Ο Γιάννης Μαγκριώτης για τις αυξήσεις στις τιμές των διοδίων


Για τις αυξήσεις στις τιμές των διοδίων, στην εκπομπή με το Δημήτρη Σταυρόπουλο και το Δήμο Βερύκιο:

Γιάννης Μαγκριώτης, Υφυπουργός Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων

Για το κίνημα πολιτών που δεν πληρώνει τα διόδια:

«Ο κόσμος έχει δίκιο και πρέπει να υπάρξει μείωση των διοδίων, ιδιαίτερα στην κατασκευαστική περίοδο γιατί ταλαιπωρείται πάρα πολύ. Η έκφραση της δυσφορίας είναι απολύτως κατανοητή. Τα διόδια είναι η βασική πηγή χρηματοδότησης των έργων. Ακούμε πλέον ότι η μη καταβολή των… διοδίων από τους οδηγούς, δημιουργεί ένα πρόβλημα και κάθε μέρα μεγαλώνει. Σε αυτό ίσως πατήσουν οι παραχωρησιούχοι και δημιουργήσουν ένα άλλοθι να αποχωρήσουν από τις συμβάσεις, να καταγγείλουν τις συμβάσεις. Ζητάμε την κατανόηση του κόσμου … Θα υπερασπιστούμε τα έργα, θα υπερασπιστούμε το δημόσιο συμφέρον και το συμφέρον για τον φορολογούμενο πολίτη».

Αν το υπουργείο ετοιμάζει νόμο στον οποίο, όποιος δεν πληρώνει τα διόδια να πηγαίνει φυλακή:
«Όχι δεν υπάρχει τέτοια πρόθεση στην κυβέρνηση για κάτι τέτοιο».

Για τη μείωση των τιμών των διοδίων:

«Το ξέσπασμα της κρίσης και η εκτίναξη των επιτοκίων, καθιστούσε ασύμφορη τη διαπραγμάτευση από την πλευρά του δημοσίου. Θα πλήρωνε πολύ υψηλά επιτόκια αν ξεκινούσε άμεσα η μείωση των διοδίων.
Τα διόδια που υπήρχαν τα προηγούμενα χρόνια, χρησιμοποιούνταν για την συντήρηση των αυτοκινητοδρόμων. Όσο πιο σύγχρονος είναι ο αυτοκινητόδρομος, τόσο πιο ακριβή είναι και η συντήρησή του για να κρατήσει τα υψηλά επίπεδα ασφαλείας.

Θα μπορούσε η Ελλάδα κλιμακωτά ν’ αναπτύσσει τους αυτοκινητοδρόμους, να μην τα κάνει όλα μέσα σε μία πενταετία και αυτός είναι ο λόγος που τα διόδια είναι ακριβά. Είναι λάθος ν’ αναπτύσσονται όλοι οι αυτοκινητόδρομοι μέσα σε μία πενταετία Κατανοούμε ότι είναι ακριβά και αυτό θα το ρυθμίσουμε, θα το διορθώσουμε μέχρι τα τέλη του Μάρτη. Δεν πρέπει να δώσουμε άλλοθι στις τράπεζες, στους παραχωρησιούχους είτε λόγο κρίσης είτε λόγο μη καταβολής των διοδίων, να καταγγείλουν τις συμβάσεις.

Δεν είναι λύση να κουβαλάς στα δικαστήρια χιλιάδες πολίτες που δεν πληρώνουν ούτε και η μη καταβολή είναι λύση. Κόβουμε το κλαδί που πατάμε».

Για τις εθνικές οδούς:

«Οι δρόμοι που κατασκευάζονται, όπως η Εγνατία οδός που έχει κατασκευαστεί, είναι εφάμιλλη και καλύτερη των ευρωπαϊκών αυτοκινητοδρόμων. Η Εγνατία Οδός άλλαξε τον οδικό χάρτη της Βόρειας Ελλάδας. Η οδική ασφάλεια που προσφέρει είναι μοναδική. Μην ισοπεδώνουμε τα πάντα για τη χώρα μας και στις ευρωπαϊκές χώρες υπάρχουν προβλήματα. Ασφαλώς στη χώρα μας είναι πολύ πιο μεγάλα».

Radio 9

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.