Για τα πετρέλαια του Αιγαίου μας χρεοκόπησαν


Τα κοιτάσματα φυσικού αερίου που υπάρχουν στο Αιγαίο αποτελούν ασφαλώς την βασικότερη αιτία της χρεοκοπίας που οδηγείται η χώρα. Για τα πετρέλαια που υπάρχουν στον Αιγαίο στήθηκε οργανωμένο σχέδιο από τις ξένες δυνάμεις που αφορούσε τη πτώση της κυβέρνησης Καραμανλή εδώ και αρκετό καιρό (ή καλύτερα έτη) και θα αναφερθούμε εκτενέστερα παρακάτω. Ομάδα ξένων, κυρίως αμερικανικών, εταιρειών με εγχώριους συνεργάτες έχουν έλθει ήδη σε επαφή με ανώτατους κυβερνητικούς παράγοντες και είναι έτοιμες να προχωρήσουν σε σύναψη συμβάσεων για έρευνα και συνεκμετάλλευση των πετρελαιοφόρων κοιτασμάτων που υπάρχουν στον Ελλαδικό χώρο, όπως αναφέρουν ασφαλείς πληροφορίες, με τον νέο φορέα έρευνας και παραγωγής υδρογονανθράκων που θα δημιουργηθεί.

Αυτές οι επαφές είναι και η αιτία της στροφής 180 μοιρών της κυβέρνησης στο θέμα των πετρελαίων και από την απόλυτη άρνηση του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου σε συνέντευξη του στις αρχές Δεκεμβρίου σε ότι αφορά την ύπαρξη αξιοποιήσιμων κοιτασμάτων πετρελαίου και τις ειρωνείες του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Θεόδωρου Πάγκαλου στην Βουλή σε όσους υποστήριζαν την ανάγκη διερεύνησης πετρελαιοφόρων πεδίων στον Ελλαδικό χώρο, περάσαμε στην ίδρυση φορέα, σε Αμερικανικές εταιρείες που θεωρούν κάτι παραπάνω από βέβαια την ύπαρξη μεγάλων κοιτασμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου στον Ελλαδικό χώρο.Στο διάστημα 1997-2001 ξένες εταιρείες ερεύνησαν χερσαίες περιοχές γύρω από τα Ιωάννινα, την Ηγουμενίτσα, την Πρέβεζα και την Αιτωλοακαρνανία. Εκεί, σύμφωνα με τον πρώην αντιπρόεδρο της Shell Ρομπ Ράουτς, υπάρχουν αποθέματα περί τα 2 δισ. βαρέλια τα οποία θεωρητικώς καλύπτουν τις ανάγκες μας για 20 χρόνια. Το μεγαλύτερο κοίτασμα ή εν πάση περιπτώσει το κοίτασμα με την υψηλότερη βεβαιότητα ύπαρξης υδρογονανθράκων βρίσκεται νοτιοατολικά της Κέρκυρας, κοντά στους Οθωνούς. Στο Αιγαίο η περιοχή του Μπάμπουρα κοντά στη Θάσο κλπ.
Οι Αμερικανοί γνώριζαν την ύπαρξη πετρελαίου στο Αιγαίο και πίεζαν για την συνεκμετάλλευση του. Η κυβέρνηση Παπανδρέου ανακοίνωσε τον περασμένο Δεκέμβριο την διάθεση κρατικής περιουσίας προς εκμετάλλευση από τρίτους. Το κακό σενάριο φαίνεται ότι έχει επιλεγεί, για να «βγει» η χώρα μας από τα γρανάζια της τρόικα και των λοιπών κερδοσκόπων που συνειδητά ο κ.Παπανδρέου μας ενέπλεξε.
Σε πρώτη φάση εκποιούνται τα «ασημικά», αλλά με τον καιρό θα διαπιστώσουν όλοι «με οδύνη», ότι το χρέος μεγαλώνει. ( Το 2009 ήταν στο 115% του ΑΕΠ. Με την «σωτηρία» μας από το ΔΝΤ κλπ, το 2013 θα φθάσει στο 155%). Τότε θα αποφασίσουν ότι πρέπει να εκποιηθούν και τα χρυσαφικά. Το χρυσάφι όμως θα είναι μαύρο και βρίσκεται εδώ και πάρα πολλά χρόνια κάτω από την θάλασσα, στον βυθό του Αιγαίου. Τόσα χρόνια οι Έλληνες αποκοιμισμένοι από τις πολιτικές τους ηγεσίες και τα κατάπτυστα ΜΜΕ, αγνοούσαν την ύπαρξη μεγάλων κοιτασμάτων ορυκτού πλούτου σε πολλά σημεία του εθνικού χώρου μας. Από καιρού εις καιρόν ακουγόταν η φωνή κάποιου να σιγοψιθυρίζει περί κοιτασμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου. Αμέσως οι εφιάλτες της πολιτικής και της «ενημέρωσης» έσπευδαν να τον χαρακτηρίσουν ως γραφικό.
Τα χρόνια πέρασαν και έφθασε η ώρα του ορυκτού πλούτου της Ελλάδος. Μόνο που στο διάστημα αυτό, έγιναν οι κατάλληλες διεργασίες, έτσι ώστε η ελληνικότητα του ορυκτού πλούτου να αμφισβητείται σήμερα ευθέως από την Τουρκία.
Πόσοι ήταν οι αφελείς, και ήταν πολλοί, που πίστεψαν ότι η Τουρκία ενδιαφερόταν για τα Ίμια και για τις τσι­πούρες του Αιγαίου. Πόσοι αλήθεια εξαπατήθηκαν, και ήταν πάρα πολλοί, ότι οι κραυγές «βυθίσατε το Χόρα», ήταν συμπυκνωμένα δείγματα πατριωτισμού. Σήμερα όμως, δεν είναι λίγοι αυτοί που πιστεύουν ότι το -βυθίσατε το Χόρα- ήταν η διφορούμενη πολιτική παρακαταθήκη του πατρός προς τον υιόν, για να βυθίσει την χώρα. Το αποτέλεσμα της ναυαγιαιρέσεως είναι γνωστό. Χάνουμε το μισό σκάφος. Αξίζει επίσης να σημειώσουμε ότι, σύμφωνα με την ιστοσελίδα elnews.gr παρουσιάστηκαν αποσπάσματα από τα πρακτικά των συνομιλιών στον Λευκό Οίκο, την Παρασκευή 25 Απριλίου 1975, ο τότε πρόεδρος Gerald Ford, ο υπουργός εξωτερικών Henry Kissinger και ο σύμβουλος εθνικής ασφαλείας Brent Scowcroft, με εκπροσώπους της γνωστής ελληνοαμερικανικής οργανώσεως ΑΗΕΡΑ.

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ: ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ – ΣΕΛ. 3 – gdailynews

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Μία ἀπάντηση στὸ Για τα πετρέλαια του Αιγαίου μας χρεοκόπησαν

 1. Ὁ/ἡ Κοσμας γράφει:

  ΕΙΝΑΙ ΛΕΕΙ ΔΑΝΕΙΑΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ(!!!) ΚΑΙ ΑΓΓΛΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ(!!).
  ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΔΙΑΤΑΓΗ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΤΟ ΔΝΤ, ΔΕ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΘΑ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟ ΚΑΤΑΣΧΕΣΗ ΚΑΙ ΕΞΩΣΗ!!
  ΑΧ ΟΙ ΚΑΫΜΕΝΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΘΑ ΧΑΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΑΡΘΕΝΩΝΑ, ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ! ΚΑΛΕ ΛΥΠΗΘΕΙΤΕ ΜΑΣ! ΑΡΑΓΕ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΣ?? Ο ΣΤΡΟΣ ΚΑΝ? ΚΑΙ ΠΩΣ ΘΑ ΜΑΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΟΥΝ, ΜΕ ΚΑΝΟΝΙΑ??
  ΚΑΙ ΓΙΑΥΤΟ ΛΕΕΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΣΑΜΕ ΝΑ ΠΟΥΛΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΣΤΑΚΟ!!(??) (ΜΗΠΩΣ ΓΙΑΥΤΟ ΔΕΝ ΗΡΘΑΝ ΟΙ ΑΡΑΒΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΠΑΟΚ?)
  ΔΗΛΑΔΗ ΟΤΑΝ ΟΙ ΞΕΝΟΙ ΜΑΣ ΔΑΝΕΙΖΑΝΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΖΩΗ, ΑΓΟΑΡΑΖΟΝΤΑΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΑΛΩΝΟΝΤΑΣ ΜΟΝΟ ΗΤΑΝ ΚΑΚΟΙ. ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ Ο ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ, ΩΣ ΨΕΥΤΟΜΑΓΚΕΣ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ!!
  ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΤΑ ΚΟΡΟΙΔΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΔΑΝΕΙΖΟΥΝ ΝΑ ΕΤΣΙ ΝΑ ΚΑΛΥΠΤΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΑ ΝΕΩΤΕΡΑ ΕΛΛΕΙΜΜΑΤΑ ΜΑΣ (ΠΑΝΩ ΑΠΟ 30 ΔΙΣ ΤΟ ΧΡΟΝΟ), ΠΟΥ ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΝΑΝΕ,ΑΠΟΡΩ ΠΩΣ ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΝ ΟΛΟΙ ΠΟΥ ΣΥΝΑΛΛΑΣΣΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ Ή ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ!!
  ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΣ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΑΕΡΟΛΟΓΙΕΣ ΚΑΙ ΣΥΝΟΜΟΣΙΟΛΟΓΙΕΣ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ
  ΒΛΕΠΕΙΣ ΤΙ ΕΙΔΟΥΣ ΜΥΑΛΑ ΚΟΥΒΑΛΑΕΙ ΤΕΛΙΚΑ Ο ΜΕΣΟΣ ΝΕΟΕΛΛΗΝΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΖΕΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΜΠΛΟΓΚ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΑΠΟΡΕΙΣ ΠΟΥ ΧΡΕΩΚΟΠΗΣΑΜΕ….

  Μοῦ ἀρέσει

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.