«Η δημοκρατία δεν είναι χριστιανική»!…


Σχετικά με την ανάρτηση «λυκοκρατία»!…

σ.σ.netakias

Η Ιεραρχία πρέπει πρώτη να ξαναβρεί τον δρόμο της και να ξαναγίνει περισσότερο Εκκλησία και λιγότερο “Επικρατούσα Θρησκεία”. Γιατί θα μείνει κενός τίτλος Θρησκεία, χωρίς όμως Εκκλησία, χωρίς ποίμνιο.

Πρέπει να επανέλθη η λαϊκή συμμετοχή, ωστε ο Ιερέας της Ενορίας να είναι κι ο Ιερέας των Ενοριτών κι αυτό μέχρι και τους Μητροπολίτες, γιατί βλέπω ότι, ναι μεν ο κόσμος δεν έχει χάσει την πίστη του, αλλά έχει χάσει την εν-πιστωσύνη του.

Οταν δεν έχει λόγο το ποίμνιο, αλλά μόνο υπακοή, δεν έχει κι το ενδιαφέρον, δεν έχει το κίνητρο να συν-μετάσχει, να αντιληφθεί ότι η Εκκλησία είναι ο ΙΔΙΟΣ, ο ΕΑΥΤΟΣ του κι όχι κάτι το μακρυνό κι άπιαστο. Οπως είναι σήμερα οι Μητροπολίτες με τα αυτοκίνητα και τα
φυμέ τζάμια. Ολόκληρος Αρχιεπίσκοπος να πηγαίνει σε συναυλίες με όλη την άρχουσα τάξη κι από έξω να τρώνε ξύλο άνθρωποι στα πεζοδρόμια.
Θα ήταν και το καλύτερο αντίμετρο στου διάφορους, που προσπαθούν να σκανδαλίσουν, άλλες φορές δικαίως, αλλά και αδίκως.

Γιατί αν είναι άδικη κάποια κατηγορία, το ποίμνιο θα γνωρίζει από πρώτο χέρι, αλλά κι αν είναι πραγματική επίσης θα μπορούν να τον αποπέμπουν ώστε να μην σπιλώνεται ολόκληρος ο κλήρος συλλήβδην.

Τότε θα ήταν πλέον κι απαίτηση του λαού να είναι και Χριστιανική η Δημοκρατία, γιατί θα είναι πρώτα η δικιά τους Δημοκρατία Χριστιανική.

Περὶ τοῦ/τῆς: netakias.com

Η ελευθερία, "αυτό το τρομερό όνομα, γραμμένο πάνω στο άρμα της θύελλας", είναι η κοινή αρχή σε όλες τις επαναστάσεις. Χωρίς αυτήν, οι επαναστάτες δεν μπορούν να φανταστούν την δικαιοσύνη. - Albert Camu *L'Homme révolté*
Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.