ΒΑΖΕΙ ΧΕΡΙ ΣΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ Ο ΤΡΙΣΕ!


Αρχίστε να πληρώνετε τις οφειλές σας αλλιώς κόψτε μισθούς και δαπάνες, προχωρήστε σε απολύσεις και πουλήστε ακίνητά σας~!

Στριμώχνει τις ελληνικές τράπεζες ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας κ. Τρισέ. Στην πρόσφατη συνεδρίαση με τις διοικήσεις των κεντρικών τραπεζών των χωρών μελών της Ευρωζώνης, ζήτησε από τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος κ. Γ. Προβόπουλο να ενημερώσει τις διοικήσεις των ελληνικών τραπεζών ότι θα πρέπει να αρχίσουν να επιστρέφουν τα παλιά που έχουν πάρει από την ΕΚΤ.

Με την προειδοποίηση ότι θα διακοπεί η συνέχιση της χρηματοδότησης που παίρνουν με την εγγύηση του ελληνικού Δημοσίου. Σας δίνω χρήματα αλλά θα πρέπει και να επιστρέφετε, είναι η… σύσταση του Τρισέ. Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, οι ελληνικές τράπεζες έχουν πάρει μέχρι σήμερα γύρω στα 95 με 100 δισ. ευρώ (!), όταν όλες μαζί οι τράπεζες των χωρών μελών της Ευρωζώνης έχουν πάρει 340 περίπου δισ. ευρώ, δηλαδή οι ελληνικές τράπεζες έχουν λάβει τη μερίδα του λέοντος! Και υπολογίζεται να φτάσει μέσα στο 2011 η συνολική δανειοδότηση των τραπεζών μας από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα στα 120 δισ. ευρώ!
Η εντολή του προέδρου της ΕΚΤ είναι ότι θα πρέπει οι ελληνικές τράπεζες να προχωρήσουν σε περικοπές μισθών, δαπανών, απολύσεις και αν με αυτά τα μέτρα δεν εξοικονομήσουν χρήματα για να πληρώσουν τις υποχρεώσεις τους στην ΕΚΤ, τότε θα πρέπει να πουλήσουν περιουσιακά στοιχεία, ακίνητα και ό,τι άλλο, προκειμένου να εξασφαλίσουν χρήματα για την καταβολή των δόσεων.
Ο κ. Προβόπουλος ήδη ενημέρωσε για την εντολή Τρισέ όλους τους διοικητές των ελληνικών τραπεζών που έχουν πάρει χρήματα από την ΕΚΤ.
Στο ερώτημα, αυτά τα 95 δισ. που έχουν πάρει από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα πού πήγαν, γιατί στην αγορά δεν… φάνηκαν, η απάντηση είναι ότι κάλυψαν οι τράπεζες τις δικές τους τρύπες..

ΠΑΡΟΝ

 

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.