοντες κάτω από την επίβλεψη του Αρχιεπισκόπου Αμερικής Δημήτριου βράβευσαν τον Τούρκο ρατσιστή υπουργό Εγκεμέν Μπαγίς στ΄ονομα της «θρησκευτικής ελευθερίας» δεν θα ξεχαστεί ποτέ από τους Ελληνοκύπριους. Μέχρι σήμερα, ο Αρχιεπίσκοπος Δημήτριος δεν απάντησε στις εκκλήσεις των ηγετών της κοινότητας Φίλιπ Κρίστοφερ, προέδρου της ΠΣΕΚΑ και Πανίκου Παπανικολάου, προέδρου της Κυπριακής Ομοσπονδίας Αμερικής που ζητούν από τον Αρχιεπίσκοπο να ονομάσει εκείνους που ευθύνονται για με ποία κριτήρια εκτέλεσαν μια τέτοια πράξη ντροπής. Ο Μπαγίς επικαλείται ότι η Κύπρος δεν αποτελεί κράτος και χρησιμοποιώντας ρατσιστικές ορολογίες που θα έκαναν περήφανους τον Χίτλερ και τον μέντορα του Ατατούρκ, είπε ότι οι Ελληνοκύπριοι δεν αποτελούν ούτε φυλή, και έχει χαρακτηρίσει τα θύματα των τουρκικών εγκλημάτων «νομάδες» και «μπάσταρδους».

Την περασμένη Κυριακή το Παρόν στην Αθήνα, μια από τις μεγαλύτερες κυριακάτικες εβδομαδιαίες στην Ελλάδα, αναφέρθηκε στο θέμα αυτό πρωτοσέλιδα, και στην Κύπρο αυτήν την εβδομάδα το εβδομαδιαίο μεγάλης κυκλοφορίας Κυπριακό Ποντίκι έχει αφιερώσει σχεδόν μια ολόκληρη σελίδα προβάλλοντας τις καταγγελίες για την κατάπτυστη βράβευση Μπαγίς. Σας παρακαλούμε να συνεχίσετε να ενημερώνετε τα ΜΜΕ που βρίσκονται κοντά σας, και να συνεχίσετε να στέλλετε επιστολής διαμαρτυρίας στον Αρχιεπίσκοπο Δημήτριο για αυτήν την αποτρόπαια πράξη η οποία δεν πρόκειται να ξεχαστεί ποτέ. Για περισσότερη ενημέρωσή σας πιο κάτω σας δίδονται οι διευθύνσεις επικοινωνίας τις οποίες ακολουθούν ο σύνδεσμος για την αναφορά  στο Παρόν της Αθήνας, και ορισμένες νεότερες, επιλεγμένες επιστολές που στάλθηκαν στον Αρχιεπίσκοπο  Δημήτριο.

CONTACT INFO FOR ARCHBISHOP DIMITRIOS:
8 East 79th Street , New York , NY 10075-0106 • Telephone: (212) 570-3500  Fax: (212) 570-3569
• e-mail: archdiocese@goarch.org

CONTACT INFO FOR ARCHONS:
The Order of Saint Andrew,Archons of the Ecumenical Patriarchate, 8 East 79th Street
New York , NY 10075 ,Phone: 212 570 3550  Email: archons@goarch.org

http://www.paron.gr/v3/new.php?id=63240&colid=&catid=42&dt=2011-01-16 0:0:0

16/01/2011

Πάντα τέτοια, Άγιε Αμερικής…

Σελίδες: 1

Στα βήματα του Παπανδρέου και ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Δημήτριος. Βράβευσε τον γνωστό τούρκο υπουργό Εγκεμέν Μπαγίς, που ουκ ολίγα έχει πει εναντίον της Ελλάδας και μεταξύ άλλων ότι η μειονότητα στη Θράκη είναι τουρκική, ότι πρέπει να μοιράσουμε το Αιγαίο και πρόσφατα, όταν ήταν στην Αθήνα, ότι αναγκάστηκε να πάει στις Βρυξέλλες για να κάνει την προσευχή του, γιατί στην Ελλάδα δεν υπάρχει τζαμί – αλλά δεν ισχύει το ίδιο και για τους Ελληνοκύπριους που μένουν στα Κατεχόμενα και δεν υπάρχει εκκλησία να πάνε, γιατί όλες τις έκαναν στάβλους και μπαρ! Μόλις τα Χριστούγεννα σφράγισαν εκκλησίες και αφαίρεσαν τα άμφια από ιερείς αστυνομικοί του «ψευδοκράτους». Για όλα αυτά βραβεύσατε τον κ. Μπαγίς, Αρχιεπίσκοπε Αμερικής; Δώσατε πιστοποιητικό, κύριε Δημήτριε, στον τούρκο υπουργό για να το περιφέρει παντού και να λέει ότι οι Έλληνες αναγνωρίζουν και μας βραβεύουν για το… φιλελληνικό και φιλοχριστιανικό έργο μας… Κι άντε μετά να τρέχεις να πείσεις για τα 36 χρόνια κατοχής και παραβιάσεων στο Αιγαίο, ή για τις απειλές για πόλεμο και κυπροποίηση της Θράκης. Πήρε όμως την απάντηση ο κύριος Δημήτριος. Όλη η ομογένεια έχει ξεσηκωθεί εναντίον του. Θεωρούν τη βράβευση του Μπαγίς πράξη ντροπής.

Σελίδες: 1

———————————-

Είναι με μεγάλη απαγοήτευση που γράφω αυτό τον γράμμα στην Αρχιεπισκοπή και στους λεγόμενους ¨Αρχοντες ”  που με την πρώτηη ευκαιρία τιμούν Τουρκους αξιωματούχους για τα ανθρώπινα δικαώματα(!).  Αρχίσανε με τον Τζεμσ (Τοτε Τουρκο Υπουργό Εξωτερικών  ) και συνεχίζονται τώρα  με τον Μπαγίς. Προσπαθούν να εξευμενίσουν η να εξευγενίσουν άραγε τους Τούρκους ταγούς με μεγάλες τιμές? Μα τιμούμε αυτούς που κατα συρροήν και κατ’ εξακολούθηση παραβιάζουν τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Κύπρο  με την βάρβαρη κατοχή τους? Τιμούμε την Τουρκία που παραβιάζει καθημερινά το ελληνικό ενέριο χώρο?

Αυτή η πολιτική της υποταγής, του ραγιαδισμού, της ηττοπάθειας, της μη διεκδίκησης απο την  εκκλησία των ανθρώπινων  δικαιωμάτων του ελληνισμού, δεν έιναι μόνο άδικη, όχι μόνο δεν εξυπηρετεί τα ελληνικά συμφέροντα, αλλά αποπρασανατολίζει και τους ξένους δίνοντας σαφώς πλασματική  εικόνα στην  βάρβαρη, κατοχική Τουρκία.  Στην  Τουρκία που λεηλατεί, συλεί, γκρεμμίζει ορθόδοξες εκκλησίες και αφαιρεί το δικαίωμα στον κουρδικό λαό να μιλήσει την γλώσσα του. Αυτή την Τουρκία που ακόμη και πρόσφατα διέκοψε βίαια  την θεία λειτουργία στην Καρπασία.  Δεν χρειάζονται τιμές οι Κατακτητές, Αγώνα και αντίσταση θέλουν. Αντίσταση πνευματική, αντίσταση παλλαική, αντίσταση με όλα τα προς διάθεση μέσα

.Η εκκλησία παραδοσιακά, πρωτοστατούσε στος αγώνες για την λευτεριά του εθνούς. Δεν  τιμούσε τον κατακτητή.  Τιμές αξίζουν σ’αυτούς που αντιστέκονται στην κατοχή. Τιμές  στους κατακτητές είναι α-τιμες, είναι  τιμές που δεν μας τιμούν!

Σας ευχαριστώ

Φώτης Χ Σαββίδης

Μπρονχ, Νεα Υόρκη

———————————–

Με κάθε σεβασμό πρός τους Θεσμούς, ζητώ από τον Αρχιεπίσκοπο Δημήτριο και την Επιτροπή των Αρχόντων του Οικουμενικού Πατριαρχείου να μας ενημερώσουνγιά το ποίοι και με ποία κριτήρια βράβευσαν τον Τούρκο υπουργό Εγκεμέν Μπαγίς.

Και σημειώνω πως, οι Θεσμοί, για να εξακολουθήσουν να είναι σεβαστοί και να εκπροσωπούν τον Ελληνισμό, πρέπει να ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΟΥΝ διαρκώς το ότι είναι ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΞΙΟΙ του σεβασμού μας.

Άλλως, καθίστανται ΕΚΠΤΩΤΟΙ στην συνείδησή μας, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Αν κάποια πρόσωπα δρουν κατά τρόπο μεμονωμένο και καπηλεύονται τους Θεσμούς, πρέπει κατά τρόπο ΑΜΕΣΟ καί ΑΠΟΛΥΤΟ:

α.   Να εντοπισθούν και να απομονωθούν

β.   Να διαγραφούν άμεσα από τους καταλόγους και να τους απαγορευθεί κάθε ανάμιξις στα κοινά.

γ.   Να δοθούν στην δημοσιότητα τα στοιχεία τους.

δ.   Να λάβη θέση ΥΠΕΥΘΥΝΗ και χωρίς περιστροφές επί του θέματος που προέκυψε ο Θεσμός του οποίου διασύρεται η ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ.

Η λεγομένη «πολιτική των ισορροπιών» και της υποχωρητικότητος προκειμένου να υπάρξουν «κοινοί τόποι», έχει ΑΠΟΔΕΙΧΘΕΙ ατελέσφορη και ΚΑΤΑΣΤΡΕΠΤΙΚΗ.

Είναι η ώρα της ΕΠΙΘΕΤΙΚΗΣ διεκδικήσεως τῶν ΑΥΤΟΝΟΗΤΩΝ δικαίων του Ελληνισμού σέ ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΙΠΕΔΑ.

Μετά σεβασμοῦ πρός τους Θεσμούς  (τα πρόσωπα έρχονται και παρέρχονται και θα τα κρίνη η Ιστορία και όχι εγώ)

Δημήτριος Ν. Κοκκινάκης

Ταξίαρχος ε.α. Πολ. Αεροπορίας

Ιστορικός Συγγραφεύς

————————————-

Αγαπητέ κ.Αρχιεπίσκοπε,

με μεγάλη μου έκπληξη πληροφορήθηκα ότι βραβεύσατε τον κ.Μπαγίς εξαιτίας της “συνεισφοράς” του στη θρησκευτική ελευθερία των μειονοτήτων στην Τουρκία.
Αυτό αποτελεί μεγάλη έκπληξη,δεδομένου ότι η Τουρκία ακόμα και σήμερα δεν σέβεται τα δικαιώματα (θρησκευτικά και πολιτικά) μειονοτήτων.
Ακόμα και στη κατεχόμενη Κύπρο με αναστολή λειτουργίας σε εκκλησία κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων δεν σεβάστηκε  ούτε την πλειονότητα της μαρτυρικής νήσου.
Οι γείτονες μας εξ’Ανατολής έχουν  επεκτατικές βλέψεις προσπαθώντας να συνδέσουν το ζήτημα της Χάλκης με την δήθεν “τουρκική” μειονότητα στην Θράκη.Η μουσουλμανική μειονότητα στην Θράκη από θρησκευτική τείνει να μετατραπεί σε  “εθνική”,μετά  να μετατραπεί σε “κοινότητα” -αντί για μειονότητα- και τέλος σε  “εθνότητα”.Ακολουθείται η πάγια τουρκική τακτική εδώ και δεκαετίες με στόχο τον εκτουρκισμό της!!Φανταστείτε λοιπόν αν η Τουρκία οργιάζει με προπαγάνδα σε ξένο κράτος,τι κάνει για να διατηρήσει τις μειονότητες  στο έδαφός της υπό τον έλεγχο της!!
Η στάση της γείτονος σε Αιγαίο και Κύπρο δεν αφήνει περιθώρια σκέψης πέρα του γεγονότος ότι εφαρμόζει τα σχέδια της περί Νεοοθωμανισμού,σχέδια τα οποία είναι επικίνδυνα για τον Ελληνισμό και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να φανταστούμε ότι ό,τι και αν πράξει η Τουρκία το κάνει για το καλό των μειονοτήτων!
Η Τουρκία δεν ενδιαφέρεται για τις μειονότητες και αυτό είναι ιστορικά αποδεδειγμένο αν ασχοληθούμε   λ.χ. με τους Αλεβίτες και τους Κούρδους.
Ειδικά για τους Έλληνες ,είναι περιττό να υπενθυμίσουμε πως μέχρι και σήμερα έχει παραβιάσει πάμπολλες φορές την Συνθήκη της Λωζάννης.Και όχι μόνο!
Ο κ.Μπαγίς εκμεταλλεύεται το θέμα των μειονοτήτων έτσι ώστε η  εξωτερική τουρκική πολιτική  να επιβάλλει τα νεοοθωμανικά της σχέδια σε Αιγαίο,Θράκη και Κύπρο.
Η τουρκική πολιτική έχει μάθει να προβάλλει ανυπόστατες  αξιώσεις που δεν δικαιούται, και υποτίθεται ότι η Ελλάδα και η Κύπρος πρέπει να υποχωρούν έτσι ώστε  να υποχωρούν δήθεν και οι Τούρκοι.Το σχέδιο τους λειτουργεί περίφημα αν αναλογιστεί κανείς ότι το casus belli εναντίον της Ελλάδας τίθεται μέχρι και σήμερα εν ισχύι και η Ελλάδα υποστηρίζει την ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ!!Γεγονός πρωτοφανές!!!
Αγαπητέ κ.Αρχιεπίσκοπε, η Τουρκία δεν δημιουργεί τυχαίως προβλήματα.Τα προβλήματα που προκαλεί έχουν σαν στόχο να δέχεται η Ελλάδα υποτελείς λύσεις και ανυπόστατες αξιώσεις από την γείτονα χώρα και τους Αγγλοαμερικανούς φίλους της.
Αν ο Μπαγίς παριστάνει τον καλό ,είναι επιπλέον διότι επιδιώκει την κατασκευή τζαμιού στην Αθήνα για όλους τους μουσουλμάνους,όπου η μέγιστη πλειοψηφία τους έρχεται παράνομα στην χώρα μέσω Τουρκίας με στόχο να αποδείξει στη Διεθνή Κοινότητα ότι η χώρα του είναι σε θέση να “φροντίζει” τους μουσουλμάνους (και) στην Ελλάδα!
Δεν είναι τυχαίες οι ανιστόρητες τουρκικές αξιώσεις περί “τουρκικών” μειονοτήτων ακόμα και στα Δωδεκάννησα!!
Κλείνοντας,θα ήθελα να σας αναφέρω ότι αν αυτή η κίνηση σας είναι κίνηση φιλίας ,ώστε να φανεί ότι η γειτονική χώρα έχει την υποστήριξη της Εκκλησίας για  να προβεί σε  πραγματικές μεταρρυθμίσεις για τις μειονότητες ,κινείται προς τον λάθος δρόμο διότι η Τουρκία έχει ως στόχο να αναδείξει ότι είναι μία χώρα δημοκρατίας όπου υπάρχει απόλυτος σεβασμός μειονοτήτων και η ΕΕ δεν έχει κανένα λόγο να μην στηρίζει την ένταξη της αφού έχει την υπογραφή σας ότι όντως(;;) σέβεται τις μειονότητες!!
Όμως η Τουρκία είχε ,έχει και θα έχει επεκτατικές βλέψεις εναντίον της Ελλάδας και της Κύπρου, ακόμα και μέσω του “σεβασμού” των θρησκευτικών ελευθεριών.
Το έχει ήδη αποδείξει!
Θα τους το επιτρέψουμε;

Μετά τιμής
Γεώργιος Μουκάκος

####

«Από την Ένωση στην Κατοχή»

Μπορείτε να κατεβάσετε το βιβλίο «Από την Ένωση στην Κατοχή» της  διακεκριμένης  Ελληνο-κύπριας δημοσιογράφου και ερευνήτριας κας Φανούλας Αργυρού. Το βιβλίο αυτό είναι ένα συνολικό ντοκουμέντο από τα Βρετανικά Αρχεία για το πως κατέστρεψαν την Κύπρο.

http://cyprusactionnetwork.org/yahoo_site_admin/assets/docs/Apo_ten_Enosis_ten_Katochi.348153720.pdf

—————–

«ΑΙΜΑΤΗΡΗ ΑΛΗΘΕΙΑ-BLOODY TRUTH» (Μπορείτε να κατεβάσετε το βιβλίο σε PDF στα ελληνικά και αγγλικά). Μάθετε την Αλήθεια για τις τουρκικές τρομοκρατικές οργανώσεις Βολκάν και ΤΜΤ και τα σχέδια για την Τουρκική Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία. Χρειαζόμαστε εθελοντές σε εκδηλώσεις για διανομή του βιβλίου».

http://cyprusactionnetwork.org/yahoo_site_admin/assets/docs/BLOODY_TRUTH__The_Book.266130049.pdf

####

========================
Cyprus Action Network of America (CANA)
2578 Broadway #132
New York, NY 10025
New York: Tel. 917-699-9935Email: cana@cyprusactionnetwork.org
www.cyprusactionnetwork.org
========================
Το Κυπριακό Δίκτυο Δράσης τής Αμερικής (CANA) είναι κίνημα βγαλμένο από τη βάση, μη κερδοσκοπικό, που υποστηρίζει τη γνήσια αυτοδιάθεση και τα ανθρώπινα δικαιώματα για τον λαό τής Κύπρου.

Για να προστεθείτε στη ηλ. Ταχυδρομική λίστα της επαγρύπνησης δράσης της CANA, ή για να συστήσετε την CANA σε έναν φίλο ή έναν συνάδελφο, παρακαλώ διαβιβάστε το σχετικό όνομα και τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, με τον τίτλο “προσθέστε το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο στην λίστα διανομής της CANA”, στο cana@cyprusactionnetwork.org

Ενθαρρύνεστε να διαβιβάσετε αυτήν την επαγρύπνησης δράσης σε πέντε ή περισσότερα άτομα που μπορει να έχουν ενδιαφέρον για τις ηλεκτρονικές διανομές μας ή για την αποστολή της CANA.

Μπορείτε να αναρτήσετε οποιαδήποτε άρθρο της CANA, δελτίο τύπου ή επαγρύπνησης δράσης στο διαδίκτυο εφ’ όσον πιστώνετε την CANA και το συντάκτη (ες).

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.