AΠΟΚΤΗΣΑΜΕ ΘΑΛΑΣΣΙΑ ΣΥΝΟΡΑ !


ΠΡΑΣΙΝΟ ΦΩΣ ΓΙΑ ΟΡΙΟΘΕΤΗΣΗ ΑΟΖ ΕΛΛΑΔΑΣ

Η ισορροπία των όπλων ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία έχει διαταραχτεί σοβαρότατα. Η παγκόσμια Διακυβέρνηση της Αθήνας και οι συνοδοιπόροι νομίζουν ότι θα αποφύγουν την εθνική συσπείρωση ακουμπώντας σε αμερικανοσιωνιστικές πλάτες και Ισραηλ. Κούνια που μας κούναγε. 

ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΖΗΤΟΥΜΕΝΟ Η ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Eδωσαν πράσινο φως οι αμερικάνοι και για την οριοθέτηση των ελληνικών υδάτων  μετά την απόφαση τους να προχωρήσουν τώρα στην εκμετάλευση των ενεργειακών του κοιτασμάτων στο Αιγαίο, τα οποία είναι γνωστά απο τα 50′ς όπως είπε και ο Καρατζαφύρερ.  Αυτο φαίνεται από την ομοφωνία πλην ΚΚΕ που επικράτησε στη Βολή στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για τα εθνικά θέματα που ζήτησε η ΝΔ.

Η τακτική που ακολουθήθηκε είναι η πιό μπανάλ ορθόδοξη. Το θέμα της ΑΟΖ έφερε η αξ/κή αντιπολίτευση, συμφώνησαν όλες οι πτέρυγες ότι ώρα είναι, βεβαίως το κάθε κόμμα με τον τρόπο του.   Επιβεβαιώθηκε πάλι ότι παραμένει ζητούμενο η ελληνική θέση, δηλαδή η εξωτερική πολιτική στην υπηρεσία του ελληνικού λαού. Αυτό τόνισε και η Παπαρήγα απαντώντας στο μπαρμπούτσαλο του ΓΑΜΑΠ που βρήκε την ευκαιρία να μιλήσει για “νέο πατριωτισμό”.  Το πόσο επικίνδυνη είναι αυτή η κατάσταση μπορείτε να το δείτε στο χθεσινό θέμα μας “Η εθνική κυριαρχία επιστρέφει”(με ισραηλινές πλάτες)

Παίρνοντας το λόγο, ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς ζήτησε να παραμείνουμε αμετακίνητοι στις κόκκινες γραμμές τις εθνικής μας πολιτικής. Ζήτησε ακόμη άνοιγμα προς τη Ρωσία, κατηγορώντας μάλιστα την κυβέρνηση πως ξέχαστε το στρατηγικό άνοιγμα που της παρέδωσε η κυβέρνηση Καραμανλή.

Συνεχίζοντας, ο κ. Σαμαράς τόνισε πως πρέπει να προχωρήσουμε άμεσα στη θέσπιση της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης και μετά να την οριοθετήσουμε με όσες χώρες έχουν επικάλυψη με εμάς και επιθυμούν να το κάνουν. Σημείωσε μάλιστα πως όταν την οριοθετήσουμε θα είναι ευκολότερο να ρυθμίσουμε το ίδιο το ζήτημα με την Τουρκία.

Αναφερόμενος στην επίσκεψη του Πρωθυπουργού στο Ερζερούμ της Τουρκίας, τον κατηγόρησε για μυστική διπλωματία με τον Τούρκο ομόλογό του, ενώ σημείωσε πως την ώρα που βρισκόταν ο Πρωθυπουργός στην Τουρκία τα τουρκικά αεροσκάφη έκαναν κόσκινο τον εναέριο χώρο μας.

Όπως υπογράμμισε, τους τελευταίους 14 μήνες έχουμε μια ελληνοτουρκική συνάντηση υψηλού επιπέδου περίπου κάθε τρεις εβδομάδες αλλά δεν έχουμε μείωση αλλά κλιμάκωση των τουρκικών προκλήσεων. «Από την πολύ ελληνοτουρκική φιλία σε λίγο θα αγναντεύουμε από το Φάληρο τα τουρκικά πλοία και θα τους κουνάμε το μαντήλι», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο πρόεδρος της ΝΔ ξεκαθάρισε ότι δεν θα δεχθεί χαρακτηρισμό του Αιγαίου ως «ημίκλειστη ή περίκλειστη θάλασσα». Δήλωσε με κατηγορηματικότητα ότι οποιαδήποτε συμφωνία θα βασιζόταν σε κάτι τέτοιο η ΝΔ δεν θα την αναγνωρίσει και όταν γίνει κυβέρνηση θα την ακυρώσει.

Κάλεσε παράλληλα τον κ. Παπανδρέου να απορρίψει «τις φαεινές ιδέες ορισμένων να διαπραγματευθούμε την υφαλοκρηπίδα από μηδενική βάση». Επίσης του ζήτησε να δείξει υπερβάλλοντα ζήλο στο θέμα των λαθρομεταναστών με την επαναπροώθησή τους στην Τουρκία που έχει υπογράψει τη σχετική συμφωνία αλλά δεν την τηρεί.

Ο πονηρός γιωργάκης αντί να πεί ναι συμφωνώ, μου το ‘χει πει και η Πρεσβεία ότι αφού και το Ισραήλ έχει πρόβλημα με τους Τούρκους ώρα είναι να ανοίξουμε το θέμα της οριοθέτησης για να πάμε σε εκμετάλευση των κοιτασμάτων, τό ‘ριξε στον πόνο του, στην απονομιμοποίηση του κατοχικού καθεστώτος. Εκανε έκκληση δηλαδή για συστράτευση «στη μεγάλη εθνική προσπάθεια» να αλλάξουμε την Ελλάδα, υπογραμμίζοντας την ανάγκη ενός νέου πατριωτισμού, γιατί απο παντού τον λένε προδότη αμερικάνο.

Αναφερόμενος στην οικονομική κρίση, σημείωσε ότι «δεν είναι ώρα να κατασκευάσουμε επίπλαστες αντιπαλότητες…Αυτό που χρειάζεται είναι όλοι μας μια γροθιά με ένα νέο “γνήσιο πατριωτισμό” (ναι, ο αγύρτης !) να χτίσουμε μια νέα Ελλάδα.

Κατα τ’ άλλα διεμήνυσε ότι «το καθεστώς στο Αιγαίο δεν αλλάζει», ενώ επεσήμανε πως πολιτική της κυβέρνησης, άρα και των αγγλοαμερικάνων τώρα  “είναι η οριοθέτηση των θαλάσσιων ζωνών με όλους τους γείτονές μας”.

Για το Κυπριακό επανέλαβε πως η διεθνής κοινότητα δεν πρόκειται να νομιμοποιήσει ούτε εισβολή ούτε κατοχή και τόνισε πως η ώρα για λύση είναι τώρα. Σημείωσε για άλλη μία φορά πως ο Κύπριος πρόεδρος μπορεί να οδηγήσει σε λύση, όμως χρειάζεται και αξιόπιστο συνομιλητή.  Γενικώς  εμφανίζονται αεράτοι οι πασοκόγυφτοι με τους συνοδοιπόρους τους στα θέματα της εξωτερικής πολιτικής. νομίζοντας ότι οι αμερικάνοι τους κάνουν το μεγάλο δώρο γιατί είναι καλά και υπάκουα παιδιά. Αλλά είπαμε, πίσω έχει η Αχλάδα την ουρά, μπορείτε να πάτε και σεις πιό πίσω να διαβάσετε τις σχετικές προειδοποιήσεις μας.

Μ.Α.

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.