Η Ιρλανδία υπέβαλε αίτημα για μείωση επιτοκίων του δανείου από την τρόικα!!!


Ο Γιώργος Παπανδρέου μετά των λοιπών αντεξουσιαστών είναι πολύ υπερήφανοι για να ζητήσουν να συμβεί το ίδιο για την Ελλάδα!

Του Γιάννη Αγγέλη

Η ιρλανδική αντιπολίτευση, που σύμφωνα με όλες τις προβλέψεις θα είναι κυβέρνηση στις επόμενες εκλογές, ενημερώνει σήμερα τον πρόεδρο της Κομισιόν κ. Μπαρόζο ότι ζητάει την άμεση επαναδιαπραγμάτευση των επιτοκίων του δανείου που έχει πάρει από το Ταμείο διάσωσης (EFSF).

Οι ηγέτες του Fine Gael party που σήμερα αποτελεί το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα βρίσκονται σήμερα στις Βρυξέλλες για να ενημερώσουν τον πρόεδρο της Επιτροπής ότι η νέα ιρλανδική κυβέρνηση σε ένα μήνα, εφόσον βρίσκεται υπό την δική τους πολιτική, θα ζητήσει τη μείωση του επιτοκίου το οποίο σήμερα είναι 5,8% (και φθάνει το 6,02% με τις διάφορες επιβαρύνσεις) και το οποίο θα πρέπει να μειωθεί κατά 2,5 μονάδες τουλάχιστον, σύμφωνα με το FGP.

Σημειωτέον ότι η Ελλάδα έχει ως βασικό επιτόκιο του δανείου των 110 δισ ευρώ το 5,2%, ήτοι περισσότερο από μισή μονάδα χαμηλότερο από τους Ιρλανδούς!

Η διαδικασία αυτή, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές στις Βρυξέλλες, έχει πλέον ωριμάσει και όλοι κατανοούν ότι η Ιρλανδία και πολύ περισσότερο η Ελλάδα, δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν τις απαιτήσεις αποπληρωμής των νέων δανείων με τόσο υψηλά επιτόκια.

Το πότε όμως, όπως και το πόσο θα μειωθούν τα επιτόκια θα εξαρτηθεί από τη στάση της Γερμανίας η οποία ζητά συνολικές δεσμεύσεις των χωρών της Ε.Ε. για δημοσιονομική πειθαρχία (αναλυτικό ρεπορτάζ δημοσιεύει αύριο το Κεφάλαιο) πριν αποδεχθεί την ρύθμιση μείωσης των επιτοκίων για Ελλάδα και Ιρλανδία.

Κάτι το οποίο δεν φαίνεται ότι μπορεί να γίνει πριν από τα τέλη Μαρτίου στην τακτική Σύνοδο Κορυφής.

πηγή

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.