«Στην υγειά μας» το… κοντέρ


Του Θανάση Νικολαΐδη

ΚΑΙ άεργους διαθέτει και υπεράριθμους και αργόσχολους (καλο)πληρώνει. Με δείγμα γραφής τα ονόματα υπαλλήλων της ΕΡΤ, που ακολουθούν μιαν ολιγόλεπτη τηλεοπτική εκπομπή. Με παρέες που δεν έδιναν λογαριασμό σ’ εκείνους που πληρώνουν και μύριζε συναλλαγή, εξάρτηση και υποταγή στους μέσα που πληρώνονται.

ΗΡΘΕ το ΝΔΤ και δείξαμε το Κράτος. Πήρε το Κράτος μήνυμα κι έκανε νεύμα στην Κυβέρνηση. Αυτή έδειξε να συνέρχεται από την ταραχή και ξεκίνησε απ’ την ΕΡΤ. Έτσι νομίσαμε. Με τη ματιά μας στο άδειο θηκάρι του σπαθιού της. Για τομές βαθιές, πρωτόγνωρες, λυτρωτικές.

ΞΑΝΑ «στην υγειά μας» και το (δαπανηρό) γλέντι καλά κρατεί. Κι αν είπαμε να βγαίνουν στο φως τα έξοδα, δεν το’ καναν απ’ την πρώτη ώρα. Ούτε οι «σεμνοί και ταπεινοί» του Άρη με τα άνθη και τα κομπολόγια, ούτε οι σημερινοί του κ. Γερουλάνου, που σχεδιάζει και μιλάει, χωρίς να παίρνει κεφάλια. Βγήκε στο φως του Ήλιου ένας «μικρός» λογαριασμός της διασπάθισης του δημοσίου χρήματος. Πενήντα χιλιαρικάκια(!), ζεστά και ανά εκπομπή (στην υγειά μας) μας στοιχίζει ο τύπος με το κρασάκι στο χέρι. Περιέρχεται στα τραπέζια, παροτρύνει τους καλεσμένους για γύρες, σιγοτραγουδάει ευτυχισμένος και το… κοντέρ γράφει. Για τη τσέπη του κι απ’ τη τσέπη μας. Με τα κορόιδα να πληρώνουν χαλώντας την… υγειά τους. Με τα (σχεδόν) δύο εκατομμυριάκια το χρόνο πεταμένα στο ντεκόρ, στην πίστα και στα… τέλια που θυμίζουν σκυλάδικο.  Δυο εκατομμύρια το χρόνο! Για την ευωχία των «προσωπικοτήτων» και τα καραγκιοζλίκια του καλαμπουρτζή που «δουλεύει» και μας δουλεύει.

ΕΝΑ αγχώδες κοντέρ μας θυμίζει τα δημόσια οικονομικά μας. Ένα «ρολόι» που καταγράφει το ιλιγγιώδες χρέος μας και οι «δείκτες» του γυρίζουν τρελά. Ο ρυθμός του μας ζάλισε. Στη θέα του ιδρώσαμε. Μια ζωντανή ανοικτή πληγή, ένας οργανισμός που χάνει αίμα. Δεν στουπώνουν την αρτηρία, δεν λένε να περιδέσουν το τραύμα.

ΤΟ πάρτι συνεχίζεται, οι υπογραφές (για ανοησίες) πέφτουν και ο κόσμος πληρώνει. Αν αύριο δεν πληρώνει για την ΕΡΤ, θα… ψάχνονται. Και, βέβαια, θα ψάξουν (και θα το βρουν) για χρήμα κρατικό που θα γεμίζει τσέπες, με ρυθμό 48.000 ευρώ ανά εκπομπή (στην υγειά μας) και λογάριασε πόσο ανά… τσούγκρισμα ποτηριών. Κι ας γράφει το κοντέρ τρελά, χωρίς να ξεγράφει.

 

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.