Με ονομαστικό κατάλογο ταξίδεψαν οι 300 μετανάστες


Του Γιώργου Παγάνη και της Μαίρης Πολλάλη

Το Λιμεναρχείο Χανίων επιβεβαιώνει πλήρως το ρεπορτάζ του real.gr, ότι η μεταφορά των 300 παράνομων μεταναστών έγινε με ονομαστικό κατάλογο που κρατούσαν λιμενοφύλακες. Επικοινωνήσαμε με το Λιμεναρχείο Χανίων και μας είπαν: «O ονομαστικός κατάλογος βρίσκεται σήμερα στα χέρια μας. Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στο Υπουργείο Εσωτερικών που έχει αναλάβει τη διαχείριση του θέματος. Υπάρχει κεντρικός χειρισμός στην υπόθεση».

Σύμφωνα με τις πληροφορίες από το ρεπορτάζ, η πλοιοκτήτρια εταιρία του επιβατηγού που μετέφερε τους μετανάστες δεν είχε πληρωθεί μέχρι χθες αργά το βράδυ. Κάτι που αναμένεται να γίνει «από το κοινοτικό κονδύλι που χρησιμοποιείται για τέτοιες μεταφορές από τη Νησιωτική Ελλάδα στο κέντρο, δηλαδή στην Αθήνα», μας εξηγεί γνώστης αυτών των μεταφορών που υποστηρίζει ότι είναι «συνηθισμένες και συμβαίνουν τα τελευταία χρόνια, όχι μόνο από την Κρήτη αλλά και από την Λέσβο».

O “Καλλικράτης” και οι μετανάστες.

Η νεοσύστατη Περιφέρεια Κρήτης που έχει μόλις «19 ημέρες λειτουργίας, δεν έδώσε τέτοια εντολή», όπως δήλωσε εκπρόσωπος της αιρετής περιφέρειας. Και λέμε αιρετής, διότι όπως μας είπε, μέχρι σήμερα λειτουργούν ταυτόχρονα, δύο Περιφέρειες: Αυτή που προέκυψε από τις πρόσφατες αυτοδιοικητικές εκλογές, αλλά και η παλαιότερη «κρατική».

Ο Καλλικράτης περιπλέκει τη συγκεκριμένη υπόθεση, αφού ακόμα και η επικοινωνία μεταξύ των δύο Περιφερειών είναι δύσκολη, εξαιτίας του γεγονότος ότι κάποιες υπηρεσίες μεταφέρονται από την παλιά στη νέα περιφέρεια. Μιλήσαμε και με την παλιά περιφέρεια και μας είπαν : «Δεν ξέρουμε ποιοι θα πληρώσουν για την μεταφορά. Εμείς πάντως όχι, αφού έχει μείνει μόνο μια διεύθυνση, αυτή της αποκεντρωμένης Διοίκησης. Πάρτε στο Ηράκλειο». Ολα δείχνουν ότι ο κεντρικός χειρισμός της υπόθεσης, όπως και οι δύο φαίνεται να συμφωνούν, δεν είναι σε σε γνώση των περιφερειών.

ΠΗΓΗ

το είδαμε στο gdailynews

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.